Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Peru ljagu sa sebe i štite se od osnovanih kriminalnih sumnji, eto zašto kažu da nije nastala šteta.

@grga

Nakon ~to smo razmotrili upu~eni zahtjev, kojim Kreditna Banka Zagreb d.d., sa sjedištem u Ulica
grada Vukovara 74, 10000 Zagreb (dalje u tekstu: Kreditna Banka”), u bitnome traži donošenje
odluke o postavljanju zahtjeva za naknadu štete, i to:
— temeljem čanka 501. Zakona o trgovačim društvima, koju je društvu Zvijezda izazvao
Agrokor d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Marijana Čavića 1, QIB: 05937759187 (dalje u tekstu:
“Agrokor”), a do maksimalno 24.034.768.203,75 kuna;
— temeljem članka 273. Zakona o trgovačkim društvima, koju je društvu Zvijezda izazvala
skupina osoba, a do maksimalno 1.060.000,00 eura I to:
a. Agrokord.d.;
b. Knighthead Capital Investments S.a.r.l.;
c. Knighthead Capital Investments II S.a.r.l.;
d. Kala Investments S.a.r.l.;
e. Madison Pacific Trust Limited,
uprava je donijela odluku kojom udovoljava vašim zahtjevima te će, na vaš zahtjev, postaviti
zahtjeve za naknadu štete prema svim adresiranim osobama.

Ne znam kako si izvukao takav čudan zaključak?

lijepo vam piše u nastvaku kako uprave tih društva NE SMATRAJU da su mali dioničari oštećeni jer su društva dobili novac za proizvodnju i poslovanje, ali na zahtjev većine ovo što ste napisali, uvesti će u dnevni red, ali bez glavne skupštine….
U prijevodu : ĆoraK.

lijepo vam piše u nastvaku kako uprave tih društva NE SMATRAJU da su mali dioničari oštećeni jer su društva dobili novac za proizvodnju i poslovanje, ali na zahtjev većine ovo što ste napisali, uvesti će u dnevni red, ali bez glavne skupštine….

Isti ti koji su jamstva odobravali i potpisivali kažu da ta jamstva nisu bila na štetu dioničara. Baš sam iznenađen. Samo nek se zamisle hoće li se i protiv njih tražiti pravda na sudu.

Isti ti koji su jamstva odobravali i potpisivali kažu da ta jamstva nisu bila na štetu dioničara. Baš sam iznenađen. Samo nek se zamisle hoće li se i protiv njih tražiti pravda na sudu.
[/quote]
Upravo su se zato tako i izjasnili, da se priznali grešku put za sud i obeštećenje je širom otvoreno .

To što netko misli nema nikakav učinak no odluka koju su donijeli ima pravne posljedice.

Uprava je donijela odluku kojom udovoljava vašim zahtjevima te će, na vaš zahtjev, postaviti
zahtjeve za naknadu štete prema svim adresiranim osobama.

Sama činjenica da je manjinski dioničar ishodovao ono što je i bio cilj je važna iz više razloga. Dva su ključna
1. U HR se provode Hrvatski zakoni
2. Manjinski dioničari temeljem Hrvatskih zakona imaju itekakva prava

Naravno da ostaje pitanje kako će to provesti kroz poslovne knjige jer ispostavljanje zahjeva je poslovni događaj koji se mora knjižiti. Tako je i na drugoj strani kod Agrokora i rollupera.

“…uprave tih društava obavijestile burzu da su predsjedniku Uprave KBZ-a Borisu Zadri uputile pismo u kojem uvažavaju njegov zahtjev od 21. prosinca ove godine te da će od Agrokora d.d. i bez sazivanja Skupštine zatražiti naknadu štete, ali su istodobno u pismu navele i kako smatraju da štete za njihove kompanije nije bilo.”

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/igre-oko-24-milijarde-kuna-i-milijardu-eura-kompanije-u-sastavu-koncerna-trazit-ce-odstetu-od-knightheada-i-agrokora-za-koju-kazu-da-je-zapravo-nema/6983361/

Nakon izjave uprava tvrtki kćeri da smatraju kako za njih nije bilo štete što izdatih jamstava, bit će vrlo teško dokazati suprotno u eventualnim sudskim postupcima.
Osim toga, mislim da je točno ovo što su neke kolege jučer pisale da bi naknadu štete zbog lažnih FI eventualno mogli tražiti samo oni koji su kupili dionice prije prve blokade trgovanja, a svi koji su kupovali nakon objave FI i deblokade trgovanja i koji i dalje kupuju mogli bi izvisiti s tužbama za naknadu štete zbog lažiranih FI jer su u trenutku kupnje bili upoznati sa pravim stanjem stvari.

