@serislav
Nije bas “zagrebackocarsijski sudija s placom dva tramvajca”.
Adris, Euroherc i tko zna koliko jos malih – uz put, tko zna gdje se sve nalaze! – malih dionicara.
Dakle, nadam se intimno, da jos ima neke sanse…
jamstva ne mogu biti poništena djelomično. ili će biti poništena ili neće! ali uzmi u obzir da je za poništenje jamstava potrebno višegodišnje sudsko sporenje uz bezbroj žalbi i vještačenja, a vremena za to – nema!
nagodba mora biti gotova najkasnije do travnja jer u ljeto završava ova prinudna uprava, a ako nagodba ne bude potpisana, sve firme idu u stečaj!
[/quote]
Ne bucajte.Jamstva su u kunama i mogu biti priznata u rasponu od o/nula/ lipa do punog iznosa .O tome će odlučivati sud ukoliko se vjerovnici i mali dioničari ne dogovore.Neki će se sudovati bez obzira na dogovor ako ga i bude.I bez dogovora nagodba će proći ako
je vjerovnici prihvate sa 2/3 glasova,ali prije toga sud je mora prihvatiti kao zakonski valjanu.Kako
dioničari nisu sudionici procesa nagodbe,a možda i jesu jer kako je gosp Todorić prihvatio lex Agrokor
valjda su to trebali prihvatiti i mali dioničari barem u dijelu svog udjela što u Ledu ćini više od 50%,u
Zvijezdi gotovo 50% vlasništva i u Belju,Vupiku,Jamnici itd.Da li bilo koji zakon može oduzeti privatnu imovinu.Po ustavu je privatna imovina neotuđiva i zaštićena pa i u tom dijelu smo formalno zaštićeni.
Da li će sud donijeti odluku odmah.Ne vjerujem,ali postoji salamunsko rješenje.Slično onome što bi se trebalo dogoditi ako Sperbanka ne pristupi glasanju.Zrcalna društva će trebati rezervirati sredstva za
Sperbank ili za male dioničare u okviru njihovih potraživanja tj.odštetnih zahtjevaj pa ako dobiju spor
će se lako naplatiti od zrcalnogb društva.
Zrcalna društva neće postići punu cijenu na tržištu ako im budu na vratru veliki odštetni zahtjevi što
vjerovnicima koji su žedni keša neće odgovarati.Dogovor kuću gradi,a u korist svih sudionika,naravno i nas malih dioničara.Mislim da ćemo mi mali dioničari preko udruge imamo pametnog zaštitnika ..Za sada sam
izuzetno zadovoljan njihovim radom.Prašina se diže i to je dobro.
[/quote]
lopina zar ti i dalje ne shvaćaš da ovo osporavanje i eventualno nepriznavanje imaocima jamstava pravo na sudjelovanje u postupku nagodbe nema veze sa zakonitošću jamstava kao takvih već da će to biti poseban postupak koji može završiti sa sasvim drugačijom odlukom suda od odluke suda u ovom postupku vezano uz priznavanje prava na sudjelovanje u nagodbi?
Tko govori o sigurnom poništavanju jamstava kao o gotovoj stvari.Sve je to neizvjesno pa je i cijena ovako niska.Kada bude izvjesno i jasno cijena dionica Todomora će ići prema nula ili prema višetruko većim od sadašnjih.I jasno je da je ovo kladionica.I zato ne trebate a priori tvrditi da ćemo mi mali dioničari dobiti ništa.Možemo dobiti ništa ,ali možemo dobiti i puno više od sadašnjih cijena.
Ovoliki diskont pokazuje da velika većina smatra da ćemo dobiti ništa.Smatram da sam korektniji prema
forumskoj zajednici jer uvijek naglašavam da je ovo visokorizična investicija kojoj se ne treba previše izlagati.Svak ima prava na vlastiti izbor.Sa ovakvom udrugom se osjećam sigurnije,pa vjerujem da ću dočekati konačan rasplet i to sa više papira.
Za portparole udruge gosp.Jeličić _Purko Miroslava i predsjednika udruge kapa do zemlje.
Zaslužili su našu punu podršku!
Sava
I vi ste se izgleda najeli ludih gljiva.
Sud moze dati regresno pravo prema STAROM Agrokoru koji je te obveze kreirao, a ne prema novom.
Novi ce biti konstrukt nagodbe i potpuno cist pravni entitet, nastao voljom vjerovnika predstavljenih u vijecu. Eventualno s dugom oko kojeg se sloze, a dio je nagodbe.
Oni odlucuju o svemu, kako ce se sto podijeliti, prenijeti, odnijeti, obrisati itd.
Reci ce: ono staro u smece, a ovo novo i lijepo je nase.
I to ce sud potvrditi jer kao sto sam rekao meritorna procjena zakonitosti nagodbe u svim njenim detaljima ne dolazi u obzir. Previse kapitala, financijskog i politickog, je tu ulozeno da bi sad neki zagrebackocarsijski kadija s placom dva tramvajca ljuljao taj camac. Kuzite, ne?
