Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zasto je rok za nagodbu kratak?
Mozda i zato da neki lesinar ne udje u meduvremenu u dionice, isto s jakom ekipom advokata?

ono što mi je danas zapelo za uho, gledajući onu emisiju na Hrt-u ujutro, Purko u jednom trenutku, obrazlažući o šteti koja će nastati ovakvim predloženim rješenjem, spominje i da ima informacije da su stranci počeli kupovati veće pakete dionica na zse u smislu da su također spremni na tužbe koje su uvjereni dobiti u slučaju da ovaj pajac pokuša ovo svoje istjerati do kraja. Ali od početka se ne mogu oteti dojmu da iakao Ramo nije niti razmišljao o alternativnom rješenju za Agrokor, netko je vrlo vjerojatno pretpostavio i ovakav scenarij, pa se vrlo vjerojatno na to pripremio.

…. protuzakonito imati jamstva veća od kapitala društva. Zato jamstva padaju u vodu.

eventualno mogu pasti jamstva koja su iznad visine kapitala ili dio koji je iznad visine kapitala, tj. ta jamstva neće se moći naplatiti niti bi se imali iz čega naplatiti. no tvrditi da su zbog toga sva jamstva u cjelini nezakonita je suludo!

Izgleda da se trgovanje "Todexom" "polako gasi".U 12.20 sati , nije protrgovana niti jedna dionica BELJA,samo 6 dionica JAMNICA i 47 LEDA uz pad cijene od 2.5%!
Nakon svih ovih nastupa na TV ,vezano za postupak izvanredne uprave i nacrt nagodbe to nije niti cudno.

Dakle, ti kao eskobar stvarno po jednom dogadjaju izvlacis zakon?

Prvo on kaze “sve je otislo u PM, evo cijena pada” – a sljedeci dan je poletila za 10%.
Sad ti velis “sve se gasi”, a imas xyz dana kada je protrejdano MANJE dionica nego danas.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Tuzit ce te koga? Za sto?
Znate da je to prilicno skupo,a kakve su sanse u povoljan ishod?
Postoje vec neka iskustva vezano za BELJE.
A i sudska praksa u Hrvatskoj je prilicno jasna.
Po meni vrlo male ,gotovo nikakve,jer Vam nitko nece dosuditi "pokrice gubitaka" na temelju vasih pogresnih investicijskih odluka.Dionicari su u ovom postupku DUZNICI i oni su uvijek ZADNJI za namiru.

Ja ne razumijem kako netko ima obraza za pisati ovakve bedastoće, kad je opće poznata činjenica da su JMNC, LEDO bili investicijski blue chipovi. Investitori su ulagali na temelju FI koja su bila lažirana što je kriminalno djelo.

Investicjske odluke su bile opravdane, a ulaganja sigurna prema financijskim izvještajima. To su bile investitorske dionice s brandom, dugogodišnjom tradicijom, tržištem.

Mali dioničari su ovdje najveće žrtve, dobavljači i kreditori su puno bolje poznavali situaciju, pa su opet dostavljali robu i davali kredite po lihvarskim kamatama. Ponavljam, mali dioničari su najviše oštećeni i najveće žrtve.
[/quote]
"Blue chip" dionice nemaju obaveze i JAMSTVA daleko veca do kapitala drustva,koja su bila uzgred i javno objavljena.Ako nista drugo,to Vas je trebalo zabrinuti!
[/quote]

????

LEDO. NEMA. JAMSTVA. DALEKO. VECA. OD. KAPITALA. DRUSTVA?

I prestani lagati da su jamstva bila objavljena, dokaz ti je tu:

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/d1lZSynysUzahZmwPV5bDg==.pdf

Pogledaj si DATUM objave.

