OBRAZOŽENJE
…………………………………
Vezano za osporavanje takovih tražbina (bilo glavne tražbine i povezanih jamstava i sudužništva ili samo one s osnova jamstva i sudužništva), sud upućuje vjerovnike da je svrsishodno, ekonomično i uputno uzeti u obzir i povezati gdje kod je to moguće, institute jamstva i sudužništva, s institutom suparničarstva u incidentalnim parnicama koje slijede nakon pravomoćnosti rješenja o utvrđenim i osporenim tražbinama i upućivanju na parnice, ne samo zbog izbjegavanja visokih troškova postupka višestrukih parnica već i zbog posljedica koje bi za vjerovnike mogle nastupiti neobuhvaćanjem sudužnika ili solidarnih dužnika u parnicama zajedno s osporenom tražbinom prema glavnom dužniku (čl. 35. ZPIUTD-a).
@sava
to ne dokazuje ništa osim da će se o svemu odlučivati naknadno u brojnim parnicama….
Kako mali dioničari mogu imati išta kada veći dioničar – Toda nema pravo na ništa? Kako bi se to moglo opravdati? Situacija je takva da će netko u sustavu izgubiti..
OBRAZOŽENJE
…………………………………
Vezano za osporavanje takovih tražbina (bilo glavne tražbine i povezanih jamstava i sudužništva ili samo one s osnova jamstva i sudužništva), sud upućuje vjerovnike da je svrsishodno, ekonomično i uputno uzeti u obzir i povezati gdje kod je to moguće, institute jamstva i sudužništva, s institutom suparničarstva u incidentalnim parnicama koje slijede nakon pravomoćnosti rješenja o utvrđenim i osporenim tražbinama i upućivanju na parnice, ne samo zbog izbjegavanja visokih troškova postupka višestrukih parnica već i zbog posljedica koje bi za vjerovnike mogle nastupiti neobuhvaćanjem sudužnika ili solidarnih dužnika u parnicama zajedno s osporenom tražbinom prema glavnom dužniku (čl. 35. ZPIUTD-a).
Drugim riječima – ako odustane odustao je i nema jamstva.
Ako ne odustane onda jamac u parničnom postupku stječe pravo REGRESA!
U svakom slučaju ODLIČNO!
Ma ovdje je GAME OVER. To pokazuje promet, samo najveci kockari tu nešto pokušavaju zdipiti – pogledajte kretanje cijeen – kupim pox prodam po x plus 10, eto to je postao Todomor.
Ovo će tavoriti još dugo vremena, a onda će biti delistano . Dotada će cijna kliziti mic po mic i ljudi će lupetati svašta i lupetajući će prodavati sve samo da izađu.
IGRA GOTOVA – kraj priče i ludila. Hvala Bogu.
Prvi put nakon godinu dana ponovno imam nešto Agrokorovih dionica (prvenstveno Leda). Mislim da postoji određena vjerojatnost da jamstva budu osporena ili da zbog izbjegavanja parničenja nagodba bude takva da malim dioničarima ostane nešto. Mislim da je vjerojatnost mala, ali omjer rizika i potencijalne zarade je takav da mi nakon dugo vremena izgleda prihvatljiv.
@Old_Gunner
puno je takvih, samo neće priznati javno,
svi ovi što pesimiziraju sigurno su već ušli, samo bi htjeli još
Samo vi dajte.
Nema tu pesimizma. Ja nemam dionice.
Može biti da se nešto neobično dogodi pa da dioničarima ostane nešto, ali onda ostaje i Todi, ondnosno Agrokoru d.d., a on je njegov većinski vlasnik. I to nije opcija. Rečeno jasno i glasno. Više puta.
Zato mislim da je to nemoguće.
Moguće.
Ne znam ti ja puno. Znam samo što Ramo kaže.
Nije ideja da ikome ostane išta.
Dioničare se tretira kao i Agrokor d.d.
I jedni i drugi su dioničari, a spletom jamstava, sudužništva, a sad i zaloga svi dioničari perjanica su EFEKTIVNO dioničari Agrokora d.d. Ne formalno, ali stvarno da.
To se vidi.
A pošto Ramo ima izravni financijski interes u onome što govori, ne vidim svrhu da se na forumu konstatno ponavljaju njegove financisko-pravno-tržišne besmislice.
Dioničari tvrtki kćeri NISU dioničari Agrokora.
Koja glupost mora stajati iza ovakvog stava?
Pa ovo je prestrašno!
Ovo pokazuje temeljno nepoznavanje same logike.