Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne ulazeći u kompleksnost cijele situacije, milijardu eura rollupa dolazi na naplatu za 6-7 mj. i ako se do tada ne postigne neko riješenje ode intelektualna i materijalna imovina pod zalogom u ruke madisona…tko zna, moda je to i cilj da se komplicira i ne postigne nagodba u zadanom roku…

prije bilokakvih tužbi treba pod hitno skinuti te hipoteke koje je ramljak dao u zalog za rollup inaće, ako se ne postigne nagodba ili uplati milijardu eura, ode više od pola agrokorove imovine u ruke lešinarskih fondova…

Ovo je po meni prva briga svih sudionika. Ovo je sah, ako ne i sah-mat.
[/quote]

Okani se bedastoća – imovina je u HR i mogu nam……………………
Toliko o hipotekama, a vjeruj mi da su upisi bez osnove u što će se moć uvjeriti ako padne Lex Agrokor.
Ne misli valjda da će LEDO stati zato što netko ima nezakonitu hipoteku nad tvorničkim halama?

Zašto se ne bi tužila Republika Hrvatska što je dopustila ovu otimačinu. Ramljak je samo produžena ruka ove vlade, a RH odgovara za štetu koja je vlada napravila.

Od RH se sigurno može naplatiti – s kamatama !!

Nije mi baš jasno koja bi bila podloga takve tužbe “da je dopustila ovu otimačinu” . Prvo i temeljno, ono što je otimačina nekome, drugome nije. Ono gdje je osnovni problem ovdje je što neki tvrde da malom dioničaru zapravo nitko ne smije “oteti” njegovu vrijednost, bilo kroz burzovnu cijenu, bilo kroz stečjani postupak. Što je potpuno netočno.

Drugo, da bi nešto bila otimačina, kao takva treba prvo biti dokazana, jer inače nemaš osnov za tužbu.

Ti se ne možeš pojaviti samo tako na sudu i reći “evo, oni su mi oteli, oni su izvršili otimačinu”. Tko je izvršio otimačinu, će te pitati. Država, kažeš ti. I onda se svi slatko nasmijaše.

Malo karikiram, ali u suštini to je tako.

ako netko želi gledati prijenos uživo
http://hr.n1info.com/N1-Uzivo

@Barbosa

ako uspiju skinuti jamstva, onda ovo sve drugo pada. Mozda je to proiritetnije? Sav ovaj cirkus je upravo baziran na tim jamstvima.

o tome cijelo vrijeme govorim, pod hitno je trebalo reagirati tužbom protiv RH, pošto agrokor i ramljaka štiti zakon, da se obveže za naknadu štete u slučaju da se nagodba ne postigne i ovi ovrše imovinu leda, jamnice, zvijezde, vupika i ne znam što još je dato u zalog …dakle u samome toku otvorenog stečajnog postupka je imovina subjekta u postupku, potencijalno umanjena za najmanje 800M eur kada oduzmemo 200tinjak miliona koje su potrošeni za stare dugove i poslovanje

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

ohohoh. vidim da i hrt prenosi ovo. ovo ce vjerojatno bit i na dnevniku danas 🙂

na N1 nezadovoljni i manjinski dioničari

Nije mi baš jasno koja bi bila podloga takve tužbe "da je dopustila ovu otimačinu" . Prvo i temeljno, ono što je otimačina nekome, drugome nije. Ono gdje je osnovni problem ovdje je što neki tvrde da malom dioničaru zapravo nitko ne smije "oteti" njegovu vrijednost, bilo kroz burzovnu cijenu, bilo kroz stečjani postupak. Što je potpuno netočno.

Drugo, da bi nešto bila otimačina, kao takva treba prvo biti dokazana, jer inače nemaš osnov za tužbu.

Ti se ne možeš pojaviti samo tako na sudu i reći "evo, oni su mi oteli, oni su izvršili otimačinu". Tko je izvršio otimačinu, će te pitati. Država, kažeš ti. I onda se svi slatko nasmijaše.

Malo karikiram, ali u suštini to je tako.

Dakle, ovdje si je država dala za pravo, dekretom, pa čak i promjenom zakona da uđe u privatno vlasništvo a u cilju ” općenarodnih interesa ” i zaštite privrede u cjelini , te jednostavno rekla Todoriću i svim dioničarima : maknite se, ovo je sada moje i ja tu vedrim i oblačim – ko vas hebe, ne možete mi ništa. I još ću postaviti Ramljaka, neka bez ikakve odgovornosti pogoduje kome i kako hoće, zauzvrat neka se naplati od Agrokora.

Zašto to ne napravi u INI ?
Zašto to ne napravi u T-COM ?

NEMA MUDA ?

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivo-mali-dionicari-agrokora-traze-smjenu-ramljaka/1022942.aspx

Evo ga odmah i SDP skače, možda populizam prvi puta posluži nekoj svrsi, sad će se htjeti prirodno stati uz bok manlih dioničara, branitelja, hrvatskih tvrtki koje bi mogle nahebati u drugom valu… malim dioničarima je sad politički populizam spas.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Manjinskim dioničarima (ne malim!) je sada, kao i prije, “spas” u provođenju hrvatskih zakona koji NE dozvoljavaju ovo što Ramljak radi.

La vita e bella!

hrvatski zakoni su da se gaze, politički populizam kraljuje.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Dobro kaže ovaj, zašto dionice Mercatora, Frikoma, Sarajevskog kiseljaka ne vrijede niti kunu ako dionice Belja ne vrijede ni kunu.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close