Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da se trgovanje "Todexom" "polako gasi".U 12.20 sati , nije protrgovana niti jedna dionica BELJA,samo 6 dionica JAMNICA i 47 LEDA uz pad cijene od 2.5%!
Nakon svih ovih nastupa na TV ,vezano za postupak izvanredne uprave i nacrt nagodbe to nije niti cudno.

Jesi zadovoljan ili?

Izgleda da se trgovanje "Todexom" "polako gasi".U 12.20 sati , nije protrgovana niti jedna dionica BELJA,samo 6 dionica JAMNICA i 47 LEDA uz pad cijene od 2.5%!
Nakon svih ovih nastupa na TV ,vezano za postupak izvanredne uprave i nacrt nagodbe to nije niti cudno.

Što se gasi..trgovanje.Normalno da se gasi jer oni koji su unutra ne žele prodavati po ovim cijenama.
Zašto mislite da bi netko tko je kupio ZVZD po 35 trebao prodati po 180,analogno BELJE 1:2,6,JMNC
700:5150, VPIK 2.5:5,LEDO 72:350 a vrijednost BV je od deset cca 10 do 36 puta veća.To je po tom pokazatelju,ali možemo uzeti u obzir i EBITDA pa bi za tvornice novca kao što su JMNC i LEDO imale
još veću od bukvalne podcijenjenosti.Jednostavno većina se za sada odlučila da čeka i da će svoja prava pokušati ostvariti kroz odštetni zahtjev na sudu,ako se u toku nagodbe ne nađe kompromis.
Trejdati se mora,ali treba biti svjestan svih opasnosti koje prijete.Ne treba se zaletavati i previše izlagati.
S obzirom da očekujem da će Ramljak,tj.svi vjerovnivci prihvatiti da nas ošišaju na nularicu,pripremit ću neku crkavicu za dokup, pa će moj odštetni zahtjev biti veći.A ako bude odbijanca moja keš pozcija će rasti,a sudbeni potencijal će biti veći.
Očekujem da ćemo se vozati još barem devet mjeseci.Stečaj svih ogoljelih kroz ogledalce kao što su LEDO,JMNC i ostali neće ići baš tako brzo.Pa to ide po zakonu.Možda se održimo kao MAGMA.

Što se gasi..trgovanje.Normalno da se gasi jer oni koji su unutra ne žele prodavati po ovim cijenama.
Zašto mislite da bi netko tko je kupio ZVZD po 35 trebao prodati po 180,analogno BELJE 1:2,6,JMNC
700:5150, VPIK 2.5:5,LEDO 72:350 a vrijednost BV je od deset cca 10 do 36 puta veća.To je po tom pokazatelju,ali možemo uzeti u obzir i EBITDA pa bi za tvornice novca kao što su JMNC i LEDO imale
još veću od bukvalne podcijenjenosti.Jednostavno većina se za sada odlučila da čeka i da će svoja prava pokušati ostvariti kroz odštetni zahtjev na sudu,ako se u toku nagodbe ne nađe kompromis.
Trejdati se mora,ali treba biti svjestan svih opasnosti koje prijete.Ne treba se zaletavati i previše izlagati.
S obzirom da očekujem da će Ramljak,tj.svi vjerovnivci prihvatiti da nas ošišaju na nularicu,pripremit ću neku crkavicu za dokup, pa će moj odštetni zahtjev biti veći.A ako bude odbijanca moja keš pozcija će rasti,a sudbeni potencijal će biti veći.
Očekujem da ćemo se vozati još barem devet mjeseci.Stečaj svih ogoljelih kroz ogledalce kao što su LEDO,JMNC i ostali neće ići baš tako brzo.Pa to ide po zakonu.Možda se održimo kao MAGMA.
[/quote]
Tuzit ce te koga? Za sto?
Znate da je to prilicno skupo,a kakve su sanse u povoljan ishod?
Postoje vec neka iskustva vezano za BELJE.
A i sudska praksa u Hrvatskoj je prilicno jasna.
Po meni vrlo male ,gotovo nikakve,jer Vam nitko nece dosuditi “pokrice gubitaka” na temelju vasih pogresnih investicijskih odluka.Dionicari su u ovom postupku DUZNICI i oni su uvijek ZADNJI za namiru.

a oni koji su vani još manje žele kupovati po ovim cijenama….i to je to

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Po meni vrlo male ,gotovo nikakve,jer Vam nitko nece dosuditi "pokrice gubitaka" na temelju vasih pogresnih investicijskih odluka.Dionicari su u ovom postupku DUZNICI i oni su uvijek ZADNJI za namiru.

