Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zašto je onda Ramljak odbacivao kao nedopuštene tražbine pojedinih vlasnika obveznica.
Oni očito nisu dali nikakav potpis skrbniku, a po Ramljaku jesu.
Čudni su aršini Ramljakovi!

Serislave bili u pravu jedni ili drugi svejedno Ponavljam meni se čini da Adris ide ne rušenje nagodbe a visibabe samo što nisu procvjetale..

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Naravno.
Nagodba mora pasti.
Onda vlada ima izbor.
Stecaj ili prihvacanje ponuda za preuzimanje.

Ova nakaradna nagodba je promašaj, vrijeme je za Ramljakovu smjenu.

Sumnjam da itko moze srusiti nagodbu.
Rolluperi i Sber ako su se dogovorili to je to.
Nesto sitno ce se naci i dobavljaca, nema frke.
Ipak su to sve vise manje polupoliticke firme i kad im netko sapne da nagodba mora proci nastupit ce princip ČNG jer se nitko ne zeli zamjeriti politici za pare koje i tako nisu njegove nego tamo od nekih dionicara itd.
Npr. boli Pucara ili Maricu djon za to, realno.
Njihovi su bonusi neupitni.
Drzava im moze otpise priznati kao gubitke da smanje poreznu obvezu nekoliko godina i sve 5.
Nacina ima koliko hoces, nagodba prolazi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Imam informaciju
Vjerovnici su se načelno dogovorili. Dogovor im je načelno uspio jer se uključio i Sber banka u Nagodbi, te broje peko 60% bez dobavljača.
Prema načelnom dogovoru najviše gube dioničari, veliki i mali, ali i Adris, smatraju ga nebitnim u ovim dogovorima.

To je na tragu onoga što je najavio Ramljak, tj. šišanje malih na 0, a izgleda da će i dobavljače žestoko ošišati? Ako ovo prođe, a bojim se da bi moglo, onda je ovo zadnji čavao u lijes ove burze. Ja ne znam primjer ima li negdje u EU burza gdje su mali ulagači dugi niz godina ovako derani i šišani, bez realne zaštite institucija?

Ignore: KressoM, delux

Sve je pocelo sa LRH,nastavilo se sa Beljem pa preko PSN do lex Agrokora i tu smo di smo,Kamo srece da ovom velikom coviku(ma sta velikom najvecem) nisu tada pogodavali(svi titraci jaja od Vlade,zastupnika do Ustavnog suda) nikad se Merkator ne bi kupija i dovelo sve di je danas. Ali sta je tu je idemo dalje. Sad ga isti ti sutaju ko zadnje magare.

Tek toliko da vidite i konačno shvatite u kakvoj državi živite. Mi smo neuki, čak i naši učeni su neobrazovani i neuki. Najgore je što svoje neukosti nismo niti svjesni. Kombinacija crony kapitalizma i neukosti i korupcije ubrzano vuče Hrvatsku u propast. Nema niti domoljublja. Pametni su se utopili jer su ih izgurali i onemogucili u djelovanju. Ovo sto sada vidimo na Agrokoru je za obicnog Hrvatskog covjeka bolje. On od crony kapitalista nije imao nikakve koristi osim stete. A to da je Agrokor bio nas – e pa nije ! Agrokor ne bio Todorićev i od njegove klike. Samo njihov. Oni su sada bogatasi koji žive u Londonu, Beču itd i jos tuže državu. Oni su baš pravi domoljubi. Hrvati koji žive ovdje i u strahu su egzistencijalnom trebali bi uzrocno posljedicno shvatiti tko je kriv za to.
Glede Agrokora i nagodbe mislim da bi za opstojnost bilo kakvog nacionalnog interesa i nacionalnog osjecaja te postovanja prema svome narodu i zemlji u kojoj se to odvija trebalo male dionicare pravicno obestetiti. Ovakav kriminal koji je proveden nad obicnim gradjanima – umirovljenicima i dionicarima jr zaista ugrozava nacionalne osjecaje i nacionalne interese. Ako se to ne učini ova zemlja ce definitivno kao zemlja Hrvata jos manje postojati. Ovo definitivno ugrozava nacionalne interese.
Pogledajte Sloveniju. Sto god o njima mislili, Slovenija je jedna ozbiljna zemlja. Slovenci nisu samo deklarairani patroti. Oni to zaista i jesu. Za koju godinu ce ih biti vise od nas. A sto tada ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Procitajte sto misle o nama ekonomski strucnjaci. Američki.
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1019889

Status Quo: Roll Over Lay Down

Imam informaciju
Vjerovnici su se načelno dogovorili. Dogovor im je načelno uspio jer se uključio i Sber banka u Nagodbi, te broje peko 60% bez dobavljača.
Prema načelnom dogovoru najviše gube dioničari, veliki i mali, ali i Adris, smatraju ga nebitnim u ovim dogovorima.

To je na tragu onoga što je najavio Ramljak, tj. šišanje malih na 0, a izgleda da će i dobavljače žestoko ošišati? Ako ovo prođe, a bojim se da bi moglo, onda je ovo zadnji čavao u lijes ove burze. Ja ne znam primjer ima li negdje u EU burza gdje su mali ulagači dugi niz godina ovako derani i šišani, bez realne zaštite institucija?
[/quote]
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mocna-rovinjska-firma-protiv-ramljaka-ne-priznaju-milijarde-americkim-strvinarima/1019959.aspx
Pa nedavno su ovi iz Adrisa tvrdili i to kategorično da oni imaju osigurana potraživanja nekretninama a sad se ovdje navlače da bilo što iskamče. Svi su sve manje oduševljeni Ramljakovom nagodbom osim naravno onih sa kojima je i prije Lexa sve zakuhao na tajnim sastancima.

Hvala!
Dugo nisam pročitao negdje ovako kvalitetnu analizu problema. Samo tko za to mari kad se u Hrvatskoj na sve gleda samo kratkoročno: “Daj meni dok sam na vlasti a što će biti poslije sa državom i narodom, boli me ona stvar. I naravno svo vrijeme se pri tome busaju u “domoljubna prsa” a svakog tko ih raskrinka pri tome nazivaju neprijateljem domovine, dok je oni sami pljačkaju.

a što kaže Anto bosanac, još mrda rukama i nogama, klima glavom, ali je zanijemio

New Report

Close