Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

čudi me da marketinška stručnjakina ne angažira prijateljicu u borbi s povjerenikom
Ante se reklamira s K+ prije spota

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjsp4_G2tzYAhXECywKHZJyBioQyCkIKDAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DxT8nWsxLtSI&usg=AOvVaw0NYbVg6pQC76bM5Gi82fJZ

Prema svemu sudeći, nakaradni prvotni prijedlog Ramljakove nagodbe ne prolazi.

Najviše pogođeni dobavljači Konzuma: Traže namirenje na nivou Agrokora, a ne kompanija

http://www.dionicari-agrokora.hr/

I to na užas nekih spammera koji nas uvjeravaju da ništa drugo nije realno, ne vide drugog izlaza i misle (pazi oni misle!) da se kroz eventualne sudske sporove ništa ne može postići.

Nekao oni samo i dalje “misle”….

La vita e bella!

Najviše pogođeni dobavljači Konzuma: Traže namirenje na nivou Agrokora, a ne kompanija

problem je u tome što ako ovakav prijedlog nagodbe ne prođe, to neće biti zato da bi se nešto dalo malim dioničarima, nego zato što dobavljači i vjerovnici traže manje otpise, tj.da oni dobiju više, a što oni dobiju više, jasnije da su još manje šanse da išta ostane za male dioničare za koje i ovako nije predviđeno ništa, tj.već i sada se računa s 0

http://www.dionicari-agrokora.hr/

I to na užas nekih spammera koji nas uvjeravaju da ništa drugo nije realno, ne vide drugog izlaza i misle (pazi oni misle!) da se kroz eventualne sudske sporove ništa ne može postići.

Nekao oni samo i dalje "misle"….

Je li mogu dobavljači blokirati nagodbu?
Imaju li preko 33% tražbina?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Serislave, preproučam da pročitaš tekst s drugog linka.
Prema njemu imaju više od 50%

La vita e bella!

Čini se da imaju oko 50%…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Posejdon

Onda neka obore nagodbu i sve 5.
Prije se licitiralo s nekih 60 mlrd tražbina i tu bi bili u debeloj manjini.
Još bolje, neka sve ošišaju ravnomjernije i do jaja.

I meni to odgovara na nekim pozicijama (Podr, Viro).
Jedino mi je nejasno kako će proći dioničari, jer i u tom slučaju interes dobavljača nije sukladan interesu dioničara.
Opet kažem, predstoji duga bitka oko jamstava i da je HR pravna država tu ne bi bilo dileme.
Samo kad se sjetim da je kod nas “ladičarenje” nacionalni sport muka mi dođe.

Još jednom, nisam pisao ono što jesam jer mrzim male dioničare Agrokora nego zato jer znam gdje živim i s kojim .ovnima imamo posla.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Zašto interes dobavljača nije sukladan interesu dioničara?

Pa dobavljačima je najviše dužan Konzum, ostale tvrtke zapravo jako malo, zar ne bi onda obo trebao biti problem dioničara Konzuma?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Teza da su interesi dobavljača suprotstavljeni interesima manjinskih dioničara crpi svoju snagu u činjenici da svi oni pretendiraju na isti “kolač” koji nastoje podjeliti.

To je kriva logika!

Činjenica je da su od Todorića svi jednako prevareni – i oni koji su mu dali robu i oni koji su mu dali novac.
A želja dobavljaća da izbrišu manjinske dioničare s ciljem prisvajanja njihovog udjela u kapitalu novog Agrokora nije pravno utemeljena, a zapravo je na granici kriminalnog čina. (Sada sam jako blag u izričaju.)
To oni mogu shvatiti malo prije ili malo poslje.
O brzini njihovog shvaćanja ovisi hoće li država tj. svi mi imati jako velike dodatne troškove ili će se ti troškovi ograničiti na nužni tzv. “haircut” koji je neminovan.

La vita e bella!

Mislim na male dioničare drugih tvrtki.
Konzum je delistiran i tamo je jedini veći “mali” KBZ od Grgića.

Teza da su interesi dobavljača suprotstavljeni interesima manjinskih dioničara crpi svoju snagu u činjenici da svi oni pretendiraju na isti "kolač" koji nastoje podjeliti.

To je kriva logika!

Činjenica je da su od Todorića svi jednako prevareni – i oni koji su mu dali robu i oni koji su mu dali novac.
Aa želja dobavljaća da izbrišu manjinske dioničare s ciljem prisvajanja njihovog udjela u kapitalu novog Agrokora nije pravno utemeljena, a zapravo je na granici kriminalnog čina. (Sada sam jako blag u izričaju.)
To oni mogu shvatiti malo prije ili malo poslje.
O brzini njihovog shvaćanja ovisi hoće li država tj. svi mi imati jako velike dodatne troškove ili će se ti troškovi ograničiti na nužni tzv. "haircut" koji je neminovan.

Ja sam za to da uspijete u svojoj borbi.
Što bolje vama bolje je i cijelom tržištu kapitala.
To je potpuno jasno.
Ali nakon svega više ne vjerujem u ništa nego čekam rasplet.
Živjeli i tucite se.
I ja bih na vašem mjestu.

Hvala ti serislave na podršci!
Vidim kod tebe kvantni skok u razmišljanju!

Do neki dan si nam slao poruke da moramo prihvatiti svoje krive investicije i da “život teće dalje”.

Sviđa mi se kako se misaono razvijaš.

La vita e bella!

New Report

Close