Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://hr.n1info.com/a276237/Vijesti/Purko-pokazao-dokumente-koji-kaze-dovode-u-pitanje-roll-up.html

Interesantno trgovanje sa "Todex-om".BELJE "iskace iz sablona",jer cijena pada,a interes i volumen su mali.Vjerovatno stoga jer je "Gazda" imao preko 90% dionica prilikom zaduzivanja,tako da svi prigovori o nelegalnom prihvacanju jamstava bez vecine dionicara automatski otpadaju.
Da se razumijemo,smatram da ce sve dionice iz sastava "Todex-a",gotovo sigurno,imati istu sudbinu.
Pokusao sam samo shvatiti u nizu nelogicnosti koji motiv pokrece kupce ovih dionica/

Na temelju čega bi pali ikakvi prigovori o prihvaćanju jamstava, ukoliko o tome nije odlučivala skupština, nije sačinjena izvanredna revizija povodom tog postupka niti su dioničari do otvaranja izvanredne uprave uopće znali za postojanje jamstava.

U nekim drugim društvima, čini se da se jamstva brane na način jer su javno objavljena i NO je dobio razrjesnicu pa samim time se podrazumijeva da su dioničari odobrili jamstva?! No, to nema veze jedno s drugim i takvo posredno zaključivanje ne samo da je štetno nego je pravno neutemeljeno.

Nego, kakav si ti pravnik kad tako površno zaključuješ i donosiš potpuno pravno neutemeljene zaključke. A da ne spominjem pravnu logiku koja je kod tebe tek misaona imenica. Kakvim se ti pravom baviš odnosno čime si se točno bavio?
[/quote]
Dragi Vauvau,puno vi toga napisaste bez temeljnog pravnog znanja,a i logika vam izgleda nije jaca strana,zar ne?
Prije svega,skupstina drustva je donijela Statut propisanom vecinom dionicara na GS.
Statut regulira nacin na koja se jamstva prihvacaju.
Jamstva su uredno objavljena,a Nadzorni odbor ih je odobrio i mislim da je ta jamstva sada nemoguce "pobiti"!Ako netko misli drukcije,neka povede spor pred nadleznim sudom da dokaze suprotno jer ovdje po forumima nece nista dokazati.
Vase ,potpuno neutemeljene konstrukcije,sigurno nece srusiti jamstva no eto,ovdje svako ima pravo pisati sto god zeli,pa tako i vi.
A ,koliko povrsno zakljucujem vidi se iz toga da sam sve predvidio sto se sada dogada,daleko prije nego je Ramljak izasao s nacrtom nagodbe.
Daljnja diskusija s vama je bespredmetna .Zelim vam sve najbolje.
[/quote]
Bisakovi,ništa vi niste predvidjeli.
Najprije ste govorili da će se kroz nagodbu imovina razvodniti,tj da će dioničari za vino dobiti bevandu.
Kroz dokapitalizacije.
A u prijedlogu nagodbe se otišlo još dalje i odlućilo da naše vino pretvore u vodu.I svrstali na stranu tih alkemičara.A cijela reakcija se zasniva na katalizatoru ,koji je kvaran tj. na upitnim jamstvima
I to je bit problema.I u tom dijelu slijedi pravna bitka.
Otišli se predaleko u negiranju naših prava kao dioničara ,pa ste možda nekome nanijeli i veliku štetu
radi prerane prodaje.
Utakmica još traje i trajati će još dugo.

[/quote]
Uz duzno uvazavanje,kolega Lopina,napisao sam vise puta da ce se vjerovnici namiriti aktivacijom jamstava drustava kceri i da bez “diranja u kapital” tvrtki kceri ,ovo ne moze proci i da ce dionicari izgubiti sve ili ce im ostati “mrvice”.
I to se upravo predlaze!Dosadasnjim dionicarima ostat ce dosadasnja drustva bez kapitala(manje i od mrvica),a nova drustva ce opstati lisena velikih dugova.
Ako ne uspije nagodba ide stecaj,gdje opet dionicari gube sve.
Dokapitalizacije bi bile bolje za dionicare jer bi im bar ostalo nesto malo.

Interesantno trgovanje sa "Todex-om".BELJE "iskace iz sablona",jer cijena pada,a interes i volumen su mali.Vjerovatno stoga jer je "Gazda" imao preko 90% dionica prilikom zaduzivanja,tako da svi prigovori o nelegalnom prihvacanju jamstava bez vecine dionicara automatski otpadaju.
Da se razumijemo,smatram da ce sve dionice iz sastava "Todex-a",gotovo sigurno,imati istu sudbinu.
Pokusao sam samo shvatiti u nizu nelogicnosti koji motiv pokrece kupce ovih dionica/

Na temelju čega bi pali ikakvi prigovori o prihvaćanju jamstava, ukoliko o tome nije odlučivala skupština, nije sačinjena izvanredna revizija povodom tog postupka niti su dioničari do otvaranja izvanredne uprave uopće znali za postojanje jamstava.

U nekim drugim društvima, čini se da se jamstva brane na način jer su javno objavljena i NO je dobio razrjesnicu pa samim time se podrazumijeva da su dioničari odobrili jamstva?! No, to nema veze jedno s drugim i takvo posredno zaključivanje ne samo da je štetno nego je pravno neutemeljeno.

