Sve me ovo podsjeća na onu tužbu dioničara u slučaju obvezne ponude za Belje ..
Mislim da su ovdje šanse još manje nego u tom slučaju.
Budite pametni, to će sve ići u korist " višeg " interesa, a viši interes nije interes dioničara. Shvatite da u pravodudju RH ne postoji pravo i pravda, već su tu interesi. Svi vam se oni međusobno nalaze i poznaju, bilo posredno bilo neposredno.
Tako da sam ja prilično siguran da od ovih očekivanja nažalost neće biti ništa.
lp
Sve što si napisao 100 % stoji ali kad su silne milijarde u pitanju neće odlučivati na kraju hrvatski nego europski sudovi …
[/quote]
Da li vi to ozbiljno?Odlucivati ce sudovi u hrvatskoj vezano za naknadu stete.
Koliko je samo neznanja na ovom forumu?
Grga samo iznosi svoje zelje.
Njegovo misljenje iskljucivo ovisi o tome ima li dionice ili ne.
Čini mi se da je kompatibilan Ramljaku?
Ali zar se i Ramljak nije ugrizao za jezik?
@malimllr
Nisam više siguran da li si sposoban pratiti napisano. Tko kaže da bilo koja naša kompanija ima što tražiti na NYSE? Usporuđemo akcije regulatora po pitanju blokada, što je on topic. Tamo i ovdje. Neko je postavio pitanje, ja odgovaram.
Evo jedan nedavni primjer dolje. Kao što lijepo vidite – čak i podizanje tužbe je lijepo ograničeno na određeni period kada su dionice kupovani – u vrijeme kada su se događale navodne radnje zbog kojih se tuži. Ništa prije i ništa kasnije. Nikakvih "prijenosa" prava i obveza.
eto nek si ti sposoban, muči me ovaj Ledo, da li ga prodati dok je još na 400 prije te konačne 0
@serislave
Ako je Todex vazan samo nama vlasnicima, sto sprjecava te vase nove ulagace da i sada ulazu u druge dionice ? Vasi argumenti su iracionalni @serislave.
Poštovani,
Grga ———————— ti si prićao lijepe stvari o Jamnici, Zvijezdi, Ledu,….kada si imao ove dionice, a sada kada si jih prodao prićaš non.-stop samo negativno,
ti si kao vijetar, sada puše u levo, sutra u desno i tako dalje, to ti ne valja, pozdrav, …..
Želim ga delistiranog na OTC.
Da više ne zagađuje okoliš.
Tek kad tog smeća više ne bude vratit će se normalni ulagači i podići vrijednost mojih i svih drugih dionica.
Znači u interesu svih 95% sudionika burze koji nisu todex trejderi.
Nikad nisam skrivao svoje motive.
Za razliku od drugih lažova i pokvarenjaka koji prosipaju pravničke fore, a zapravo gledaju idućem magarcu uvaliti 20% skuplje.
Trebate svim skupa moliti Boga da mi dioničari Todexa dobijemo što više i što brže.Tada bi mi mali puni
keša i u euforiji zbog velike zarade pokupovali i vaše papire i digli cijelu burzu.I kako je to zajednički interes svih dioničara svi skupa podržimo udrugu.Svi postanimo članovi udruge da ima jači integritet
jer jedino udruga zastupa naše zajedničke interese:tržište kapitala u Hrvatskoj kao projekt koji će imati daleko brži rast,ako uspiju.Svaki od nas dajmo joj podršku,a ne nas kojim smo kupovali Todex po
najnižim cijenama tretirati kao korov kojeg treba uništiti.Mi smo sol burze jer skakanjem od cvijeta do cvijeta donosimo živost tj.likvidnost.Sada su nam potkresana krila jer su nam sredstva blokirana,a vama
ozbiljnim investitorima,što vi mislite da jeste,, krila nisu podrezana nego otkinuta.
