@Vauvau
da, sa time se bave.. ali to nema apsolutno nikakve veze sa ovom pričom da bi dioničarima trebalo i moglo nešto ostati.
Nemoj se toliko nervirati ako nemaš dionice.
Lex nije ni zamisljen da bi svi dobili jednako.
Osigurani dobiju sve, neosigurani mnogo manje, ostali nista.
Tako je to u bilo kojem stecajnom postupku.
E sad, kako je doslo do toga da rollup, obveznice i krediti sa zalozima pojedu cijelu stecajnu masu to je sasvim drugo pitanje.
Jamstva bila pravno utemeljena ili ne ipak postoji red naplate, ovakav ili onakav, i kako god da islo do dobavljaca ce doci mozda 30%. A dalje nista. To vam lijepo kazu i povjerenik i ministri u Vladi.
Kolakusic? Taj se pretrgnuo da dokaze kako sa slucajem Dalekovod nesto ne stima pa je ipak nagodba prosla.
Prijedlog nagodbe udruge dionicara?
Nemojte me nasmijavati.
Pa dionicari nisu stranka u postupku.
Ne sjede za stolom.
Njihov papir nitko ne trazi i nece ga niti zaprimiti. Mogu ga objaviti na Index.hr.
Kolakušić je na žalost o Agrokoru rekao samo jednu rečenicu, ali mu je i ta jedna bila na pravom mjestu.
Vezano za najveće vjerovnike Agrokora, a to su financijske institucije.
Negdje sam pročitao da su od Agrokora od 1995 na ovamo samo na ime kamata uprihodile 33 milijarde kuna!!!
Lijepo, jel da?
Posejdon
A kome to ide na dusu?
Njima koji su posudili novac i naplatili kamate ili onome tko je toliko novaca platio u kamatama samo da bi bio gazda?
Firme su placale svoju vlastitu okupaciju od strane Agrokorske Todorakije.
Kolakušić je na žalost o Agrokoru rekao samo jednu rečenicu, ali mu je i ta jedna bila na pravom mjestu.
Vezano za najveće vjerovnike Agrokora, a to su financijske institucije.
Negdje sam pročitao da su od Agrokora od 1995 na ovamo samo na ime kamata uprihodile 33 milijarde kuna!!!
Lijepo, jel da?
Nadovezao bi se kolega na Vaš post. Da se nađe nekakav normalni dogovor banke bi mogle otpisati većinu kamata a za uzvrat nastavit financirat koncern sa jedne strane a sa druge pustit dobavljače da nastave radit ,da se korektno naplate a za to im treba novac ( jer koda nas nema proizvodnih poduzeća koja su kapitalno samostalna ) te banke nastavljaju financirat te dobavljače. Svi zadovoljni, mali dioničari kapitalno jaki da sutra mogu ući u neki privatni financijski aranžman za kupnju nekretnine,auta,školovanje … Ali kada baš hoćeš uništit,opljačkat,otetet samo zato jer možeš onda to izgleda ovako. Da malo proširim te iste banke imaju pod svojom čizmom 300 000 blokiranih ljudi. Ako se ne varam nedavno su jedan veliki dio tog duga prodale jednoj ili više agencija za otkup takvih dugova za 10 posto glavnice. Da su dali svojim službenicima prostora da pošalju tim blokiranim ljudima ponudu da otkupe taj svoj dug za 20 posto glavnice ( malo više jer kada se radi pojedinačno veći je i trošak obrade) što mislite koliko bi ljudi iskoristilo to? Pa da banka može u sklopu te nagodbe ostavit te ljude kao svoje klijente i dalje..ali ako ti je cilj uništit…
Kako ne?
Pa ugovorom o roll-up kreditu su Kneighthead i Co. stekli kontrolu nad upravom sto znaci da su bili u obvezi davanja javne ponude. Hanfa je zaprimila dokument s dokazima o tome i navodno je u postupanju.
Takodjer, dioničari mogu postaviti odstetni zahtjev prema onima koji nisu ovlašteni investicijski savjetnici niti stručnjaci sličnog profila, a koji daju javne izjave o vrijednosti kompanija ukoliko se pokaže da su na taj način manipulirali cijenom.
Javna ponuda?Da li vi to ozbiljno?”Lex Agrokor” izrijekom utvrduje da stjecanje vlasnistva po ovom zakonu iskljucuje obavezu javne ponude!Smatram to toliko malo vjerovatnim da o tome uopce ne treba raspravljti.
Takoder ,oni koji su davali javne izjave u medijima,ne snose odgovornost za javnu rijec,stav i misljenje.Vi bi uvodili nekakve cenzure?Osim toga,po meni,nisu govorili nesto netocno ili neargumentirano.
Ako slucajno prođe zahtjev udruge da lesinari moraju dati ponudu za preuzimanje….po kojim bi cijenama ona isla?
bbkk0000
kad bi banke ponudile dužnicima otkup po 20% više nikad, nigdje i nitko nebi niti pokušavao vrati kredit, odnosno brzo bi se vratili u socijalistička vremena, digneš kredit i vratiš 20-30%.
