Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E, Todoriću, crni sine, sam si nam sve ovo ukuhao!
*ebo te ego i odluka da ne ideš u IPO.

A ti stvarno misliš da on ne bi išao na IPO da je mogao ići na IPO odnosno da mu strani konzultanti nisu još davno rekli da je Agrokor bezvrijedan?
[/quote]
Ni sinovima nije bilo jasno zašto otežava IPO, posebno nakon Mercatora

@bisakovi

nije točno, mogao je i nudili su mu aranžman
[/quote]

Ma tko mu je nudio?

Navodno je bio Blackrock i procijenio mu vrijednost koncerna prije nekoliko godina na 500 milijuna USD na sto se Gazda uvrijedio. Uvijek je to bila prezadužena grupa sa izrazito nepovoljnim omjerom dugova i vlastitog kapitala. Tip je doslovno prevario svakoga na koga je naletio…. domaće i strane banke, fondove, faktoringe, dobavljače (i materijalno i financijski), sve vrste ostalih kreditora (repo i sl.) Cijedio je i izvlačio novce gdje god je stigao i ostavio vjerovnicima u amanet gotovo 60 milijardi dugova. Sve zlo i naopako.

Je, ali je suprotno interesima vjerovnika jer im smanjuješ ukupni kolač podjele a dodatno je čika Todorić zadužio cijele kompanije, a ne samo svoj dio.

Trenutno nije na djelu pravda i poštenje nego otimačina.

Ti si postao gori od Ramljaka:

Kakav to oni KOLAČ imaju i tko im jamči taj kolač?
Pa jesu li oni IMALO odgovorni za svoje poslovne poteze i jeli pravedno da MOJ, TVOJ udio postane njihov KOLAČ:
Ako budem kolač onda budem i koljač!

Sava,
Sto se mene tice sve super.
Nadaj se da i MUP shvaca zafrkanciju.
Vidis da za svasta uhicuju….

Gdje je nestala tablica iz koje je vidljivo da su manjinski dioničari uključeni u „arhitekturu“ nagodbe?
Službena stranica nagodbe http://www.nagodba.agrokor.hr sadrži poveznicu na stranicu Arhivanalitike odnosno tekst Agrokor: ususret nagodbi, Objavljen 19/12/2017, autora Maja Bešević Vlajo, Damir Čukman i Karlo Filipović. Koliko god samo po sebi bilo čudno da se predmetna „analiza“, tj. procjena vrlo visoke razine tj. (pretjerano) simplificirana i približna „procjena“ nalazi na službenom web-u Agrokora d.d. (a da je prethodno, vjerojatno u promotivne svrhe za potrebe izvanredne uprave objavljena u jednom dnevniku), dodatno je čudno da izvorni tekst koji je sadržavao model pretvaranja potraživanja vjerovnika u kapital ovisnih društava – a ne protuzakonito „brisanje“ kapitala tj. otimanje imovine od manjinskih dioničara – odnosno projekciju udjela manjinskih dioničara od 11% nakon provedenog debt to equity swap-a, a koji je naknadno izbrisan?

Predloženi, nikad viđeni, nezakoniti „model“ nagodbe kojem je u središtu otimanje imovine manjinskih dioničara očigledno se slagao, mijenjao i naknadno „prilagođavao“ sa isključivim ciljem izvlaštenja manijskih dioničara iz solventnih, likvidnih i profitabilnih ovisnih društava.

Stara analiza (manjinski dioničari su suvlasnici 11%)

Nova analiza (manjinski dioničari su suvlasnici 0%, ali ostalima su otpisi i dalje jednaki !?)

@noviulagac

Ne znam smijem li nekome zaželjeti kaznu sukladnu učinjenu zločinu?
Da te potsjetim – za sada je zbrisano 10 milijardi kuna dioničkog kapitala.
Shodno najavama još toliko se očekuje otpisa
Pa gubitci kompanija koje otpisuju

Šta bi u Kini mogli očekivati odgovorni za ovu situaciju.

Ma slazem se s tobom u potpunosti.

Nisam razumio sto se dogada s tvrtkama izvan RH a vecinski je Agrokor.
Dionice se prenose u novi holding, a tko je vlasnik Agrokorovog dijela. Vjerovnici?

Gleda netko TOP10?
KBZ rasprodaje!

Mislim da mi taj dio nije baš jasan, kako će se prenijeti npr. Frikom ili Sarajevski Kiseljak ukoliko Lex Agrokor tamo nije priznat!?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Novi,
opet krivo gledaš

Nije Agram!

Već je euroherc

New Report

Close