Prosto ko pasulj.
A vi ste se najeli još luđih gljiva.U sudskom sporu u kojem će udruga i mali dioničari nastojati srezati ili potpuno
poništiti jamstva odštetu ćemo tražiti od onoga koji nas je pokrao tj,od zrcalnih društava na način da ćemo tražiti da se to tretira kao sudska rezervacija za slučaj dobivanja sudskog spora.I to neće zaustaviti nagodbu ako se vjerovnici dogovore.
Kolika je šansa da se taj spor dobije ocijenite sami.Svak za sebe.
Danas su kupci procijenili da su šanse veće pa su dionice rasle.A sutra ćemo vidjeti.I najm,anji šušanj
današnje kupce može preplašiti,ali pretvoriti u krdo koje ruši sve pred sobom.
Bumo vidjeli!
Sava
I vi ste se izgleda najeli ludih gljiva.
Sud moze dati regresno pravo prema STAROM Agrokoru koji je te obveze kreirao, a ne prema novom.
Prosto ko pasulj.
Prosto ko pasulj – nema REGRESA – nema DUGA!!!
Kontaš?
Tako sud sudi!
Ako taj tvoj stari Agrokor nema NIŠTA onda NIŠTA OD JAMSTAVA.
Tko govori o sigurnom poništavanju jamstava kao o gotovoj stvari.Sve je to neizvjesno pa je i cijena ovako niska.Kada bude izvjesno i jasno cijena dionica Todomora će ići prema nula ili prema višetruko većim od sadašnjih.I jasno je da je ovo kladionica.I zato ne trebate a priori tvrditi da ćemo mi mali dioničari dobiti ništa.Možemo dobiti ništa ,ali možemo dobiti i puno više od sadašnjih cijena.
Ovoliki diskont pokazuje da velika većina smatra da ćemo dobiti ništa.Smatram da sam korektniji prema
forumskoj zajednici jer uvijek naglašavam da je ovo visokorizična investicija kojoj se ne treba previše izlagati.Svak ima prava na vlastiti izbor.Sa ovakvom udrugom se osjećam sigurnije,pa vjerujem da ću dočekati konačan rasplet i to sa više papira.
Za portparole udruge gosp.Jeličić _Purko Miroslava i predsjednika udruge kapa do zemlje.
Zaslužili su našu punu podršku!
Potpisujem veci dio posta.
I opet, zelim da dionicari vec u nagodbi dobiju sto vise jer bi to bio jak poticaj za ukupno TK, ali sam jako skeptican prema tome.
Cisto zbog odnosa snaga i cinjenice gdje zivimo.
Borite se. Sto da vam kazem.
P.S.
I dalje mislim da bi TK bilo zdravije bez papira koji unose nered jer nemaju rijesen imovinsko-pravni status.
Ali to je moje misljenje i sasvim druga prica.
Zanemarite za ovu raspravu.
Ono bitno je gore.
@serislav
Nije bas "zagrebackocarsijski sudija s placom dva tramvajca".
Adris, Euroherc i tko zna koliko jos malih – uz put, tko zna gdje se sve nalaze! – malih dionicara.
Ti akteri su tuzitelji.
Sudac, kadija, odlucuje.
I nekako gruntam da se nece usuditi rusiti politicki projekt ove vlasti.
Znas ono, tko kukurikne zavrsi u loncu.
Kolakusica je jako malo.
@serislav
Nije bas "zagrebackocarsijski sudija s placom dva tramvajca".
Ti akteri su tuzitelji.
Sudac, kadija, odlucuje.
Znas ono, tko kukurikne zavrsi u loncu.
Kolakusica je jako malo.
[/quote]
Ali i potencijalno oštećenih ima i u Saboru.Nihov drugi stup se dobro puni.A ako dođem na sud ću na jedan fini način ukazati sucu da što meni manje dodijeli da će i sebi smanjiti imovinu.Pa neka se i on češe.
Nisu svi zbrinuti kao i Kolakušić!!!!!! Malo se zekamo!!!!
Ma sve je to skola jednog velikog netalasatora.
Od tuda moja skepsa prema svemu.
Opet, sretno. Borite se.
Ti akteri su tuzitelji.
Sudac, kadija, odlucuje.
Ove vlasti se niko neće ni sjećat kad se o ovome bude odlučilo na sudu Svaka vlast pa i ova radi po principu “drž vodu dok majstori odu ” zato i jesmo tu di jesmo
Ma sve je to skola jednog velikog netalasatora.
Od tuda moja skepsa prema svemu.
Opet, sretno. Borite se.
Onda kolega Prosto ko pasulj – Kolika je trenutna vrijednost JAMSTAVA!
Odgovor Može biti u obliku – od 0% do 100%,
Jača kupnja na todexu.