Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

niti jedna naša dionica nema što raditi NYSE, osim ako imaju kakav odjeljak za trgovanje beskućnika, jer toliko i oni dnevno naprose, koliko mi ovdje “ozbiljno” ulažemo,
sada vi recite za Ramu, ma baš me zanima, gdje bi ga pozicionirali

@malimllr

Nisam više siguran da li si sposoban pratiti napisano. Tko kaže da bilo koja naša kompanija ima što tražiti na NYSE? Usporuđemo akcije regulatora po pitanju blokada, što je on topic. Tamo i ovdje. Neko je postavio pitanje, ja odgovaram.

Evo jedan nedavni primjer dolje. Kao što lijepo vidite – čak i podizanje tužbe je lijepo ograničeno na određeni period kada su dionice kupovani – u vrijeme kada su se događale navodne radnje zbog kojih se tuži. Ništa prije i ništa kasnije. Nikakvih “prijenosa” prava i obveza.

https://www.businesswire.com/news/home/20180126005003/en/INVESTOR-ALERT-Brower-Piven-Encourages-Shareholders-Losses

"…uprave tih društava obavijestile burzu da su predsjedniku Uprave KBZ-a Borisu Zadri uputile pismo u kojem uvažavaju njegov zahtjev od 21. prosinca ove godine te da će od Agrokora d.d. i bez sazivanja Skupštine zatražiti naknadu štete, ali su istodobno u pismu navele i kako smatraju da štete za njihove kompanije nije bilo."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/igre-oko-24-milijarde-kuna-i-milijardu-eura-kompanije-u-sastavu-koncerna-trazit-ce-odstetu-od-knightheada-i-agrokora-za-koju-kazu-da-je-zapravo-nema/6983361/

Nakon izjave uprava tvrtki kćeri da smatraju kako za njih nije bilo štete što izdatih jamstava, bit će vrlo teško dokazati suprotno u eventualnim sudskim postupcima.
Osim toga, mislim da je točno ovo što su neke kolege jučer pisale da bi naknadu štete zbog lažnih FI eventualno mogli tražiti samo oni koji su kupili dionice prije prve blokade trgovanja, a svi koji su kupovali nakon objave FI i deblokade trgovanja i koji i dalje kupuju mogli bi izvisiti s tužbama za naknadu štete zbog lažiranih FI jer su u trenutku kupnje bili upoznati sa pravim stanjem stvari.

Nema nikakve veze što su to uprave izjavile jer su tom izjavom uprave u sukobu interesa sa samima sobom. Pa uprave tim rječime peru svoje radnje kojima su dioničarima uništili vlasništvo, skupa u sprezi s Gazdom.

Politika kontrolira sve, a očito je da trio Ramljak, Dalić, Plenki zataškavaju cijelu situaciju. U Hrvatskoj se ovi sporovi nece moci dobiti, ali vani ce prštati tužbe Adrisa, Sherbanke, malih dioničara i nadalje.

Tko ce platiti za nastalu štetu, jedino onaj od koga se naplatiti može, Republika Hrvatska, tj. porezni obveznici.
[/quote]
Drzava Vam sigurno nece nista platiti,vec cete Vi platiti troskove sudskog postupka ,ako ga pokrenete,jer cete, gotovo sigurno, izgubiti.
Mislim da Vam nitko nece nista platiti za Vase pogresne investicijske odluke.
Koliko se Vi god “grozili” nekim (cudnim)tuzbama,evidentno je da Vas nitko “ne dozivljava ozbiljno”!

Najljepše je trenutno Gazdi, on po svemu sudeći ima neki poveći “crni štek” iz kojeg namiruje troškove lagodnog Londonskog života. Inače to je jedan od najskupljih Evropskih gradova za život.
Gazda prije nije niti znao da se može tako lijepo rasterećeno živjeti sa tako malo para. Ustane kad poželi, javi se na mob. kom poželi, nema više uhljeba da ga salijeću raznoraznim molbama da nekog od njihovih negdje uhljebi, nema štrajkova radnika(nikad ih nije ni bilo), nema sindikalista, nema poreza, prireza, sjednica sa napuhanim političarima. Milina jedna. Poslije podne lagano oko 5 sati na “cup of tea” prelistavanje svjetskih časopisa i razmišljanje o tome što bih mogao novo na blogu iznijeti da izgleda zastrašujuće ali da ipak nikoga ne komprimitiram jer ne daj Bože možda mi ta “visoka politika” opet nekad zatreba.
A vi dioničari sanjajte o tužbama i žalbama u nekoj dalekoj budućnosti jer para nema a po svemu sudeći da ih nikada više neće ni biti. Tko je “uštekao, uštekao je” – “crni štek” je kod Iveka!

