@serislav
Stanje u SKDD je mjerodavno ZA VLASNIŠTVO i to je jedan javni registar čime stvarno stanje vlasništva u npr. LEDO postaje OPĆEPOZNATA ČINJENICA!
Naš ZAKON O PARNIČNOM POSTUPKU jasno kaže u članku 221. stavak (4) Ne treba dokazivati činjenice koje su općepoznate!
Ili bolje – pročitaj što kaže M. Dika u svom tekstu OPĆEPOZNATE ČINJENICE U PARNIČNOM POSTUPKU.
Nadalje u Zakonu o parničkom postupku u članku 3. stavak (3) piše: Sud neće uvažiti raspolaganja stranaka koja su u suprotnosti s prisilnim propisima i pravilima javnog morala.
Dakle ukoliko se poštuje pravni poredak RH teško će neke Ramljakove izjave zaživiti u stvarnosti.
Ma sve pet, ali kako se to reflektira na cinjenicu da je sve skupa duzno ko Grcka i da osim imovine jos svi dionicari prodaju bubreg nemres namiriti vjerovnike?
I da onda posljedicno dionicarskog kapitala vise nema.
Dugove je Gazda nagomilao.
Da nije bilo Agrokora ovo bi rasturalo.
Svrstati sve dionicare u isti kos i reci da pojma nemaju je vrlo neozbiljno i ruzno.
Ovo se trebalo rjesavati pojedinacnom prodajom tvrtki.
A ne da Ramljak procjdnjuje koliko sta vrijedi!
Dali je netko racunao koliko po zadnjim cijenama na burzi vrijede svi udjeli dionicara u kompanijama Agrokora?
Noviulagač
Čemu zbrajanje prošlost je prošlost, primjera radi zvjezda je ne tako davno bila oko 4000
pa zadnja cijena oko 35.
Da li zadnja cijena sve objašnjava kakvi će biti završetak ove priče?
Znam ja povijest cijena. Ne brini.
Pao mi je napamet totalno novi scenarij.
Zadrzat cu ga za sebe zasad.
Uglavnom, prici nije kraj.
Ni blizu!
“tocno, i jedni i drugi su krivo odabrali, ALI:
– dobavljaci su vjerovnici, znaci vlasnici duga,
– dionicari su suduznici, odnosno njihove dionice su posredstvom jamstava one koje duguju.
A to je priznat ces krupna razlika.”
Serislav krupna razlika je neosporavati jamstva koja su dana protuzakonito, i pljeniti kompaniju koja posluje s dobiti u koju su dioničari uložili.Svi ovi dioničari nisu vlasnici niti su ulagali u Agrokor oni su samo suvlasnici kompanija koje odlično posluju i koje je Agrokor uvalio u jamstva od kojih kompanije nemaju nikakve koristi nego samo većinski vlasnik (u nekim situacijama on nije ni to).
ŽAlosno je da se dobavljači prebijaju s domaćim dioničarima dok ih istodobno strani fondovi koji će uzet sve ne smetaju.
Jadni i glu_i Hrvati- podjeli pa vladaj!
Za par godina sličan scenarij ćete gledati u Atlanticu, pa Krašu i još malo firmi što nešto vrijede..
Serislav još jedna stvar, da se ovo ovako i provede samo me zanima što se u šustini promjenilo kad ti maloprodaja i dalje akumulira gubitke? Nema tog Leda, Jamnice Belja i ostalih koji mogu pokriti 50 Konzuma na sto metara udaljenosti dok istodobno čovjek odlazi u Lidl ili Kaufland 5 km dalje zato jer su cijene bolje. Usporedi Agrokorove artikle kod konkurentskih kuća pa ćeš shvatiti zašto je i sve došlo tu gdje je…
Džabe promet, ime igre je profitabilnost!
Pametni švabe to znaju dok Hrvati nauče biti će prekasno!
dionic12
Agrokor je ipak jedinstven dogadjaj i nece se tako skoro ponoviti. Naprosto vise nece biti tako centralizirana struktura vlasnistva te jos k tome preko sektora. Na njemu se slomila pravna drzava koja funkcionira klapavo, ali ipak nekako da, inace.
Jamstva bi se po meni morala moci pobiti, i to u roku od pola sata, pred pametnim sucem. Ili je bila skupstina s kvorumom ili nije. Prosto ko pasulj. Ali nesto mi govori da ce to zavrsiti u dubokoj ladici i otegnuti se deset godina. Mozda iskustvo?
Postavljeno je na razinu vrhovnog drzavnog interesa, sto god to znacilo, da nagodba prodje. I sve ce se upregnuti da to tako i bude. Pa zar vam ne mirisi na to?
Mada bih osobno volio da stavite kajlu svima i pobijete jamstva ako su izdana nezakonito, tj. mimo propisane procedure.
Mene zanima druga stvar, moguce vrlo indikativna:
Ako je istina da su jamstva ono zbog cega manjinskim dionicarima prijeti brisanje kapitala, zasto ih se nije krenulo pobijati odmah? Doslovce onog dana kad su izdana. Ili uvodjenjem lexa, kad se vidjelo ili moglo naslutiti kuda kola voze.
Nego sad kad je sve gotovo i ceka se potpis e sad su se sjetili Grgic i mali da imaju neke dionice?!?
Ivan Jakovčić: “Čudi me da vlada nije razgovarala s europskom komisijom oko financijske pomoći Agrokoru.”