A ti stvarno misliš da on ne bi išao na IPO da je mogao ići na IPO odnosno da mu strani konzultanti nisu još davno rekli da je Agrokor bezvrijedan?
[/quote]
Ni sinovima nije bilo jasno zašto otežava IPO, posebno nakon Mercatora
@bisakovi
nije točno, mogao je i nudili su mu aranžman
[/quote]
Ma tko mu je nudio?
Navodno je bio Blackrock i procijenio mu vrijednost koncerna prije nekoliko godina na 500 milijuna USD na sto se Gazda uvrijedio. Uvijek je to bila prezadužena grupa sa izrazito nepovoljnim omjerom dugova i vlastitog kapitala. Tip je doslovno prevario svakoga na koga je naletio…. domaće i strane banke, fondove, faktoringe, dobavljače (i materijalno i financijski), sve vrste ostalih kreditora (repo i sl.) Cijedio je i izvlačio novce gdje god je stigao i ostavio vjerovnicima u amanet gotovo 60 milijardi dugova. Sve zlo i naopako.
Je, ali je suprotno interesima vjerovnika jer im smanjuješ ukupni kolač podjele a dodatno je čika Todorić zadužio cijele kompanije, a ne samo svoj dio.
Trenutno nije na djelu pravda i poštenje nego otimačina.
Ti si postao gori od Ramljaka:
Kakav to oni KOLAČ imaju i tko im jamči taj kolač?
Pa jesu li oni IMALO odgovorni za svoje poslovne poteze i jeli pravedno da MOJ, TVOJ udio postane njihov KOLAČ:
Ako budem kolač onda budem i koljač!
Sava,
Sto se mene tice sve super.
Nadaj se da i MUP shvaca zafrkanciju.
Vidis da za svasta uhicuju….
Gdje je nestala tablica iz koje je vidljivo da su manjinski dioničari uključeni u „arhitekturu“ nagodbe?
Službena stranica nagodbe http://www.nagodba.agrokor.hr sadrži poveznicu na stranicu Arhivanalitike odnosno tekst Agrokor: ususret nagodbi, Objavljen 19/12/2017, autora Maja Bešević Vlajo, Damir Čukman i Karlo Filipović. Koliko god samo po sebi bilo čudno da se predmetna „analiza“, tj. procjena vrlo visoke razine tj. (pretjerano) simplificirana i približna „procjena“ nalazi na službenom web-u Agrokora d.d. (a da je prethodno, vjerojatno u promotivne svrhe za potrebe izvanredne uprave objavljena u jednom dnevniku), dodatno je čudno da izvorni tekst koji je sadržavao model pretvaranja potraživanja vjerovnika u kapital ovisnih društava – a ne protuzakonito „brisanje“ kapitala tj. otimanje imovine od manjinskih dioničara – odnosno projekciju udjela manjinskih dioničara od 11% nakon provedenog debt to equity swap-a, a koji je naknadno izbrisan?
Predloženi, nikad viđeni, nezakoniti „model“ nagodbe kojem je u središtu otimanje imovine manjinskih dioničara očigledno se slagao, mijenjao i naknadno „prilagođavao“ sa isključivim ciljem izvlaštenja manijskih dioničara iz solventnih, likvidnih i profitabilnih ovisnih društava.
Stara analiza (manjinski dioničari su suvlasnici 11%)
Nova analiza (manjinski dioničari su suvlasnici 0%, ali ostalima su otpisi i dalje jednaki !?)
Ne znam smijem li nekome zaželjeti kaznu sukladnu učinjenu zločinu?
Da te potsjetim – za sada je zbrisano 10 milijardi kuna dioničkog kapitala.
Shodno najavama još toliko se očekuje otpisa
Pa gubitci kompanija koje otpisuju
Šta bi u Kini mogli očekivati odgovorni za ovu situaciju.
Nisam razumio sto se dogada s tvrtkama izvan RH a vecinski je Agrokor.
Dionice se prenose u novi holding, a tko je vlasnik Agrokorovog dijela. Vjerovnici?
Mislim da mi taj dio nije baš jasan, kako će se prenijeti npr. Frikom ili Sarajevski Kiseljak ukoliko Lex Agrokor tamo nije priznat!?