Pogledaj ovo: “…sve činjenice i okolnosti koje se odnose na iste držala u statusu odgode objave povlaštene informacije, a s obzirom da je Uprava Leda dd smatrala da ne postoje potencijalne okolnosti koje bi mogle dovesti do aktivacije preuzetih obaveza Agrokor dd kako za Ledo dd tako i za Pik Vrbovec dd”

Sve su objavili, jako transparentno, zar ne?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

…. protuzakonito imati jamstva veća od kapitala društva. Zato jamstva padaju u vodu.

eventualno mogu pasti jamstva koja su iznad visine kapitala ili dio koji je iznad visine kapitala, tj. ta jamstva neće se moći naplatiti niti bi se imali iz čega naplatiti. no tvrditi da su zbog toga sva jamstva u cjelini nezakonita je suludo!
[/quote]

Odlicno. To je sasvim dovoljno.
Padom jamstva pada konstrukcija koja unistava zdrave firme Agrokora.
Nezdrave firme lete u stecaj ili se restrukturiraju.

Uz put – zena mi je jucer sasvim slucajno rekla jednu zanimljivu recenicu.

“Cekaj malo… Nije li Ramljak na pocetku pricao kako ce on RESTRUKTURIRATI poslovanje nezdravih tvrtki? Kao, one koje su uteg lete u stecaj, zatvaraju se, one koje trebaju restrukturaciju – kao KONZUM – to ce napraviti?

Pa cekaj, je li on ista napravio po tom pitanju? Mislim, nista se ne vidi?”

I tu je u pravu. Cekaj, sto je on URADIO sa svim tim parama, da se konkretno vidi? Zovem ljude nakon toga, koji rade u Konzumu, kazu mi “Nista se nije promijenilo”.

Iskreno, j**e mi se koliko para ce uzeti, dokle god ti dobijas VRIJEDNOST ZA NOVAC.
Ali ovdje NEMA vrijednosti za taj novac?!

evo jos malo vijesti 😀
http://hr.n1info.com/a277815/Vijesti/Pozivamo-povjerenika-Ramljaka-da-podnese-neopozivu-ostavku.html

http://hr.n1info.com/a277801/Vijesti/Jandrokovic-o-Ramljakovim-savjetnicima-Nije-mi-simpaticno-i-trebat-ce-dati-dodatna-obrazlozenja.html

Ramljaku se ljulja fotelja? Stiže novi poziv za njegovom smjenom

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ramljaku-se-ljulja-fotelj-stize-novi-poziv-za-njegovom-smjenom-foto-20180201

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

"Blue chip" dionice nemaju obaveze i JAMSTVA daleko veca do kapitala drustva,koja su bila uzgred i javno objavljena.Ako nista drugo,to Vas je trebalo zabrinuti!

Vas kao odvjetnika svakako, jer je protuzakonito imati jamstva veća od kapitala društva. Zato jamstva padaju u vodu.
[/quote]
Prije svega,nisam odvjetnik nego diplomirani pravnik,sto sam vec napisao.
Jamstva “ne padaju u vodu”.To je samo vasa zelja .Jamstva ce se ionako prakticno moci
naplatiti samo do vrijednosti kapitala drustva.
Sustav jednostavno tako ne funkcionira da netko uzme novac dajuci neka jamstva i osiguranja,kao uvjet da kredit uopce dobijete ,a da nakon toga ista povucete i ostavite vjerovnike bez osiguranja.
Ako je bio nekih zloupotreba odgovornih osoba,onda te osobe mogu snositi odgovornost,ali ne mozete “ponistiti jamstva i ugovore”!

Gdje god Rh upetlja svoje prste, tu nastane svinjarija.

Manje više svi su podrzali lex agrokor kao najmenje lose rješenje, ali podrzati lex agrokor ne znači podržati balkanluk i nepotizam. Nema transparentnosti, nema morala, nema obrza – krčme se miljuni i miljarde kao da padaju s neba – PA AGROKOR JE U STEČAJU POBOGU, U STEČAJU, a novci se arče po babi i po stričevima.

Ovo ima samo u hrvatskoj, u njemačkoj bi vec odavno letjele glave i u agrokoru i u vladi. ali ne , ovdje se svi prave ludi. ramljak i njegovi kompanjoni su prodali priču plenkovicu, a ovaj se razumij eu privredu kao jau u plarnu plovidnu. njemu je samo bitno da izvana sve izgleda ok, da bude stečaj, al da se ne zove tako. i njemu to dosta – to če okačiti u iborni program i time se hvaliti.

Zasto mi u rh ništa pošteno ne mozemo odraditi, to je vec Bogu za plakati.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close