Zasto delistirati?
Zato jer se ovdje skupilo hrpa ekipe ko muhe na .ovno koji prosipaju pravne spike ne bi li na nekoj izjavi, vijesti, necem, osisali nekog drugog.
Tome nije mjesto na uredjenoj burzi.
Pa oni još ni Gazdu nisu razdužili s vlasništvom i niti neznaju kako to učiniti, a ekipa se sručila na manjinske dioničare?
@Old_Gunner
OK. Idemo ovako. Ti danas kupiš nekoliko tisuća komada Belja primjerice. Sa kime bi se ti to kao mali dioničar trebao parničariti a da se taj poboji da će parnicu izgubiti pa će ti nešto dati. I koliko bi on to tebi trebao dati – pet kuna po dionici koju si kupio za tri? četiri kune? jednu kunu – što je gubitak od dvije kune.
Ono, pokušavam shvatiti, ako možeš konkretno – koga bi ti tužio, po kojoj osnovi, i zašto bi ti nešto dao, i to još povrh onoga što si platio?
Osobno mislim da bi u tuzbu mogli biti ukljuceni SAMO ONI koji su trzili/drzali dionice PRIJE aktivacije Lex Agrokor.
Jer onda bi se mogla dokazati steta putem prijevare.
Putem SKDD je to izuzetno lako utvrditi.
Ostalo su spekulanti.
[/quote]
O majko mila tko je špekulant? Koja je to kategorija?
Ukoliko nemate petlje ući unutra, ne lupajte.
[/quote]
Ako ne znas razliku izmedju ulagaca i spekulanta, slobodno me odmah stavi na ignore. Imam standarde za ljude s kojima sam u interakciji i ovo je ispod.
[/quote]
Špekulant ulaže svoje novce za razliku od povjerenika Rame koji špekulitra tuđim.
Kupovina svega je špekuliranje!
Da li vi kao što nebi dali novce špekulantima kad zarade, isto tako pokrili njihov gubitak kad gube?
Svi na burzi su špekulanti samo neki veći ili manji.
Da se razumijemo imam dionica od prije krize, ali bogme i po zadnjoj turi.
Zato jer se ovdje skupilo hrpa ekipe ko muhe na .ovno koji prosipaju pravne spike ne bi li na nekoj izjavi, vijesti, necem, osisali nekog drugog.
Tome nije mjesto na uredjenoj burzi.
Ako se napravi delist Misliš da će se kvaliteta ovog foruma popravit? Da će zse postat uređena burza? Da više ne bude pljačke i povlaštenih informacija ? Da će se tolerirati izjave o nultoj vrijednosti dionica da će lopovi ići u zatvor ……. odgovor je NE
Strah od Todexa je veliki.Kao da se reže nožem.Oni koji su unutra se boje da će prijedlogom nagodbe dionice skliznuti niže.Puno papira, malo para pa to klizanje Todexa na niže razine i nebi bitno utjecalo
na pad Crobexa.
A što ako se izborimo za nešto tada slijedi strelovit let na više nivoe.I mi koji smo unutra ćemo brutalno zaraditi,rast cijena dionica bi trebao biti ogroman,povečani prometi.Otkud lova za to.Prodavat će se druge dionice pa će cijene ostalih dionica dodatno potonuti,a investitori su već ionako izbezumljeni jer i pored rasta kreditnog rejtinga Crobex ne reagira.Razumijem zašto neki zazivaju delisting i to bi trebala napraviti Hanfa jer u LEDU i ZVZD npr.imaju 50% a treba im 75%.
Preporučio bih ovima koji se boje da ćemo ni sa Todexom punom zaraditi,da nam se priključe,tj da počnu kupovati Todex pa će izgubiti strah da će previše narasti.Tada mogu malo mirnije spavati.
Ipak sam mišljenja da eventualni uspjeh malih dioničara da ne izgube svoju imovinu u dobrim firmama kao što su Jamnica ,Ledo i ostale ne bi trebalo imati loš utjecaj na tržištev kapitala.To bi bio samo
kratkoročni rast Todexa i to brutalan i lagani pad ostalih dionica.Ali povjerenje da se mali štite bi vrlo brzo donio jake pozitivne efekte.Ako u Todexu ne dobijemo vrlo brzo zaštitu malih dioničara u okviru
zakonskih okvira svi skupa ćemo imati dugoroćnu štetu.
