Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ serislav,kako sam vec rekao,covjek ima dokumentaciju vrlo jaku,ovdje je velika igra,i sudbine ljudi u pitanju.ozbiljne stvari za osporavati jamstva

To ti je sve dzaba. Uzeo si miljardu i nesto eura kredita i sad mozes pjevati borbene – pare moras vratiti.

Ni ledo ni jamnica druge da i ne pominjem, uopće više nemaju imovine – sve je pod zalogom – sad ili ce obveznicari to preuzeti s naslova jamstava ili s naslova zaloga – tako svejedno

[/quote]

I Ledo i Jamnica i dalju IMAJU svoju imovinu – pa na što bi im se upisala hipoteka ako nemaju imovine kako ti insinuiraš?
Inače RollUperima koji su imali jamstva sada su za dodatnih 500m eura kredita dobili i hipotekarno osiguranje.

[/quote]

ha, ha – ova vam je dobra. imaju imovinu, ali je pod hipotekom. krasna imovina, najbolja z asvakog dionicara

inace, rolepri su sjeli na oko 350 milja imovine, dalje nisu. a dali su miljardu i 60. dakle , tu fali. sto fali – fali jos oko 700 milja. a fali zato sto su vec neki drugi sjeli hipteko na to

i tako, lipi moji – kako rekoh – tu nem aimovine, tu ima samo dugova. ili ce jamstva raditi ili će zalozi raditi. bilo kako bilo, dionicari ne bu tu nista dobili.

inace, ja bih volio da purkov pritisak urodi plodom pa da banke i obveznicari radi viseg dobra pristanu na ne znam 5 posto starog kapitala tj. oko 500 kn za ledo, pa jamnica itd.to mislim da nij enemoguce.

ali ako budu prisiljeni birat izmedu naodbe u kojoj otpisuju ne znam 50 psoto e d abi namirili dobavljace imale dionmicare, i stecaja u kojem moraju otpisati nr 30 posto – e pa i malo dijete zna sto ce odabrati

tako da , i u najboljem slucaju bit ce to simbolican naknada za dionicare, a i to je na dugom stapu, u najgorem i najzglednijem senariju znamo sto ce biti

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Vi stvarno mislite da je milijarda problem?
Pa to se skupi u 24 sata.
I Ameri ce dobit nogu u guzicu

Uopće ne znam sto bi rekla na ovo.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Mislim da je netko vec rekao sada ćemo vidjeti koliko su Rusi lukavi :).

Nacrte potencijalne koalicije ili barem primirja između Adrisa i Rusa vidljiv je iz Rješenja Trgovačkog suda i Agrokorovog priopćenja u kojem se šturo navodi da su Adris grupa d.d., Sberbank of Russia i VTB grupa povukli svoja međusobna osporavanja. No kažu kako nema formalnog dogovora. 

inace, rolepri su sjeli na oko 350 milja imovine, dalje nisu. a dali su miljardu i 60. dakle , tu fali. sto fali – fali jos oko 700 milja. a fali zato sto su vec neki drugi sjeli hipteko na to

i tako, lipi moji – kako rekoh – tu nem aimovine, tu ima samo dugova

e, lipi moj…prvo, rolleri su dali 500milja a ne milijardu od ćega su odma uzeli natrag 200 milja, dakle oko 300 milja je završilo po agrokoru i dobavljaćima te su sjeli na sve zgrade, proizvdne i skladišne pogone i ono najvažnije, na intelektualno vlasništvo, brandove i patente leda jamnice, zvijezde i ne znam još koje tvrtke…

drugim rijećima, rolleri aktivacijom hipoteka postaju apsolutni vlasnici zrcalnih leda jamnice zvijezde itd i to sa svim pogonima, pravima i brandovima ali bez i jedne obaveze prema ikome, doslovce upravu i NO mogu izbaciti vam na ljivadu da si na friškom zraku upravljaju sa dotadašnjim dioničkim društvima koja se više ne smiju zvati “ledo”,”jamnica”,”zvijezda” jer su ta imena njihovo intelektualno vlasništvo…

a ramo samo mudro šuti, ne talasa i ne opterečuje se previše i privodi posao u dogovorenome smijeru

jete…

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Vi stvarno mislite da je milijarda problem?
Pa to se skupi u 24 sata.
I Ameri ce dobit nogu u guzicu

Uopće ne znam sto bi rekla na ovo.
[/quote]
Pa i netrebas rec nista. Jasno je sve

Jača kupnja na todexu.
Todex plima.Kiše nema pa je ostalima pad nivoa ili oseka.Logično.
Ako se nivo Todexa smanji neće doći do podizanja nivoa ostalih,jer nema prelijevanja.To će biti ispa ravanje i dodatni pad nivoa svih bara radi isparavanja.
[/quote]

Vidjet ćeš ti isparavanje kad 2/3 digne ruke za nagodbu.
[/quote]
Aparati i za petak,26.01.2018.pokazuju da bi plima na Todexu mogla uvjetovati oseku u ostatku bare.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mocna-rovinjska-firma-jednim-potezom-izbacila-americke-lesinare-iz-vjerovnickog-vijeca-agrokora/1021335.aspx
?????

