Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ sava pogledaj prezentaciju nagodbe ugrubo
1 svi vjrovnici miču hipoteke jamstva…itd
2. Dugovi .jamstva …mijenjaju za dionice novog Agrokora
3 novi Agrokor s tim dugovima kupuje imovinu Leda Jamnice… – dug za imovinu
Ništatno ili ne tako ide

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

@ sava pogledaj prezentaciju nagodbe ugrubo

Ja sam ti pokušao objasniti kako stvari stoje na sudu a ti ponovno serviraš RAMLJAKA1
Ako do sada nisi shvatio koliko je on marginalan činbenik u čitavoj priči onda je uzaludno trošiti vrijeme i riječi.
PONAVLJAM: Sud je jedini mjerodavan i on donosi odluke temeljem Stečajnog zakona i svih ostalih Zakona i propisa u RH.

Evo par pitanja koja su s po meni iskristalizirala a na temelju izjava povjereneika, savjetnika i privremenog vjerovničkog vijeća.

1. Da li je RollUp aranžman suprotan načelu jednakog postupanja prema svim sudionicima?
Mišljenja sam da jeste – o ovome sud vodi računa po službenoj dužnosti i u sudskoj praksi RH već postoje odluke u kojima je sud odbio provesti Nagodbu zbog Povrede jednakosti vjerovnika.
Vjerovnici potpisali ali sud ODBIO!
2. Tiče se posljednjeg slučaja DERANJA nagodbe – zašto je do toga došlo?
Očito je Ramljak skupa s Privremenim vjerovničkim vijećem odigrao igru po načelu ” Tko je bliže vatri bolje se grije”. E sada kada se shvati da je došlo do Povrede jednakosti vjerovnika ispada da bi neki po Ramljaku trebali vraćati lovu. privremeno vjerovničko vijeće se kao BORI za prava vjerovnika i traži dodatnih 200m eura, a u naravi to je novac koji bi trebali dobiti oni vjerovnici koji nisu u dealu s Ramljakom i Privremenim vjerovničkim vijećem, a čija će prava sud štititi po službenoj dužnosti.
3. Šta Ramljak čini nakon toga – Ramljak izjavljuje ja ću vam dati 100% odnosno onoliko koliko se po njegovoj procjeni može dati a vi se onda kusurajte između sebe.
To je eklatantan pimjer nepoznavanja i /ili nepriznavanja HR zakonodavstva što će mu se obiti o glavu i dovesti do toga da se nagodba ne će postići jer da se po tome načelu i postigne sud je neće priznati!
Zašto – pa zato što je to eklatantan primjer kršenja prava jednakosti vjerovnika koji se jamči stečajnim zakonom – Svim sudionicima pojedine skupine stečajnim planom moraju se osigurati ista prava!

Sava ja ti samo govorim kako stvari sada stoje a ti meni objašnjavaš stvari kao da sam ja oteo Agrokor i strpao ga sebi u džep. Nisam pravnik i ne bih se htio upuštat u materiju koju ne razumjem do kraja. To što ti govoriš bit će predmet sudovanja a vjeruj mi bit ćemo na istoj strani jer nam je cilj isti.
Ja sam ovdje spušio lovu za sada a da li će to tako biti u budućnosti to ćemo tek vidjeti.Ne brini neću se predat bez ispaljena metka.

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Pročitajte ovaj intervju obavezno:
http://www.dionicari-agrokora.hr/wp-content/uploads/2017/12/Purko-intervju-Slobodna-Dalmacija.pdf

Paulie, 30.12.2017. u 13:23
zbog čega su banke prihvaćale jamstva koja nisu odobrile skupštine društava. Indikativno je da za jamstva dana sa strane ovisnih društava u drugim državama su jamstva dana odlukama skupština i svi dioni čari koji su protuslovili bili su isplaćeni

Paulie, 30.12.2017. u 13:23
Prema stavu nekoliko stečajnih sudaca i profesora prava, izvanredni povjerenik je odmah trebao osporiti jamstva. No, ne da ih nije osporio već se obvezao on i uprave ovisnih društava da neće osporavati jamstva s ugovornom klauzulom iz “roll upa”, jer ako to naprave da taj kredit ide na naplatu.

@ Sava ili bisakov može pitanje
Hipotetsko pitanje Udruga dionicara dobije spor i opozove jamstva . … sud odredi nekakvu odštetu ili bilo što slično… Da li pravo na odštetu imaju svi dioničari ili samo oni u udruzi koji su tužili Odnosno da li oni dioničari koji nisu u udruzi imaju pravo na odštetu ili sami moraju pokrenuti spor novi pred sudom.

Probijena medijska blokada

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/manjinski-dionicari-agrokora-ne-odustaju-traze-27-milijardi-kuna-odstete—501549.html

Iz istog izvora:

Paulie, 30.12.2017. u 13:26
Udruga će zatražiti materijalnu odgovornost i Ivice Todorica i ostalih.

Ako ne radi SeRija-in link:
Manjinski dioničari Agrokora ne odustaju, traže 27 milijardi kuna odštete

Pitam iz razloga jer imam dojam da se dobar dio dioničara todexa misli čekati rasplet događaja

Kako je naivno Ramljak mislio da će njegova otmica privatne imovine malih dioničara lagano proći bez tužbi. Bit će ovdje svega, tek se počelo kuhati.

Jako dobar intervju Purka u Slobodnoj!

Gospodine Freniki Laušić, HVALA!!!!

La vita e bella!

Slobodna Dalmacija

Ako uspijemo ući u nagodbu kao dio suvlasnika novog Holdinga, mislim da će si nokte na rukama i nogama pogrist ovi što su prodavali Belje za 0,98, ZVZD za 35, JMNC za 700, LEDO za 75 u VPIK za 3,50.

A nekako mi se čini da se već grizu.

Opet je “in” biti “in”.

😉

La vita e bella!

New Report

Close