I zato se svi trebamo uključiti u Udrugu,jer eventualni uspjeh Udruge je interes svih nas,bez obzira dali
imamo ili ne dionice Todexa.
Smatram da je prvostupanjska presuda da su jamstva ništetna ispravna i da sve vinonike koji su sklopili ta treba tužiti sa ciljem da im se odigura guljenje krompira i oduzme privatna imovina za naknadu štete
oštećenim malim dioničarima/ma nisu sve mali ,i Adris i mirovinci su tu/
Čitajući temu, sjetio sam se nekih riječi iz knjige marksizma..Haralambus studenstski dani.. 🙂
¨na štetu jednih a u korsit drugih” …
Pa naravno da dioničari brane svoje interese i da ne žele spržiti zadnje mrvice od cijelog kruha kojeg su posjedovali u todex izdanjima…
Ali kolega serislav Vam želi reći da se to već jednom očisti, rasčisti i makne da bi osakaćeno tržište počelo disati i da zaživi.
Todex je koliko mi htjeli priznati toksično, i kao takvo radi kontaminaciju na ostalim prostalim izdanjima.
Da se razumijemo, želio bi da se kompletno todex oporavi, da dionice vrate na neke razumne razine… ali dok g.rambo daje izjave poznatog sadržaja, ulaziti u ova izdanja, prespavati u istima to je jako visok rizik.
Sretno………..
Svi koji zazivaju Hanfu nek se opuste. Svu dokumentaciju dobila je Esma i sad je i Hanfa pod kontrolom europskog regulatora. Budite sigurni da vise nema balkanskog kokosarenja.
Europski regulator ima ogromno iskustvo u ovakvim slucajevima.
Hanfa ce se uskoro morat i sluzbeno oglasit, a Esma sve nadgleda.
Esma analizira uzvodna jamstva, prijedlog ovakve nagodbe i pokusaj prevare manjinskih dionicara.
Svi koji zazivaju Hanfu nek se opuste. Svu dokumentaciju dobila je Esma i sad je i Hanfa pod kontrolom europskog regulatora. Budite sigurni da vise nema balkanskog kokosarenja.
Europski regulator ima ogromno iskustvo u ovakvim slucajevima.
Hanfa ce se uskoro morat i sluzbeno oglasit, a Esma sve nadgleda.
Esma analizira uzvodna jamstva, prijedlog ovakve nagodbe i pokusaj prevare manjinskih dionicara.
Nevjerovatno sto se ovdje moze procitati!
Sada ce ESME,HAG,BRISEL i tko sve ne odlucivati ,naravno u interesu dionicara ,a ne vjerovnika!!!! Ovo je Hrvatska i postupak ce se voditi po hrvatskom pravu pred hrvatskim
sudovima i regulatorom.
Aha, stečaj u rh dakle ne znači groblje. Primjer – Pevec
Protuprimjer – Viadukt, Dioki, Hg spot, itd. itd.
Nebitno je jer Ledo i Jamnica ni Belje nemaju nikakvu imovinu. Nemaju nikakvu imovinu.
Ovdje je rijec o jamstvima. Ajmo reci da ona ne vrijede. VRIJEDI LI ROLAUP – VRIJEDI LI ČINJENICA DA SE MORA VRATITI MILJARDU I 60 MILJA EURA. VRIJEDI LI TO ILI I TO NETKO OSPORAVA'
Nakon toga idu zalozi – osporava li tko zaloge ili ses vi slazemo da recimo zaba ima zaloge nma cjelokunu imovinu Belja – ca 400 milja. I sad ako netko ponudi zabi da u nagodb dobije 300 moja, a da 100 milja ostane dionicarima – zaba moze birati ili 400 milja preko zaloga ili 300 miulja kroz nagodbu
I zaba ce razmislajti otrpilke 3 sekunde prije odluke.
Kao bivsi zaposlenik banke, mogu ti reci da ce banka ITEKAKO razmisljati vise od 3 sekunde.