Ja ne razumijem kako netko ima obraza za pisati ovakve bedastoće, kad je opće poznata činjenica da su JMNC, LEDO bili investicijski blue chipovi. Investitori su ulagali na temelju FI koja su bila lažirana što je kriminalno djelo.

Investicjske odluke su bile opravdane, a ulaganja sigurna prema financijskim izvještajima. To su bile investitorske dionice s brandom, dugogodišnjom tradicijom, tržištem.

Mali dioničari su ovdje najveće žrtve, dobavljači i kreditori su puno bolje poznavali situaciju, pa su opet dostavljali robu i davali kredite po lihvarskim kamatama. Ponavljam, mali dioničari su najviše oštećeni i najveće žrtve.

“Bisakovi”Mišljenja sam da će sudski sporovi koje će pokrenuti dioničari iznjedriti i jako odvijetničko društvo koje će ubuduće braniti interese dioničara i postati tvrda kost za uobićajene otimaćine i prevare malij dioničara.Kolač u Todexu je ogroman,od više milijardi kn,pa bi se neki pohlepnjak sa trulog zapada možda mogao uključiti u pravnu borbu ako ocijeni da ima šanse i da zastupa dioničare uz minimalne troškove,a svoj interes ostvari u proviziji ako dobiju spor.U slućaju da ocijene da imaju izgleda,očekujem da će mi dati
ponudu da me zastupaju.A što mislite da će Udruga ostaviti na cijedilu male dioničare.Purko sigurno neće.

@Lopina
Nitko Vas nece zastupati uz “minimalne troskove” ili “pro bono”,odnosno ja u to ne vjerujem!
To se moze,u pravilu prakticirati kada je stranka socijalno ugrozena.
Svako placa svoje troskove sukladno odvjetnickoj tarifi i dakako sudske takse.
Udruga dionicara je samo udruzenje gradana koji imaju neki zajednicki cilj.
Ona ima smisla,po meni,samo dok se ne dogovori nagodba ili ne pokrene stecaj.
Udruga nece placati vase troskove u slucaju spora,vec ce svatko snositi svoje troskove.
Takoder postoje troskovi i suprotne strane ako se spor izgubi.Tuziti Drzavu kao dionicar u ovom slucaju je ,po meni,nerazumno.Za pravnu osobu postoje neka ogranicenja takoder i aktivna legitimacija.Odgovorna osoba,teoretski da,ali i to je vrlo tesko dokazati,a kamoli ovrsiti.
Ma ,samo tuzite,ali je ipak mudro prije “sve odvagati”!

ma ljudi ovdje sve naopako, toliko je zabrinutih kolega za cijenu dionica, čak više zabrinuti od onih koji imaju dionice, dajte vi nešto kupite, biti ćete opušteniji, Anto babaroga više ne može nikoga uplašiti, zato i čkomi

Po meni vrlo male ,gotovo nikakve,jer Vam nitko nece dosuditi "pokrice gubitaka" na temelju vasih pogresnih investicijskih odluka.Dionicari su u ovom postupku DUZNICI i oni su uvijek ZADNJI za namiru.

Ja ne razumijem kako netko ima obraza za pisati ovakve bedastoće, kad je opće poznata činjenica da su JMNC, LEDO bili investicijski blue chipovi. Investitori su ulagali na temelju FI koja su bila lažirana što je kriminalno djelo.

Investicjske odluke su bile opravdane, a ulaganja sigurna prema financijskim izvještajima. To su bile investitorske dionice s brandom, dugogodišnjom tradicijom, tržištem.

Mali dioničari su ovdje najveće žrtve, dobavljači i kreditori su puno bolje poznavali situaciju, pa su opet dostavljali robu i davali kredite po lihvarskim kamatama. Ponavljam, mali dioničari su najviše oštećeni i najveće žrtve.
[/quote]
“Blue chip” dionice nemaju obaveze i JAMSTVA daleko veca do kapitala drustva,koja su bila uzgred i javno objavljena.Ako nista drugo,to Vas je trebalo zabrinuti!

"Blue chip" dionice nemaju obaveze i JAMSTVA daleko veca do kapitala drustva,koja su bila uzgred i javno objavljena.Ako nista drugo,to Vas je trebalo zabrinuti!

Vas kao odvjetnika svakako, jer je protuzakonito imati jamstva veća od kapitala društva. Zato jamstva padaju u vodu.

Idemo dalje…
http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-otkriva-ramljak-u-nadzorni-odbor-belja-postavio-bivseg-partnera-koji-dobiva-milijune-od-agrokora/1023116.aspx

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

nevjerojatno. Neka neka. Ja opet pitam, što se čeka??

New Report

Close