Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imam informaciju
Vjerovnici su se načelno dogovorili. Dogovor im je načelno uspio jer se uključio i Sber banka u Nagodbi, te broje peko 60% bez dobavljača.
Prema načelnom dogovoru najviše gube dioničari, veliki i mali, ali i Adris, smatraju ga nebitnim u ovim dogovorima. Osim te informacije imam i informaciju da iste informacije ima i čelništvo Udruge, a opet piše sljedeće ;

http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/jamstva-su-osporena-do-okoncanja-parnice-predlozeni-model-namire-vjerovnika-je-nezakonit-tj-nedopusten/

Od kud ti informacija?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Grga, ne znam sto si tocno i gdje cuo, ali iako malim dionicarima zelim sve najbolje mislim da nagodba ide jer ce rolluperi pridobiti bilo koga samo da prodje, a i drzavi je jako bitno da prodje sto prije. Hrpa nezadovoljnih vec jest i to nije nikakva politicka prepreka.
Ne vjerujem ni da ce sudovi, ukljucujuci i Ustavni, uopce odlucivati o icemu u dogledno vrijeme, a i ako hoce to ce biti na generalnoj liniji. Nitko nece talasati. Mali se eventualno mogu naplatiti u sporovima kasnije, u nekom drugom vremenu, u nekim drugim okolnostima.
Nazalost mislim da je tako.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Moćna rovinjska firma protiv Ramljaka, ne priznaju milijarde američkim strvinarima

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1019959

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Izgleda da Adris a iste informacije kao ja
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1019959

Da Adris ima iste info kao i Vi, onda bi Adris osporavao i Sber, kao sto ga osporavaju ostali….

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Bit ce tu veliki dernek.
Ali opet, to je tucnjava medju velikim vjerovnicima i onim malo manjim, a dionicari nigdje.
Osim toga, ova prica da ce “osporiti aktivnu legitimaciju” jer kao skrbnik ne moze biti vjerovnik isto mislim da moze okaciti macku o rep. Po tome ni skrbnicki racun za dionicara ne bi mogao doci na skupstinu drustva, dobiti divku itd. Skrbnik je dobio ovlastenje da zastupa vjerovnike obveznicare kao da je on sam taj. Iskreno sumnjam da su americki advokati to lose odradili. Pa ovi nasi su jazavci za njih. Hvataju se za slamke.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ramljak želi vjerovničko vijeće vjerovnika koji su u dobrom djelu već podmireni i s njim metegnuti sve ostale. Lijepo vam Index piše da o raspodjelu duga će odlučivati oni koji su dobro već namireni ili će biti.
Je li to normalna država ?

a stavak dva ignoriraš 🙂
[/quote]

Pristanak dužnika

Članak 333.

(1) Smatrat će se da je dužnik dao svoj pristanak na stečajni plan ako stečajnom planu ne prigovori najkasnije na ročištu za glasovanje pismeno ili usmeno na zapisnik.

(2) Sud prigovor iz stavka 1. ovoga članka neće uzeti u obzir ako dužnik stečajnim planom nije u težem položaju od onoga u kojem bi bio da stečajnoga plana nema te ako niti jedan vjerovnik ne dobiva gospodarsku korist koja prelazi puni iznos njegove tražbine.

(3) Odredbe stavaka 1. i 2. ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju na dioničare, nositelje udjela te nositelje drugih osnivačkih prava pravnih osoba.

Dakle iz Tablice tražbina koju je objavio Trgovački sud i koja će biti jedino mjerodavna za bolji/lošiji položaj ispada da je npr LEDO dd bolje prolazi bez Plana, a tako je i s velikom većinom izuzev Konzuma.
Što se tiče dakle tražbina NITKO se ne smije naplatiti više od punog iznosa svojih potraživanja, a npr na LEDO dd prema Tablici to je nekih 470m kuna. Mogu se naplatiti SVI vjeovnici ali ne iznad svojih potraživanja, naravno ne mogu se naplatiti oni koji nisu vjerovnici.

Treba biti po nenamirenom dijelu.
Sve drugo je bez veze.
Nema veze s nicim.
Na sud i rjesavati.
Ako se moze isposlovati zabraniti sjednicu vjerovnickog vijeca dok sud ne potvrdi raspodjelu prava glasa.
Zar nije ta stipulacija i u Lexu?

sava
Zaboravio si na jamstva.
Njih tek oboriti, ne osporiti.

Serislav

Zapravo je Adris u pravu, svi su trebali osobno prijaviti trazbinu, ne preko skrbnika…

Vjerovnici, razvrstavanje u skupine i dospjelost tražbina

Članak 29.

(1) Vjerovnici u postupku izvanredne uprave su osobni vjerovnici koji u vrijeme otvaranja postupka izvanredne uprave imaju imovinskopravnu tražbinu prema dužniku i/ili povezanim i ovisnim društvima.

Upravo tako na sud. Sud traje i traje …. a travanj se bliži …meni se čini da Adris ide na rušenje nagodbe…pa kome obojci a kome opanci

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Johnny
Ja sam recimo vjerovnik, ili vise nas, ok, po tom clanku, i posaljem skrbnika, zastupnika, whatever, da me(nas) zastupa, s instrukcijama kako da glasa.
Ne dolazis osobno nego nekog ovlastis.
U cemu je problem?
To je kao da u nekoj parnici netko kaze ali gle, on nije dosao. I sto sad? Dosao je njegov advokat.
To je nategnuta konstrukcija, jako.

New Report

Close