Da, Vi JESTE ulagali u Dugoprstić d.d. Milsim, kome sada prodaješ foru da niste. Kao, odjednom u 2017.godini si shvatio da je sam temelj Agrokora na privatizacijskom kriminalu, a o poslovanju Agrokora da i ne pričamo. Čim je netko ovisan o Dugoprstiću, on je jednostavno dio tog Dugoprstića
Ono, wtf
Po ovome, nema kompanije koja nije Dugoprstic?
Shell – dobio svoj zamah na robovskom radu u Africi
DeBoers – krvavi dijamanti
ING Farben – holokaust
Svicarske banke – imovina zrtava holokausta
To kako je nesto POCELO, ne govori o tome kako nesto JEST ili ZAVRSAVA. Godisnja izvjesca za Ledo bila su zdrava do otkrica. Sorry.
Iskreno, meni bi bilo svejedno kako je Todoresku dobio nesto na upravljanje, da je on to sto je dobio izvukao na najbolje moguce grane.
Jer zvizdi ga, imas ti primjera gdje je l*pov uzeo poduzece i napravio od njega pristojan posao. Luka Raic mi dolazi na um.
Gore od sluganskog mentalita je mentalitet u kojem su uvijek svi drugi krivi, a vlastiti potezi su uvijek dobri.
Oh, moja je krivnja da sam ikada vjerovao Hrvatskom manageru da ce imati casti i morala. To je istina.
Ponavljam – ja nemam APSOLUTNO nikakvog problema priznati kad zaserem. Zasrao sam kad sam ulagao u BRIC bez prave domace zadace. Ali ako sam si ja kriv zato sto sam isao po PRAVNIM kanalima, po RACUNOVODSTVENO PRIZNATIM kanalima, po necem po cemu ulaze i BUFFET – a tebi je to “ha, cuj, sam si si kriv” – onda smatraj da sam ti upotrijebio upravo one rijeci koje je blokirao ovaj imbe**lni pop-up “Upotrijebili ste nedozvoljene rijeci”.
Na kraju krajeva – ulaganje u Agrokorova ovisna i povezana društva je nešto poput pustiti lopova i kuću i onda se čudom čuditi kako je nestao nakih iz ormara.
Uuu, dobar ti ja zakljucak. Please, ostavi ovdje ime, prezime i adresu. Netko ce ti valjda doci i pokrasti ti pola kuce. Onda se dodji ovdje zaliti, da dobijes sljedece:
– “Ha, sta se bunis, ipak si kupio kucu u DUBRAVI? Mislim, kvart…”
– “Ha, cuj, svako cuvanje para kod kuce je rizik…”
Uz put, cekaj, sad sam vidio da ti nemas veze s Agrokorom? Postajes dosadan s idejom “Svi vi imate pravo i obavezu na moje misljenje!”
Udruga dioničara: Izvanredna uprava opet ekstenzivno tumači Lex Agrokor
Zakonodavni postupak
Vjerodostojno tumačenje zakona
Prijedlog za davanje vjerodostojnog tumačenja zakona može podnijeti ovlašteni predlagatelj zakona predsjedniku Sabora, a mora sadržavati naziv zakona, naznaku odredbe za koju se traži tumačenje i razloge zbog kojih se traži tumačenje, izvore potrebnih sredstava te prijedlog teksta vjerodostojnog tumačenja zakona. Predsjednik Sabora upućuje prijedlog za davanje vjerodostojnog tumačenja zakona Odboru za zakonodavstvo, matičnom radnom tijelu i Vladi, ako ona nije podnositelj prijedloga, radi ocjene njegove osnovanosti. Matično radno tijelo i Vlada dužni su, u roku od 30 dana, dostaviti mišljenje Odboru za zakonodavstvo. Ako matično radno tijelo i Vlada ne dostave mišljenje u propisanom roku, smatrat će se da su suglasni s prijedlogom za davanje vjerodostojnog tumačenja.