A s Agrokorom će bit ono što mora, oni koji su davno ušli su već izgubili gotovo sve, a ovi koji bi sad ulaze, ulaze za kikiriki s malim postotkom vlastite imovine koji mogu i izgubiti.
Razlika izmedu Tode i ostatka dionicara postoji i to znatna, naime protiv večinskog vlasnika AGROKORA DORH je započeo ono što je morao, a ne zaboravimo bivšeg premijera, tj. arbitražu s MOL-om oko INE smo izgubili i radi nemanja pravomučne presude protiv Sanadera.
I za kraj reče Kolakušić povjerenik je u slučaju PARMALAT u prvoj godini pronašao 1 milijardu EUR-a sakrivenog novca, za razliku od druga Rame koji nije pronašao ništa.
Nek se vjerovnici djelom namire i od Todine skrivene imovine, koju će morat predat ako ga pravomočno osude, pa eto nove ravnoteže.
Lex nije ni zamisljen da bi svi dobili jednako.
Osigurani dobiju sve, neosigurani mnogo manje, ostali nista.
Tako je to u bilo kojem stecajnom postupku.
E sad, kako je doslo do toga da rollup, obveznice i krediti sa zalozima pojedu cijelu stecajnu masu to je sasvim drugo pitanje.
Jamstva bila pravno utemeljena ili ne ipak postoji red naplate, ovakav ili onakav, i kako god da islo do dobavljaca ce doci mozda 30%. A dalje nista. To vam lijepo kazu i povjerenik i ministri u Vladi.
Kolakusic? Taj se pretrgnuo da dokaze kako sa slucajem Dalekovod nesto ne stima pa je ipak nagodba prosla.
Prijedlog nagodbe udruge dionicara?
Nemojte me nasmijavati.
Pa dionicari nisu stranka u postupku.
Ne sjede za stolom.
Njihov papir nitko ne trazi i nece ga niti zaprimiti. Mogu ga objaviti na Index.hr.
Da nema Kolakušića koji je to sve javno rekao i inzistirao koliko je mogao tko bi to napravio umjesto njega?
Meni recimo nije zabavno što ne uvažavate rad čovjeka koji pokušava napravit da situacija u sudstvu bude barem malo bolja
Mi ovdje ne govorimo i spašavanu svijeta negoo spašavanju malih dioničara. I ljudi ovdje tvrde i dokazuju da voda TEČE UZBRDO.
Sve je pod jamstvom i pod zalogom. ako nije pod jamstvom pod zalogom je. Jamstva mogu i ne moraju vrjediti, Zalozi vrijede. To još nitko nij eosporio, barem ja ovdje to nisam vido
Da bi nesšto ostalo malim dioničarima, mora ostati i Agrokoru tj Ivici , zar ne. KAKO NETKO MOZ EMISLITI DA SI VLADA MOZE DOPUSTIT DA IVIC IST AOSTANE – pa to bi bila kuka i motika u javnosti da je država išla spašavati gazdu
Investimir, kad si zadnji put vidio da se ovdje, u HR, digla kuka i motika za ISTA?
Osim ona Savska, za koju se vise-manje tocno sumnja sto je zapravo bila.
U pitanju je politika – oni ce se opet zazvaliti s Todoricem, samo ako im je to u interesu.
A to da li ce ljudi zato pi+++ti, to stvarno ne moras brinuti. Ne brinu ni oni!
Kolega ING je jedini zasad rekao istinu, a ta je da nista ne znamo.
Vjerujem da ni sami vinovnici ne znaju sto ce na kraju biti. Previse je rogova u vreci.
Lex ustavno neustavno, jamstva da ne, zalozi, koliko uopce vrijedi imovina, hoce li netko i izvjesca od PWC dovesti u pitanje, sve je puno presedana, barem u nasem pravu, zapetljano dozlaboga, i sipati bilo koje jake tvrdnje, da ce zavrsiti ovako ili onako, je zapravo cisto nabadanje.
Jedino sto se moze reci je da situacija nije dobra te da su dionicari u zadnjem redu, i u najoptimisticnijem scenariju po njih. I da je vjerovatnost da mesa ostane i za njih poprilicno mala.
Ti papiri su duhovi s kojima NITKO NE ZNA sto ce biti i da li vrijede ista.
I kako netko racionalan i dobronamjeran moze zagovarati nastavak trgovine s necim toliko nedefiniranim da na svaki susanj cijena skace ili pada desetke i vise %?
Znaci, trazim da mi netko objasni po cemu te dionice spadaju u racionalnu investicijsku kategoriju i po kojem, pa makar i jednom jedinom kriteriju, im je mjesto na burzi.
Ovo, kolega serislav, potpisujem 100/100. Na zalost.
Za mene se ovdje ne radi o povratu svega sto sam ulozio. Bio bih zadovoljan i sa 50% od ulozenog.
Sad je, naime, manje… 🙁