Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A sto ce biti sa Intercapitalom je jos jedno zanimljivo pitanje. Ne bi im bio u kozi.

Ironično Interkapital je sudjelovao u izradi lexa….
@ Lopina Adris je u istoj poziciji kao i Grgić i mi … jer u protivnom njegova dionica Jamnice bi više vrijedila nego moja ili tvoja ili ako baš hoćeš i Grgićeva ….svi koji imaju dionice u zalogu su pušioničari.. po lexu sva potraživaja su došla na naplatu samo se Adris po tom istom lexu ne može upisati u vlasništvo…

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

“johnny”smatrao sam da se Adris izvlaći iz problema,a ako mu prijeti giljotina kao i nama,onda smo na istoj strani.Bolje da je na našoj strani nego da je protiv nas ili da je neutralan.

Upravo tako.
Reci da je ulaganje u dionice rizican posao je nesto prestrasno.
Naravno da postoji rizik, ali u ovom slucaju je bilo i laziranih izvjesca, podrska politike do skoro zadnjeg dana i jos puno toga.

Naravno. Kao da ulozis pare u banku, na njenom celu neki “strucnjak” ala todoric, pronevjeri pare i onda dodje ramljak i kaze pa stavljanje love u banku sa sobom nosi rizike. Ma nemojte mi reci.

Neki od najvecih fondova u svijetu imaju glavninu svojih para u dionicama. Ne u drzavnim obveznicama niti na kamati u banci niti u nekretninama. Sta ramljak valjda nebi nazvao rizicnim.
Pa oni eto ipak ulazu u nesto ipak “rizicno” kao sta su po njemu dionice. Trebali bi pitait njega za savjet da im objasni gdje grijese.

Ovdje je paradox kreditni rejting, država vs gospodarstvo
Što se desilo?

Trenutno se vlada zadužuje s manje od 2%, to je razina investicijskih država odnosno A+, zemlje tipa Slovenija, Poljska i sl, a mi i dalje nosimo rejting smeće 1 do 2 koraka ispod incesticijske površine, tako dase gospodarstvo se i dalje mora zaduživati s kamatama +5%, u čemu je kvaka?

Znači daju nam za održavanje uhljeba 2%, a za gospodarstvo 5%.
Meni je namjera očita, a to je preuzeti ono što je ostalo od gospodarstva.
U ovom leži i neko drugo rješenje za problem Agrokora, otplate roll upa i sl.

Zivimo u banana drzavi pa je tako kako je.
Normalna drzava nebi dozvolila Agrokor u takvom obliku.
Kada je vec doslo do toga trebalo se:
Blokirati trgovanje svim vrij. papirima.
Postojecim dionicarima svih ovisnih drustava ponuditi dokapitalizaciju Agrokora.
Novcima vratiti dio duga, a dio ostaviti ovisnim kompanijama(koje bi postale neovisne)da otplacuju.
Sve bi bilo gotovo vrlo brzo.
I posteno

Udruga dioničara: Izvanredna uprava opet ekstenzivno tumači Lex Agrokor

http://www.seebiz.eu/udruga-dionicara-izvanredna-uprava-opet-ekstenzivno-tumaci-lex-agrokor/ar-169955/

ostali vjerovnici financijski
banke,obvezničari,lizing -njima nagodba odgovara ako smatraju da će se naplatiti više nego u stećaju
prema saznanjima koje imamo smatram da njima ne odgovara stečaj nego nagodba u kojoj bi svi izgubili a oni najmanje.Što više ošišaju ostale sudionike u procesu veći dio torte je njihov.Rolaperi a to su financijaši će uzeti dobar dio kolača u stečaju ili ne,ali kako se tu radi od samo 500 mil duga koji će biti u prvom reduj naplate,jasno je da će financijaši podržati ovakav prijedlog jer su
potraživanje financijaša višestruko više od rolaperskog.

Dakle,možemo zaključiti da će nagodba gotovo sigurno proći.