Nakon izjave uprava tvrtki kćeri da smatraju kako za njih nije bilo štete što izdatih jamstava, bit će vrlo teško dokazati suprotno u eventualnim sudskim postupcima.
Osim toga, mislim da je točno ovo što su neke kolege jučer pisale da bi naknadu štete zbog lažnih FI eventualno mogli tražiti samo oni koji su kupili dionice prije prve blokade trgovanja, a svi koji su kupovali nakon objave FI i deblokade trgovanja i koji i dalje kupuju mogli bi izvisiti s tužbama za naknadu štete zbog lažiranih FI jer su u trenutku kupnje bili upoznati sa pravim stanjem stvari.

Ti to ozbiljno ? Da bi se Belje 1 zrcalio u Belje 2 prvo Belje 1 mora otići u stečaj.
I sada uprava Belja 1 govori da nije bilo štete jer je eto danas sutra Belje 2 živo i zdravo. I sad netko tvrdi da nije bilo štete za Belje 1?

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ovdje je samo pitanje trenutka kada će Ramljak sazvati konferenciju za novinare i objaviti da je gotovo.
Obzirom da Ustavni sud je još na skijanju, ne vidim mogućnost da ga nešto zaustavi.

@Grga
jeste vi normalni? sto je gotovo? pa jos se nije niti pokusalo oformiti vjerovnicko vijece a vi trubite da je nesto gotovo? Svasta

Grga samo iznosi svoje zelje.
Njegovo misljenje iskljucivo ovisi o tome ima li dionice ili ne.

@Grga je pričao skroz drugačije dok je imao dionice.

Želim ga delistiranog na OTC.
Da više ne zagađuje okoliš.
Tek kad tog smeća više ne bude vratit će se normalni ulagači i podići vrijednost mojih i svih drugih dionica.
Znači u interesu svih 95% sudionika burze koji nisu todex trejderi.

Nikad nisam skrivao svoje motive.
Za razliku od drugih lažova i pokvarenjaka koji prosipaju pravničke fore, a zapravo gledaju idućem magarcu uvaliti 20% skuplje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Sve me ovo podsjeća na onu tužbu dioničara u slučaju obvezne ponude za Belje ..
Mislim da su ovdje šanse još manje nego u tom slučaju.
Budite pametni, to će sve ići u korist " višeg " interesa, a viši interes nije interes dioničara. Shvatite da u pravodudju RH ne postoji pravo i pravda, već su tu interesi. Svi vam se oni međusobno nalaze i poznaju, bilo posredno bilo neposredno.
Tako da sam ja prilično siguran da od ovih očekivanja nažalost neće biti ništa.

lp

Sve što si napisao 100 % stoji ali kad su silne milijarde u pitanju neće odlučivati na kraju hrvatski nego europski sudovi …

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Želim ga delistiranog na OTC.
Da više ne zagađuje okoliš.
Tek kad tog smeća više ne bude vratit će se normalni ulagači i podići vrijednost mojih i svih drugih dionica.
Znači u interesu svih 95% sudionika burze koji nisu todex trejderi.

Nikad nisam skrivao svoje motive.
Za razliku od drugih lažova i pokvarenjaka koji prosipaju pravničke fore, a zapravo gledaju idućem magarcu uvaliti 20% skuplje.

Zašto misliš da će netko tko je izgubio na Todexu ulagati u druge dionice na ZSE ? “Logika” kojom se povodiš jednostavno nema smisla.

Ulagači su sad vidjeli koliko su zapravno na ZSE nezaštićeni.

New Report

Close