Nego, kakav si ti pravnik kad tako površno zaključuješ i donosiš potpuno pravno neutemeljene zaključke. A da ne spominjem pravnu logiku koja je kod tebe tek misaona imenica. Kakvim se ti pravom baviš odnosno čime si se točno bavio?
[/quote]
Dragi Vauvau,puno vi toga napisaste bez temeljnog pravnog znanja,a i logika vam izgleda nije jaca strana,zar ne?
Prije svega,skupstina drustva je donijela Statut propisanom vecinom dionicara na GS.
Statut regulira nacin na koja se jamstva prihvacaju.
Jamstva su uredno objavljena,a Nadzorni odbor ih je odobrio i mislim da je ta jamstva sada nemoguce "pobiti"!Ako netko misli drukcije,neka povede spor pred nadleznim sudom da dokaze suprotno jer ovdje po forumima nece nista dokazati.
Vase ,potpuno neutemeljene konstrukcije,sigurno nece srusiti jamstva no eto,ovdje svako ima pravo pisati sto god zeli,pa tako i vi.
A ,koliko povrsno zakljucujem vidi se iz toga da sam sve predvidio sto se sada dogada,daleko prije nego je Ramljak izasao s nacrtom nagodbe.
Daljnja diskusija s vama je bespredmetna .Zelim vam sve najbolje.
[/quote]
Bisakovi,ništa vi niste predvidjeli.
Najprije ste govorili da će se kroz nagodbu imovina razvodniti,tj da će dioničari za vino dobiti bevandu.
Kroz dokapitalizacije.
A u prijedlogu nagodbe se otišlo još dalje i odlućilo da naše vino pretvore u vodu.I svrstali na stranu tih alkemičara.A cijela reakcija se zasniva na katalizatoru ,koji je kvaran tj. na upitnim jamstvima
I to je bit problema.I u tom dijelu slijedi pravna bitka.
Otišli se predaleko u negiranju naših prava kao dioničara ,pa ste možda nekome nanijeli i veliku štetu
radi prerane prodaje.
Utakmica još traje i trajati će još dugo.

[/quote]

Cijenu DNEVNO određuju dioničari , neovisno o komentarima analitičara i forumaša , tek neznatno i nevažno .
A sutra je novi dan . ILi UP ili DN . … i tako svaki dan

Uz duzno uvazavanje,kolega Lopina,napisao sam vise puta da ce se vjerovnici namiriti aktivacijom jamstava drustava kceri i da bez "diranja u kapital" tvrtki kceri ,ovo ne moze proci i da ce dionicari izgubiti sve ili ce im ostati "mrvice".

Ja u potpunosti podržavam tvoju logiku – osim jednog dodatka a to je da se za namirenje vjerovnika daju dionice LEDO dd KOJE POSJEDUJE aGROKOR.
Nama manjinskim i ne treba zadržana dobit i kapital koji su ulupali mirovnci 8.000,00 kuna za dionicu od 380,00 kuna nominale. Neka sve nose osim temečljnog kapitala tj bijednih 120m kuna.
No tih 120m kuna temeljnog donosi cca 400m kuna čiste dobiti godišnje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mocna-rovinjska-firma-jednim-potezom-izbacila-americke-lesinare-iz-vjerovnickog-vijeca-agrokora/1021335.aspx

Odlicno.
Treba se boriti.
Ovo zastrasivanje stecajem je smijesno.
Vlada jako dobro zna sto to znaci i za njih i cijelu drzavu.
Neka lijepo posteno ovo odrade.
A to je prodaja Agrokora

http://hr.n1info.com/a276237/Vijesti/Purko-pokazao-dokumente-koji-kaze-dovode-u-pitanje-roll-up.html

Vrlo jasno, potkrijepljeno dokumentacijom.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mocna-rovinjska-firma-jednim-potezom-izbacila-americke-lesinare-iz-vjerovnickog-vijeca-agrokora/1021335.aspx

Jako pretenciozan naslov clanka koji je samo potvrdio da se nije nista promijenilo.
Stekao sam dojam da je dosla neka presuda kadli ono nista.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

..ako babac iz Kraša nije bio u dilu s Ramljakom onda ju je ovaj dobro preveslao s tim ‘roll up’ kreditom…mada njihovo druženje nije od juče prema navodima Ivice Todorića;
“ – prvi predstavnik Knighthead fonda u vjerovničkom vijeću bio je Tin Dolički, pravni savjetnik Ante Ramljaka, što predstavlja sukob interesa.
– predstavnik skupine «velikih dobavljača» (Kraš) čiji je savjetnik upravo bio Ante Ramljak, što predstavlja sukob interesa”

Vrlo jasno, potkrijepljeno dokumentacijom.

Steze se obruc oko Ramljaka i strvinara!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ma samo da maknu Ramljaka, koji bi to šou bio. Sta su sve bili u stanju progurat samo da se dodu do love. Samo me zanima do kad se misli sutit o svemu ovome? Trebao bi mali Plenki dat nekakav komentar na sve ovo, bilo bi u redu.

?????

New Report

Close