HR zakonodavstvo će izgleda biti dostatno jer zasigurno ne bi se prihvatio zahtjev KBZ-a da pravni timovi Ramljaka nisu shvatili da će izgubiti na sudu.
I ne samo Agrokora nego i RollUpera – oni su definitivno u banani jer su i sam lex Agrokor prekršili jer su protuzakonito raspolagali imovinom ovisnih društaav!!!
U zakonu je izrijekom navedeno da se uz odobrenje privremenog vjerovničkog vijeća može raspolagati nekretninama dužnika ( Agrokor ) te dionicama ili udjelima u ovisnim i ostalim društvima.
Dakle sama činjenica da se raspolagalo imovinom ovisnih društava za osiguranje RollUp kredita je eklatantno kršenje lex Agrokor.
Mogao je Ramljak založiti dionice koje Agrokor posjeduje u ovisnim društvima ali nikako nekretnine ovisnih društava kao i ostalu nematerijalnu imovinu.
Točno,u pravu si ali samo u prvom djelu.Imao sam ZVZD po prosjećnom ulazu od cca1000.I u jednom danu pala na 35 tj,96,5% gubitka. i to za Zvijezdu u velikoj kolićini.Imao hrabrosti da budem na kupnji
sa tri naloga.Nakon nekoliko dana dionica sa 35 došla na 220 tj skočila više od 500%.Ukupno zaradio
više od 200% na ulog.I to samo u jednu sedmicu.
Slične prilike su bile i na LEDO sa 72 na 400 i više dobit 400%.
Na Jamnici sa 700 na 6500,nije li to preko 700% dobiti,ili BLJE sa 1 kn na 4,nije li to 300% dobiti.
Istina da nam je u ovome pomogao s.Ante koji je napravio sve da nama buregđijama omogući ovako visoke zarade.Sretna okolnost je što Todex nije tonuo postepeno nego se okomito padanje događalo nakon blokada.
Istina imao sam sreću da u trenutku blokada nisam bio previše izložen Todexu jer sam ga već svrstao u visokorizičnu investiciju.U prvoj šestomjesečnoj blokadi sam izgorio u Vupiku,nakon druge blokade
u ZVZD.Ali svi koji su imali hrabrosti postaviti se na klupnju u tim strmopi..enjima LEDO sa 3.500 na 700
pa sa 700 na 72.Jamnica sa 30 tis.mislim na 6.000 pa kasnije na ATL 700 je mogao profitirati.
Mogu se pohvaliti da mi je Todex najbolja pozicija u 2016.koja mi je pokrila sve gubitke u ostalim pozicijama tako da sam čak imao ukupno pozitvan rezultat i da ću platiti porez na dobitak.
@johnny_w
HR zakonodavstvo će izgleda biti dostatno jer zasigurno ne bi se prihvatio zahtjev KBZ-a da pravni timovi Ramljaka nisu shvatili da će izgubiti na sudu.
I ne samo Agrokora nego i RollUpera – oni su definitivno u banani jer su i sam lex Agrokor prekršili jer su protuzakonito raspolagali imovinom ovisnih društaav!!!
U zakonu je izrijekom navedeno da se uz odobrenje privremenog vjerovničkog vijeća može raspolagati nekretninama dužnika ( Agrokor ) te dionicama ili udjelima u ovisnim i ostalim društvima.
Dakle sama činjenica da se raspolagalo imovinom ovisnih društava za osiguranje RollUp kredita je eklatantno kršenje lex Agrokor.
Mogao je Ramljak založiti dionice koje Agrokor posjeduje u ovisnim društvima ali nikako nekretnine ovisnih društava kao i ostalu nematerijalnu imovinu.
Vi ili niste uopce procitali ili uopce niste shvatili dopis uprave!
Radi se fakticno o formalnom prosljedivanju necega o cemu se nece uopce odlucivati sukladno “Lex Agrokor”!
uz napomenu uprave da nisu pretrpjeli nikakvu stetu vec naprotiv!
