Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prilikom spominjanja prijevarnih radnji, naknade štete i odgovornosti trebalo bi voditi računa o osnovama.

Svaka osoba koja namjerno sastavi pogrešne financijska izvješća može kazneno odgovarati i biti financijski odgovorna za gubitke nastale bilo kome tko se pouzdao u ta izvješća. To vrijedi za upravu kompanije koja izdaje izvješća i za nezavisne revizora. Prema tome, svatko tko je kupovao dionice nakon što su objavljena izvješća izrađena od strane ugledne revizorske kuće (listopad 2017.) ne može tvrditi da je doveden u zabludu odnosno prevaren.

Što se pak tiče odgovornosti države koja bi proizlazila iz neustavnosti Lex Agrokora, oni koji polažu nade u takvu ocjenu zakona trebaju imati u vidu da taj zakon nije nikakav hrvatski izum, a priznat je i od strane suda u Londonu.

1. Čekamo odluku Ustavnog suda o zakonitosti Lex Agrokora
2. Čekamo odlugu Trgovačkoga suda o zakonitosti jamstva
3. Čekamo odluku Hanfe o obvezi preuzimanja
4. Pripremamo tužbu prema državi o naknadi štete

Trebalo bi napraviti i LEX Hrvatska, po istim principu Lex Agrokora.
Istarsku, Primorsku Varaždinsku i Dubrovačku Županiju u novu, Lijepu Hrvatsku, a ostalu s dugovima u staru sa svim generatorima gubitaka, zaduživanja, nepotizma, krađe…., HDZom, SDPom , HČSP ……

Dočekat hoćete, ali prekasno. Niti će ustavni sud srušiti lex , niti hanfa išta poduzeti, nit sud išta presuditi.

Ako se sjećate linića i njegovog retroaktivnog oporezivanja – ustavni sud je to ukinuo, ne poništio. Dakle sve što je linić upljačkao tim zakonom, to ostaje državi. Tako će i ovdjej biti – ustavni sud će reći – nemojte više donositi takve zakone, a ovo što je bilo, je bilo.

Nijedan normalan čovjek u Rh ne bi se smio dopustti da kupuje ili prodaje dionice temeljeno na vjeri u RH pravosude. To je suludo. Racionalan čovjek tbw ulagati gdje ima stvarnih, zarađenih i opipljivih para i imovine, a tamo gdje nema, tamo ne bi trebao ulagati.

To j eisto kao promjenjive kamtne stope – banke su tu izguvile, ali tko hoce povrat, mora pojedinačno tužiti. To je perverzno izrugivanje pravde.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Dionice drustava iz sastava Agrokora imaju i branitelji kojima je drzava dodjelila te dionice i oni su ih cuvali kao obiteljsko srebro, imaju ih bivsi i sadasnji radnici koji su zeljeli biti dionicari svoje firme, imaju ih i ljudi koji su ih kupili da bi svojoj djeci ostavili nesto vrijedno, imaju buduci umirovljenici preko mirovinskih fondova…

Sretan Bozic gospodine Ramljak!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Sretan Božić svima pa i Ramljaku.

Trenutno je na stolu neselektivan i protuzakonit (osim po Lex Agrokoru – zbog čega je on sam protuzakonit, pa čak i protuustavan) prijedlog brisanja vlasništva.

E tome i jest caka nitko tebi nece oduzest vlasništvo mi ćemo i dalje ostati vlasnici tih dionica samo te dionice nece vrijediti ništa . Zgrade tvornice proizvodnja profit..ide u drugu kompaniju nama ostaju papirici s kojima ne možeš ni du.pe obrisat jer su izdane u “ne materjalnom obliku” zato ponovno ponavljam jedini nacin jest osporavanje jamstava i pokusaj naplate od novog agrokora. Lex i ako padne nece pasti na temelju privatnog vlasnistva nego na temelju……

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

1. Čekamo odluku Ustavnog suda o zakonitosti Lex Agrokora
2. Čekamo odlugu Trgovačkoga suda o zakonitosti jamstva
3. Čekamo odluku Hanfe o obvezi preuzimanja
4. Pripremamo tužbu prema državi o naknadi štete

Trebalo bi napraviti i LEX Hrvatska, po istim principu Lex Agrokora.
Istarsku, Primorsku Varaždinsku i Dubrovačku Županiju u novu, Lijepu Hrvatsku, a ostalu s dugovima u staru sa svim generatorima gubitaka, zaduživanja, nepotizma, krađe…., HDZom, SDPom , HČSP ……

Tko je vas tjerao da investirate u dionice koje su u padajućem trendu ?

Bilo je očito da slijed pad. Kao recimo sto je bilo očito da slijedi pad na TEVAi.
To jednostavno ne kupuješ.

….neravnopravnosti poslovanja velikih i mali poduzeca ili ako Todoric pokaze i dokaze onaj e mail gdje mu Dalićka navodno prijeti..sve ostalo je iluzija ..dakle jedini put je pobijanje jamstava i namirenje sudskim putem od strane Novog Agrokora

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ramljaka i drustvo zaboli kako ce na kraju sve to skupa završiti oni zele posto poto zavrsiti posao pokupit svoje novce a poslije šta i kako bude to nije njihov problem

Vi koji se oslanjate na branitelje, umirovljenike fondove hanfu …itd zaboravite na to u ovome smo sami protiv svih

Skegro u VL od jucer:
“Jedini ispravan put je maksimizacija naplate vjerovnika i svodjenje na nulu postojeceg dionickog kapitala. Sve sto ostane postojecim vlasnicima oteto je od vjerovnika.”
Nije mi drag taj lik, ali to sto je rekao je cista i nepatvorena istina. Ja da sam vjerovnik ne bi ostavio ni lipe nikome. Jer osisani su ovako i onako, s otpisima vecim ili manjim, te nema razloga da ti otpisi budu jos veci.
Mali dionicari su naprosto krivo odabrali.
I sad je presudno da se taj trejderski kovitlac sto prije ugasi da ne nastane jos veca i sira steta.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

I jos nesto, dragi kolege:
Svaki prijedlog za prijenos, oduzimanje i podjelu imovine duznika, zrcaljenje i sl. je zakonit ukoliko se rukovodi stecajnim pravilima, lex agrokorom te dobije potrebnu podrsku vjerovnika.
Imovina duznika je u rukama vjerovnika i oni s njom mogu sto god hoce.
Vi tu niste nikakav faktor.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Dok se god i sluzbeno ne rijesi todex nema se sto raditi na bilo kojim dionicama…mize se malo trejdati i to je to…

MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.

New Report

Close