Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jutarnji sutra organizira okrugli stol o agrokoru

Ovdje oprez čini i se da sudjuluju na strani krupnog kapitala
[/quote]

Mislis, ovo ce biti propagandni okrugli stol?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Gdje ja pisem da je zakon na strani dionicara i da ce zavrsiti ok? Molim konkretan citat..
Za one koji ne razumiju napisano (medju kojima si naravno i ti) ja trazim od svakoga ko nesto tvrdi da to i potkrijepi necim konkretnim a ne mantranje. Ja sam pisao o vrlo konkretnim primjedbama udruge na koje nisam vidio kontra argumente od nikoga jos.
A nigdje nisam davao nikakve prognoze kako ce za koga zavrsiti. Dapace, i ja spadam u pesimiste ovdje i to puno prije 21.12 kad je ramljak najavio nulu za nas.

Ma je li. Nisi vidio nijedan argument protiv 🙂 Pa ta udruga je napisala doslovno, u samom naslov jedne objave da su “jamstva poništena”.

Što je laž, neistina na kvadrad, a možda i zlobno širenje glasina.

I ti u tome ne vidiš nikakav protuargument? Zanimljivo mi je to.

ING
A sto reci?
Svima puna usta domoljublja osim kad treba postovati zakon i platiti porez.
Onda ona ruka koja je bila na srcu sad odjednom u tvom dzepu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

jutarnji sutra organizira okrugli stol o agrokoru

Ovdje oprez čini i se da sudjuluju na strani krupnog kapitala
[/quote]

Mislis, ovo ce biti propagandni okrugli stol?
[/quote]
Da, mislim da je to hibridni rat informacijama. Iz ovakve situacije se može projektirat što god poželite. I naravno utjecat na mišljenje javnosti. Probajte razmislit koliko ljudi uopće na razumije na najnižoj razini što je sustav Agrokor pa probajte razmislit koliko ljudi je u stanju sagledat brojeve oko Agrokora, pa koliko ljudi je too sve sposobno kritički promislit…

ING
A sto reci?
Svima puna usta domoljublja osim kad treba postovati zakon i platiti porez.
Onda ona ruka koja je bila na srcu sad odjednom u tvom dzepu.

Problem je što porez plaćaju srednji, najmanji i najveći ne plaćaju .
Kada porezni zakon bude decidiran da ga svi moraju platiti onda će tako i biti.

Gdje ja pisem da je zakon na strani dionicara i da ce zavrsiti ok? Molim konkretan citat..
Za one koji ne razumiju napisano (medju kojima si naravno i ti) ja trazim od svakoga ko nesto tvrdi da to i potkrijepi necim konkretnim a ne mantranje. Ja sam pisao o vrlo konkretnim primjedbama udruge na koje nisam vidio kontra argumente od nikoga jos.
A nigdje nisam davao nikakve prognoze kako ce za koga zavrsiti. Dapace, i ja spadam u pesimiste ovdje i to puno prije 21.12 kad je ramljak najavio nulu za nas.

Ma je li. Nisi vidio nijedan argument protiv 🙂 Pa ta udruga je napisala doslovno, u samom naslov jedne objave da su "jamstva poništena".

[/quote]
Da u procesu utvrđivanja tražbina jamstva su poništena.Ali to je ipak nešto,pa su dionice reagirale od
5%ZVZD,25% VPIK,50% Belje,25% Ledo i Jamnica.
Trejderska percepcija zna zašto.Ili možda ne zna.
Što mislite da bi rast dionica bio ovoliki da su jamstva poništena.Trebalo bi dodati barem jednu nulu,a kod Zvijezde barem dvije.Rast bi bio na stotine posto.
I to će se dogoditi ako jamstva budu poništena u potpunosti,ali ako budu poništena djelomično slijedi
brutalan rast cijena dionica kćeri koje su dobro poslovale i imaju jake bilance.

Ma je li. Nisi vidio nijedan argument protiv 🙂 Pa ta udruga je napisala doslovno, u samom naslov jedne objave da su "jamstva poništena".

Lako moguce. Nisam pravni strucnjak niti se izdajem za takvog. Sta je ta sudska odluka donjela nemam pojma jel to znaci sta udruga kaze ili ne. Recimo da si ispravio tu “laz”. Jos uvjek ostaje brdo drugih tvrdnji koje nitko nije pobio.

Da bi vidio neki protuargument morao bih kontaktirati prvo nekog pravnog strucnjaka a ne si informirati na forumu od ecobarbara koji kaze da je to nonsens (vidjeli smo kolko si strucan kad tvrdis da se nitko nikad nije naplatio nakon hanfina rjesenja)..
A zanimljivo ti je sigurno jer vjerovatno u teorijama zavjere vidis neku svoju dusevnu hranu.