I normalno da se pitate,a što mi mali dioničari imamo od toga.Gdje smo mi u nagodbi.
Lex Agrokor sličan predstećajnom zakonu.Prijedlog i plan predstećajne nagodbe daje vlasnik a odobrava je vijeće vjerovnika.U Lex Agrokoru tog vlasnika je zamjenio povjerenik kojeg postavlja država,ali uz odobrenje vlasnika.I povjerenik predlaže nagodbu a vijeće vjerovnika je odbrava.
Slićno i kod stećaja.Dakle,ni u kojem predstećajnom,stećajnom ili pak lexagrokorskom procesu
sklapanja nagodbe vlasnici dionica nisu stranka u postupku.Zašto je ovo bitno naglasiti.Pa jednostavno
da mi kao mali dioničari znamo da mi nismo žrtve krivog zakona tj Lex Agrokora nego smo žrtve
vjerovnika,koji se trude odnijet nama da bi njima ostalo više.E nećete razbojnici ,kao što bi rekao Zdravko
Mamić.
Svaki dioničar mora znati da je ovo visokorizična investicija gdje se treba dobro potruditi da eventalno ostvarimo visoku zaradu,naravno u odnosu na sadašnje cijene dionica Todexa.

Bit će ili opa ili tropa.Druge nema.

Zašto je ovo bitno naglasiti.Pa jednostavno
da mi kao mali dioničari znamo da mi nismo žrtve krivog zakona tj Lex Agrokora nego smo žrtve
vjerovnika,koji se trude odnijet nama da bi njima ostalo više.

Ovo je potpuno izvitopereno i pogrešno ne samo cijelog ovog procesa, nego i potpuno pogrešan pogled na ekonomiju, dioničarstvo, you name it. I čini mi se da iz ove postavke i neshvaćanja proizilazi pogrešan pristup investiranju.

Daj objasni molim te, koje veze ti kao netko tko je kupio dionice kompanije na burzi strogo špkulativne naravi (jer cijeli dioničarski kapital koji ne vodi kompaniju, jeste špekulativni, pitanje je samo roka), imaš sa vjerovnikom u procesu stečaja, predstačaja, lex agrokora, svejedno?

Što to tebi vjerovnik kao uzima? Tvoje novce koje si uložio na burzi? Pa po kojom ne samo zakonskom nego i zdravorazumskom kriteriju, bi vjerovnik trebao tebi nešto vratiti? Ja to ne razumijem, daj pojasni.

Imam dojam da mnogi ovdje misle da pojam “zaštita investorira” znači da on na burzi ne smije izgubiti novce i da ti ih je netko dužan vratiti (vjerovnik) kada stvari krenu po zlu.

Udruga dioničara: Izvanredna uprava opet ekstenzivno tumači Lex Agrokor

http://www.seebiz.eu/udruga-dionicara-izvanredna-uprava-opet-ekstenzivno-tumaci-lex-agrokor/ar-169955/

Definitivno i napokon Udruga se uhvatila činjenica i ZAKONA – samo naprijed tako.

@noviulagac

a da rađe odgovoriš na pitanje? Zašto bi vjerovnik išta trebao tebi nešto dati? Bilo kojem dioničaru?

što, ignore će ti vratiti uloženi novac? Ajde, onda, ako e tako, neka ti je

Mislim da je sazreloa situacija da se reaktivira Saborsko povjerenstvo za Agrokor.
U tome bi se vjerojatno dobila podrška i Pantovčaka!
Bez jake političke podrške argumentima dioničara postoji opravdana sumnja u namještanje postupka – od koga i tko je upetljan nama pojma ali bi rado znao kao i večina Hrvata.

Pa i ovdje se javljaju jako čudni likovi – tumače nam da su dioničari obični špekulatni a onima koji su uz diskont od 70-ak postu kupovali obveznice oni su obiljni ulagači.

Pa tko bi u takvoj situaciji ulagao u obveznice Agrokora ako nije imao insajderske informacije?

ne znam zasto je uopce bilo i ukinuto? Nevjerojatno mi je da netko ( od stranaka) unatoc svemu sto se događa ne vidi problem sto se i na koji nacin pokusava sprovesti. Dokumentacije sigurno ne nedostaje 🙂

New Report

Close