Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma na kojoj dionici?

Sorry,
I ja pobrkao malo
Igh-euroherc
Jmnc-agram
Blje-alternativni fond

Za jamnicu ne stoji.
Puno vise prodali nego su ovi otkupili

Mislite BLJE BVPS 40 kn,ostaje 11%?
Ups 4,4 kn , isplati se još mi dokupit po današnjoj cijeni.
Dobro,nebi bio u minusu ,na neznam ni sam izračunat koliko.
ja sve prekrižio onaj dan pred božić kad je mudra sjeda glava rekla 0 kn vrede.

Pa po tome bi ispalo da su bili jedini prodavatelj tog dana

@ivan Imovinu Leda vani ce otkupit dugovovim Leda od samog Leda na isti nacin kako ce kupiti stroj za pakiranje ili zgradu slično i za Jamnicu

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

I to je zakonito?

To bumo vidjeli 😁

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Mislim da im nece proc.
Tu je jasno kao dan da je jedini cilj pljacka i otimacina od dionicara.
Postoji puno opcija kojima se ovo moglo rijesiti.
Ponavljam da se vecinom radi o tvornicama novaca koje je Agrokor doveo u probleme.
Svrstati sve dionicare u isti kos nema smisla.
Kao prvo treba odvojiti Todorica kao vlasnika Agrokora od ostalih.
Onda posebno gledati sve kompanije.
Nije isto biti dionicar Leda, Jamnice, Konzuma ili Belja.
Bar nebi trebalo biti

Ako se istražuju čelnici Nexusa, ovo je onda prava prilika da se istraga proširi na HBOR, HPB, mirovinske fondove, pa i kompanije u kojima država ima udio, poput Podravke i Croatia osiguranja, koje su kreditirale Todorića. U suprotnom, mogli bi se pomisliti da je slučaj Nexus pokušaj obračuna s konkurencijom. Teoretski, ako bi Nexus izgubio licencu za Fond za gospodarsku suradnju, više posla mogli bi dobiti drugi upravitelji, a znamo da je među njima i Quaestus, u vlasništvu Borislava Škegre, koji je blizak s Martinom Dalić i čiji je bivši menadžer zasjeo u Agrokor.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1016435

@noviulagac

Vjerujem da sam čvrste vjerovao u pozitivan rasplet, te nisam se povodio emocijama ili pravdi koju spominjete već čistim tehničkim zakonima kao i zakonskim mogućnosti .
Problem je što su i uprave Solidarnih jamaca, u strahu za vlastitu kožu, stali na stranu jačega u ovom trenutku, odnosno Ramljaka- Vlade. To dosta komplicira našu poziciju u pobijanju jamstva .
Osim toga problem je too big too Fail i to zna i Trgovački sud kao i Ustavni.
Tko će među tim sucima izložiti svoju glavu da donese zakonitu uslugu ? Vjerojatno onaj koji bi bio podmićen s naše strane .
Udruga izgleda sjedi na dvije stolice, više se bave tračevima od akcije .
Ono što bi nam moglo ići u korist vidim 15000 dioničara veoma ljutih, a tome dodajmo po 4-5 ljudi članova obitelji, susjeda itd, a svi oni ipak glasuju na izborima.

Dobavljači možda sruše Nagodbu, a onda su opet sve karte na stolu.

@johnny_w

@ivan Imovinu Leda vani ce otkupit dugovovim Leda od samog Leda na isti nacin kako ce kupiti stroj za pakiranje ili zgradu slično i za Jamnicu

To je potpuno suprotno i Zakonima RH i Ustavu RH.

Prema odredbama ZV (čl. 115. st. 1. u vezi s čl. 120. st. 1. ZV) vlasništvo nekretnine na temelju valjanog pravnog posla stječe tek upisom u zemljišne knjige, pa pravni posao (ugovor) predstavlja samo jedan od konstitutivnih elemenata za stjecanje vlasništva (titulus). No, taj pravni posao mora biti valjan, a ako je ništav, tada ne proizvodi pravne učinke i ne može predstavljati podlogu za stjecanje
prava vlasništva ( Rev-1227/07 ).
Založni vjerovnik ne može steći pravo vlasništva na temelju odredbe ugovora o založnom pravu na nekretnini (hipoteka) kojom je ugovoreno da založni vjerovnik stječe vlasništvo založene nekretnine u slučaju da dužnik ne isplati dug do određenog vremena.
Odredba o prijenosu vlasništva na užitelja je ništavna – bez pravnog učinka, pa se, s obzirom na sve navedeno, niti tužitelj ne može osnovano pozivati na tu ugovornu odredbu.

Drugim riječima niti jedna od založenih nekretnina ne može se OTUĐITI u zemljišnim knjigama ako je pravni posao ništetan jer takav posao nema pravne učinke u javnim registrima.
Slično je i s ostalim javnim registrima npr sudski registar – oni isto po službenoj dužnosti paze na ništetnost odluka, Uprave, Nadzornog odbora ili GS – u slučaju da su odluke ništetne one se ne upisuju u sudski registar.

New Report

Close