I to će se dogoditi ako jamstva budu poništena u potpunosti,ali ako budu poništena djelomično slijedi
brutalan rast cijena dionica kćeri koje su dobro poslovale i imaju jake bilance.

jamstva ne mogu biti poništena djelomično. ili će biti poništena ili neće! ali uzmi u obzir da je za poništenje jamstava potrebno višegodišnje sudsko sporenje uz bezbroj žalbi i vještačenja, a vremena za to – nema!
nagodba mora biti gotova najkasnije do travnja jer u ljeto završava ova prinudna uprava, a ako nagodba ne bude potpisana, sve firme idu u stečaj!

jamstva ne mogu biti poništena djelomično. ili će biti poništena ili neće! ali uzmi u obzir da je za poništenje jamstava potrebno višegodišnje sudsko sporenje uz bezbroj žalbi i vještačenja, a vremena za to – nema!
nagodba mora biti gotova najkasnije do travnja jer u ljeto završava ova prinudna uprava, a ako nagodba ne bude potpisana, sve firme idu u stečaj!
[/quote]
Ne bucajte.Jamstva su u kunama i mogu biti priznata u rasponu od o/nula/ lipa do punog iznosa .O tome će odlučivati sud ukoliko se vjerovnici i mali dioničari ne dogovore.Neki će se sudovati bez obzira na dogovor ako ga i bude.I bez dogovora nagodba će proći ako
je vjerovnici prihvate sa 2/3 glasova,ali prije toga sud je mora prihvatiti kao zakonski valjanu.Kako
dioničari nisu sudionici procesa nagodbe,a možda i jesu jer kako je gosp Todorić prihvatio lex Agrokor
valjda su to trebali prihvatiti i mali dioničari barem u dijelu svog udjela što u Ledu ćini više od 50%,u
Zvijezdi gotovo 50% vlasništva i u Belju,Vupiku,Jamnici itd.Da li bilo koji zakon može oduzeti privatnu imovinu.Po ustavu je privatna imovina neotuđiva i zaštićena pa i u tom dijelu smo formalno zaštićeni.
Da li će sud donijeti odluku odmah.Ne vjerujem,ali postoji salamunsko rješenje.Slično onome što bi se trebalo dogoditi ako Sperbanka ne pristupi glasanju.Zrcalna društva će trebati rezervirati sredstva za
Sperbank ili za male dioničare u okviru njihovih potraživanja tj.odštetnih zahtjevaj pa ako dobiju spor
će se lako naplatiti od zrcalnogb društva.
Zrcalna društva neće postići punu cijenu na tržištu ako im budu na vratru veliki odštetni zahtjevi što
vjerovnicima koji su žedni keša neće odgovarati.Dogovor kuću gradi,a u korist svih sudionika,naravno i nas malih dioničara.Mislim da ćemo mi mali dioničari preko udruge imamo pametnog zaštitnika ..Za sada sam
izuzetno zadovoljan njihovim radom.Prašina se diže i to je dobro.

Lopina
Dobro ste primjetili da dionicari nisu sudionici nagodbe. Odnosno prihvatili.
A onda zavrnuli kontru, i to bez veze:
Toki nije potpisao u funkciji vecinskog dionicara drustava nego kao sef vladajuceg drustva. I to je ta mala caka.
A za sudovanje, da, bit ce ga. Ekipa koja je mnogo izgubila ce dati jos nesto para za to, nema greske.
I sud ce prihvatiti svaku nagodbu koja postigne 2/3. Nema teorije da se nakon svih peripetija netko upusti u meritorno ocjenjivanje zakonitosti nagodbe u strogo pravnom smislu. Jer i sam zakon i cjelokupni zakonski okvir ima rupa koliko hoces i mogucnosti da se stvari tumace ovako ili onako. Pa pogledajte sami sebe, zar ne?
Mada zasad nista nije gotovo: ali kakav iduci papir izadje to je to.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

[/quote]

Što će biti s jamstvima?

Jamstva su osporena a vjerovnici kojima su osporena jamstva upućeni su na parnicu(Dakako da to nema nikakve veze na tijek Nagodbe budući da jamstva nisu imala pravo glasa).

a) ne će se parničiti – jamstva su bezvrijedan komad papira nakon potpisane nagodbe
b) hoće se parničiti – vjerovnici mogu dobiti parnicu no sud će tada tuženiku osigurati REGRESNO pravo u novom Agrokoru u kojemu je vjerovnik Agrokora stekao udio u Nagodbi koja je završila prije nego parnica. Vjerovnici mogu i izgubiti parnicu pa je onda slučaj istovjetan pod a).

8. dana od objave na oglasnoj ploči rješenje se smatra dostavljeno i počinje teći rok od 8 dana za podnošenje žalbe. Dakle – uskoro će se vidjeti kako će se vjerovnici ponašati glede osporenih jamstava.

Sava
I vi ste se izgleda najeli ludih gljiva.
Sud moze dati regresno pravo prema STAROM Agrokoru koji je te obveze kreirao, a ne prema novom.
Novi ce biti konstrukt nagodbe i potpuno cist pravni entitet, nastao voljom vjerovnika predstavljenih u vijecu. Eventualno s dugom oko kojeg se sloze, a dio je nagodbe.
Oni odlucuju o svemu, kako ce se sto podijeliti, prenijeti, odnijeti, obrisati itd.
Reci ce: ono staro u smece, a ovo novo i lijepo je nase.
I to ce sud potvrditi jer kao sto sam rekao meritorna procjena zakonitosti nagodbe u svim njenim detaljima ne dolazi u obzir. Previse kapitala, financijskog i politickog, je tu ulozeno da bi sad neki zagrebackocarsijski kadija s placom dva tramvajca ljuljao taj camac. Kuzite, ne?
Prosto ko pasulj.

New Report

Close