@zorangutan
" 2. da u tužbama za naknadu štete nekakvu šansu za pozitivnu sudsku odluku imaju samo oni koji su bili dovedeni u zabludu lažiranim FI tj. imali su dionice prije blokade trgovanja, a svi špekulanti koji kupuju dionice nakon objave revidiranih FI moraju biti svjesni da je 99,9% vjerojatnost gubitka svega, tj. šanse za sudsko obeštećenje su gotovo nikakve "
– totalni nonsens, ali žešći, moram priznati .
Pazi, sam predmijevaš da dioničari prije blokade imaju neka prava, a ovi sada ne : postoje li 2 vrste dionica ? Zar nije dionica vrijednosni papir – je. Ima li dionica prije FI i deblokade neku vrijednost koju dioničari potražuju – sam si rekao da ima, dakle, ako je ja i prodam s načelnom vrijednošću, ona prelaskom u tvoje ruke u bilo kojem trenutku zadržava tu vrijednost, ili NE, po tebi .
Ovdje nema govora o datumski određenom terminu imatelja dionica za isplatu dividende ili dokapa.
Ovdje je jednostavno riječ o prijenosu vlasništva vrijednosnog papira. ( točka )
Zorangutan je ovdje u pravu, samo ga nisi razumio.
Bitka se nece voditi oko toga tko je imao ili nije imao dionice – nego mozes li dokazati da ti je Todoric napravio stetu falsificiranjem izvjestaja. Steta (pravno) = svako umanjenje imovine.
Ako si SAM napravio sebi umanjenje imovine kroz lose ulaganje – apsolutno, tvoj problem.
Ako ti je DRUGI napravio umanjenje imovine (tipa, kupis Todex in bona fide, a financijska izvjesca su bila lazirana) onda ga MOZES tuziti.
S time – moj odvjetnik mi ovo veli – oponirajuca strana se ne moze braniti sa “tko te tjerao da kupis Todex”. Nitko – on je PONUDJEN NA KUPNJU samom cinjenicom da je izlistan na sluzbenoj trznici vrijednosnih papira.
Iliti, ako netko stavi na stol crvljivo meso u namjeri da ga proda, a ne OZNACI ga kao crvljivim, onda dovodi u zabludu, sto znaci da ti je uzrokovao smanjenje imovine, tj. stetu. Dakle, mozes ga tuziti.
Znaci, tuzbe imaju puno vise sanse proci ako se vode od strane ljudi koji su kupili dionice PRIJE velike zabrane i prije otkrivanja financijskih malverzacija. Ovi ostali – nakon izvjestaja – morat ce debelo dokazivati da su dovedeni u zabludu.
Drzava Vam sigurno nece nista platiti,vec cete Vi platiti troskove sudskog postupka ,ako ga pokrenete,jer cete, gotovo sigurno, izgubiti.
Mislim da Vam nitko nece nista platiti za Vase pogresne investicijske odluke.
Koliko se Vi god "grozili" nekim (cudnim)tuzbama,evidentno je da Vas nitko "ne dozivljava ozbiljno"!
Stvarno?
Cak i ako tuzimo drzavu za neobavljanje posla?
Cija je briga oko tocnosti financijskih izvjestaja? Auditora i porezne uprave.
A tko postavlja auditora u nekoj zemlji? Tko mu daje licencu?
Aha, drzavna.
Dakle u oba slucaja drzava.
Hm.
Da li vi to ozbiljno?Odlucivati ce sudovi u hrvatskoj vezano za naknadu stete.
Koliko je samo neznanja na ovom forumu?
Odlucivat ce PRVO Hrvatski sudovi, koji ce dati pravorijek kako mu kaze Plenkovic i Dalicka.
ONDA ce odlucivati Europski sudovi, po zalbama na taj pravorijek.