Znas zasto? BANKE NE VOLE IMOVINU. Vole CASH. Tocka.
Imovina je sr”e. Mora se odrzavati, ulagati, pistati amortizaciju i jos 1000 stvari. I najgore, netko mora njome upravljati. I netko ju mora koristiti. Sto KOSTA.
Banke mrze imovinu. To je nesto sto u banci naucis u privih 20 minuta kad sjednes za stol. Kad se pljene stanovi, banke padaju u paniku – jer onda te stanove moraju rasprodati, sto hitnije. Jer znaju da sa stanom (ili imovinom) svakim danom GUBE novac, a ako ga utrze sto prije, i novac oplemene, onda DOBIVAJU novac.
Zato se imovine rjesavaju cim prije i kako sto bolje znaju.
E, zato ce i sa Agrokorovom imovinom htjeti sljedece – ILI da dobivaju pare od nje, ali da NISTA ne ulazu ili da im netko da koliko god para moze, ali odmah.
U oba slucaja, nastojat ce da tu imovinu NEMAJU.
Dakle, i rollup ce pristati na pare. Mislis da Knighthead tajno mas”””’a na IMOVINU Agrokora? Ne vjerujem. Oni hoce pare.
A kad hoces vrlo, vrlo specificnu stvar, onda si dosta ranjiv – i MORAS pregovarati.
U svakom slucaju, kriticna tocka koja drzi sve skupa su JAMSTVA.
Jamstva ako padnu, sve pada u vodu. Ako se odrze, s druge strane padaju u vodu.
Ja imam feeling da ce to krenuti u internacionalne sudove i da bi na kraju uredno DRZAVA mogla placati vise nego sto misle.
A kako sam razvio taj feeling? Tako sto je rekla Dalicka jucer “SIGURNO je da nece biti nikakvog troska za gradjane!”
E, kad kazes “sigurno!”, B-g ti pljune u facu. Tako da…
@Old_Gunner
OK. Idemo ovako. Ti danas kupiš nekoliko tisuća komada Belja primjerice. Sa kime bi se ti to kao mali dioničar trebao parničariti a da se taj poboji da će parnicu izgubiti pa će ti nešto dati. I koliko bi on to tebi trebao dati – pet kuna po dionici koju si kupio za tri? četiri kune? jednu kunu – što je gubitak od dvije kune.
Ono, pokušavam shvatiti, ako možeš konkretno – koga bi ti tužio, po kojoj osnovi, i zašto bi ti nešto dao, i to još povrh onoga što si platio?
Osobno mislim da bi u tuzbu mogli biti ukljuceni SAMO ONI koji su trzili/drzali dionice PRIJE aktivacije Lex Agrokor.
Jer onda bi se mogla dokazati steta putem prijevare.
Putem SKDD je to izuzetno lako utvrditi.
Ostalo su spekulanti.
[/quote]
Vi biste meni oduzeli nadnicu za strah.A ja hoću orden za hrabrost,naravno ne medalju nrgo keš..Vi koji ste prodali dionice zbog objave o dospjeću jamstva od 100 mlrd kn
po jamstvima i srušilo dionicu u prah i pepeo tužite krivca,tj.gosp.Ramljaka.Ako dobijete spor alaj Vam vjera jer će vam odštetni zahtjev platiti država jer ga je ona i postavila.
Da li ćete tužiti Ramljaka zbog izjave da vam dionice ne vrijede ništa,pa ste ih prodali/BELJE na 1 kn,
zvzd po 35.VPIK po 6,Ledo na 72,JMNC na 700/.Normalno da ćete ga tužiti ali on vam to neće moći platiti,ali država koja ga je postavila će vam platiti ako dobijete spor.
Država uvijek ima novca i tekuće prihode i ona je siguran platac,ali treba biti strpljiv.
[/quote]
PArdon, ja jos uvijek imam LEDO. I to u vrlo lijepoj pari.
Krenuo sam kao investitor – dakle, na dugu stazu. Ne kao spekulant.
Htio sam voljeti, ne puknuti na jednu noc.
Mislim da sam se zeznuo.