Ignore: KressoM, delux

"…uprave tih društava obavijestile burzu da su predsjedniku Uprave KBZ-a Borisu Zadri uputile pismo u kojem uvažavaju njegov zahtjev od 21. prosinca ove godine te da će od Agrokora d.d. i bez sazivanja Skupštine zatražiti naknadu štete, ali su istodobno u pismu navele i kako smatraju da štete za njihove kompanije nije bilo."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/igre-oko-24-milijarde-kuna-i-milijardu-eura-kompanije-u-sastavu-koncerna-trazit-ce-odstetu-od-knightheada-i-agrokora-za-koju-kazu-da-je-zapravo-nema/6983361/

Nakon izjave uprava tvrtki kćeri da smatraju kako za njih nije bilo štete što izdatih jamstava, bit će vrlo teško dokazati suprotno u eventualnim sudskim postupcima.
Osim toga, mislim da je točno ovo što su neke kolege jučer pisale da bi naknadu štete zbog lažnih FI eventualno mogli tražiti samo oni koji su kupili dionice prije prve blokade trgovanja, a svi koji su kupovali nakon objave FI i deblokade trgovanja i koji i dalje kupuju mogli bi izvisiti s tužbama za naknadu štete zbog lažiranih FI jer su u trenutku kupnje bili upoznati sa pravim stanjem stvari.

Bit će vrlo teško dokazati suprotno? Znači njihov dopis u kojim oni kažu da nema štete je dokaz da nema štete? Jer eto, svi su očekivali da će priznati da je šteta počinjena?

Javite to brzo ovima u Remetinec, samo moraju poslati komad papira na kojemu piše da nema štete i da nisu krivi…

Šteta se procijenjuje ukoliko i kada jamstva koja su trenutno osporena, ili roll-up sjednu na imovinu tih istih firmi… a onda je pravo pitanje, kako ste vi gospodo iz uprave mogli jamčiti za roll-up ili za obveznice toliko milijardi kn, a dobili samo xx milijuna… to je šteta… i to što su oni napisali da nema štete, ne znači da je nema…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

"…uprave tih društava obavijestile burzu da su predsjedniku Uprave KBZ-a Borisu Zadri uputile pismo u kojem uvažavaju njegov zahtjev od 21. prosinca ove godine te da će od Agrokora d.d. i bez sazivanja Skupštine zatražiti naknadu štete, ali su istodobno u pismu navele i kako smatraju da štete za njihove kompanije nije bilo."

Nema nikakve veze što su to uprave izjavile jer su tom izjavom uprave u sukobu interesa sa samima sobom. Pa uprave tim rječime peru svoje radnje kojima su dioničarima uništili vlasništvo, skupa u sprezi s Gazdom.

Politika kontrolira sve, a očito je da trio Ramljak, Dalić, Plenki zataškavaju cijelu situaciju. U Hrvatskoj se ovi sporovi nece moci dobiti, ali vani ce prštati tužbe Adrisa, Sherbanke, malih dioničara i nadalje.

Tko ce platiti za nastalu štetu, jedino onaj od koga se naplatiti može, Republika Hrvatska, tj. porezni obveznici.

Kako nema štete – pa svakodnevno se vidi po cijenama dionica operativnih kompanija?
To nije šteta?
Nije g..no nego se pas p..rao!

Oni trebaju uputiti Zahtjev za naknadu štete, obavijestiti ZSE i provesti kroz računovostvo navedeni poslovni događaj.
To se od njih traži i to je njiov posao a ne da se bave mišljenjima.
Mišljenje je postalo ko g..no – svatko ga ima!

Sve me ovo podsjeća na onu tužbu dioničara u slučaju obvezne ponude za Belje ..
Mislim da su ovdje šanse još manje nego u tom slučaju.
Budite pametni, to će sve ići u korist ” višeg ” interesa, a viši interes nije interes dioničara. Shvatite da u pravodudju RH ne postoji pravo i pravda, već su tu interesi. Svi vam se oni međusobno nalaze i poznaju, bilo posredno bilo neposredno.
Tako da sam ja prilično siguran da od ovih očekivanja nažalost neće biti ništa.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

svi koji kupuju todex dionice nakon objave revidiranih FI i deblokade trgovanja na burzi moraju biti svjesni :
1. da je ramljak rekao da će sadašnji dioničari na kraju imati 0 tj. izgubiti sve
2. da u tužbama za naknadu štete nekakvu šansu za pozitivnu sudsku odluku imaju samo oni koji su bili dovedeni u zabludu lažiranim FI tj. imali su dionice prije blokade trgovanja, a svi špekulanti koji kupuju dionice nakon objave revidiranih FI moraju biti svjesni da je 99,9% vjerojatnost gubitka svega, tj. šanse za sudsko obeštećenje su gotovo nikakve

također, ovo što bi neki eventualno uspjeli u sudskom postupku ne znači da će se doista i uspjeti naplatiti od gazde i sadašnjeg agrokora jer ako i kad te sudske odluke budu pravomoćne, ni jedni ni drugi vjerojatno više neće imati nikakvu imovinu

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Sve me ovo podsjeća na onu tužbu dioničara u slučaju obvezne ponude za Belje ..
Mislim da su ovdje šanse još manje nego u tom slučaju.
Budite pametni, to će sve ići u korist " višeg " interesa, a viši interes nije interes dioničara. Shvatite da u pravodudju RH ne postoji pravo i pravda, već su tu interesi. Svi vam se oni međusobno nalaze i poznaju, bilo posredno bilo neposredno.
Tako da sam ja prilično siguran da od ovih očekivanja nažalost neće biti ništa.

lp

Nitko me računa na domaće sudove, previše su oni sprezani s politikom. Tužbe će biti na europskoj razini.

New Report

Close