Da, da… to je to. Treba prekinuti proces i vidjeti na koji način, ako je uopće moguće zbog izravnog pogodovanja, izbaciti iz igre ili umanjiti prava američkih fondova.

Mene zanima gdje je granica boli. Jer Plenkovic i uska ekipa oko njega, ako se osjete ugroženima, okrenut će kaput i rasturit sve ko beba zvecku. Zasad Ramljak i Škegro šute, Martina se drži po strani, UŠ veleposlanik se tek pokazuje i očito zanovijeta predsjednici i sve ide svojim zamišljenim tokom. No, daleko smo mi još od konačne nagodbe. Najprije treba sastaviti stalno povjerenicko vijeće, vidjet ćemo kako će ono izgledati.

I kako će se postaviti sud. To će biti ključno.

i tako, lipi moji – kako rekoh – tu nem aimovine, tu ima samo dugova

e, lipi moj…prvo, rolleri su dali 500milja a ne milijardu od ćega su odma uzeli natrag 200 milja, dakle oko 300 milja je završilo po agrokoru i dobavljaćima te su sjeli na sve zgrade, proizvdne i skladišne pogone i ono najvažnije, na intelektualno vlasništvo, brandove i patente leda jamnice, zvijezde i ne znam još koje tvrtke…

drugim rijećima, rolleri aktivacijom hipoteka postaju apsolutni vlasnici zrcalnih leda jamnice zvijezde itd i to sa svim pogonima, pravima i brandovima ali bez i jedne obaveze prema ikome, doslovce upravu i NO mogu izbaciti vam na ljivadu da si na friškom zraku upravljaju sa dotadašnjim dioničkim društvima koja se više ne smiju zvati "ledo","jamnica","zvijezda" jer su ta imena njihovo intelektualno vlasništvo…

a ramo samo mudro šuti, ne talasa i ne opterečuje se previše i privodi posao u dogovorenome smijeru

jete…
[/quote]

Da, upravo tako. No kako politika ipak i vedri, ali i oblači ona ga može prisiliti da ili odstupi ili povuče neki drugi potez koji će iznivelirati cijeli proces i staviti ga u ravnotežu ili barem bliže ravnoteži. U suprotnom, neće biti dobro. Kao sto ni sad nije dobro. Strvinari se jednostavno ne bi smijeli dočepati tolikog plijena za tako sitnu lovu i par milijunčića u džepu lokalnim slugama gospodara.

Vauvau
Sve je moguce, medjutim nije vjerovatno.
Proces je zapravo pri kraju, a prava pitanja ne mogu niti prismrditi do mainstream medija.
Purko se pojavljuje na N1. Ok. Sve 5.
Kad se pojavi na Otvorenom to bi moglo znaciti promjenu klime.
Iako mi djeluje potpuno nestvarno da bi Plenki usao u bilo kakav konflikt s Amerima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Pa ne radi se tu o tome da se strvinari potpuno izbace iz nagodbe. Oni će se ionako dobro naplatiti. Nego da se izbace iz vodjenja procesa i posebnih privilegija koje su čini se dogovorili s jednim dijelom Vlade, povjerenikom i njegovim Ilistrisimusom. Ključno je pitanje u političkom smislu, ne to sto će reci Ameri. Oni će uvijek reci daj nam sve nego je li premijer spreman zrtvovati “kraljicu” ako se osjeti ugrožena njegova pozicija i pozicija vlade. Pa vidiš da se “kraljica” uplela i u izbor ključnih ljudi regulatora. Tko je s kim sjedio po upravama banaka, školskih ustanova, ministarstvima itd. “Kraljica” je mudra i spretna, ali krivi potez ili jači interes obezglavit će je u trenu. Zato će se vjerojatno morati ići na neke ustupke. Da vuk bude sit, a sve ovce na broju. Zasad je sve prividno mirno no ne mislim da će sve proći, ono sto kažu na jugu… “lišo (bez punta)”.

Vidim da se ponekad povlace paralele izmedju udruge Franak i ovog slucaja ovdje.
To su neusporedive stvari.
Tamo je bilo mnogo vise ljudi okupljenih oko mnogo vecih iznosa novca i oko mnogo osjetljivije stvari, krova nad glavom.
Kumulativ ili umnozak te tri stvari im je dao politicku snagu koja se u konacnici nakon jako dugih peripetija pretocila u neke presude.
Ovdje toliko snaznih motiva nema.
Nekoliko tisuca ljudi sa spekulativnim dionicama?
Nes ti posla. S tim ne mozes dogurati dalje od zupanijske panorame. Zapravo sramota. Trebali bi se pokriti po usima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close