Odbor za zakonodavstvo, nakon što pribavi mišljenja matičnoga radnog tijela te Vlade ili nakon isteka roka iz članka 209. stavka 3. ovoga Poslovnika, ocjenjuje je li valjano podneseni prijedlog za davanje vjerodostojnog tumačenja zakona osnovan te u roku od 30 dana izvješćuje o svom stajalištu Sabor.
Ako utvrdi da je prijedlog osnovan, Odbor za zakonodavstvo će prijedlog teksta vjerodostojnog tumačenja sa svojim izvješćem podnijeti Saboru.
Ako Odbor za zakonodavstvo ocijeni da prijedlog za davanje vjerodostojnog tumačenja nije osnovan, on će o tome izvijestiti Sabor koji povodom toga izvješća donosi odluku. Sabor o prijedlogu za vjerodostojno tumačenje raspravlja u jednom čitanju.
Udruga bi se morala suprotsaviti takvom tumačenju Zakona jer jedini ovlašen za mjerodavan stav je Hrvatski sabor.
[/quote]
E moj sava, pa upravo taj Hrvatski sabor je i izglasao Lex Agrokor i postavio Ramljaka a sada se čudiš što provode ono što su izglasali.
Male dioničare nitko ni ne spominje niti u prvom prijedlogu nagodbe, rijetko tko ih i uzgred spomene, oni o ničem nemogu odlučivati, izuzeti su u odlučivanju o nagodbi, tamo nemaju svoje predstavnike. Mali dioničari su kao trinaesto prase u krmače koja ima samo 9 sisa. Nema dakle mlijeka ni za 10_to, 11_sto, 12_sto a kamo li 13_sto prase.
Male dioničare nitko ni ne spominje niti u prvom prijedlogu nagodbe, rijetko tko ih i uzgred spomene, oni o ničem nemogu odlučivati, izuzeti su u odlučivanju o nagodbi, tamo nemaju svoje predstavnike. Mali dioničari su kao trinaesto prase u krmače koja ima samo 9 sisa. Nema dakle mlijeka ni za 10_to, 11_sto, 12_sto a kamo li 13_sto prase.
Tvoj stav i dezinformacija.
Stečajni zakon propisuje:
Pristanak dužnika
Članak 333.
(1) Smatrat će se da je dužnik dao svoj pristanak na stečajni plan ako stečajnom planu ne prigovori najkasnije na ročištu za glasovanje pismeno ili usmeno na zapisnik.
(2) Sud prigovor iz stavka 1. ovoga članka neće uzeti u obzir ako dužnik stečajnim planom nije u težem položaju od onoga u kojem bi bio da stečajnoga plana nema te ako niti jedan vjerovnik ne dobiva gospodarsku korist koja prelazi puni iznos njegove tražbine.
(3) Odredbe stavaka 1. i 2. ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju na dioničare, nositelje udjela te nositelje drugih osnivačkih prava pravnih osoba.
U Rješenju se sutkinja pozvala na stečajni plan iz stečajnog zakona.
U svim tim pricama o dugovanjima i dalje stoji ono sto kazu rusi a i ramljak je jednom napomenuo..nema se traga o 1 milijardu eura tj 7 milijardi…in the meantime cijeli kvartovi u jednoj bliskoj zemlji koja je granicila s bivsom yu postaju neciji..e pa to su novci malih dionicara perjanica agrokora samk nisu vise njihovi..:)
I prije nego se postigne nagodba ključni dobavljači rade na preuzimanju Konzuma, dakle vide priliku u slomu Agrokora kao priliku za dobru investiciju.
To onda daje sasvim novu sliku glede odnosa Vjerovnik – Dužnik u slučaju Agrokor?
Hoće li se i na toj razini tražiti takvo rješenje jer to bi onda smanjilo mogućnost na isključenje manjinskih dioničara u operativnim kompanijama?
Prije dva tjedna sam ovdje iznio neslužbenu informaciju kako je s Sberom pao dogovor na štetu ostalih.
Vidim i Udruga se sada poziva na puno toga , ali Ramljak je očito ubacio u višu razinu. Samo Usatvni sud može ovo spriječiti .
Evo i Todorić se čudi
https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/lesinarska-skupina-i-mucke-po-ramljaku