Ja uistinu rijetko pišem zadnje vrijeme jer ovo nije prva stvar koja mi je ubila povjerenje u političare, kapitaliste, burzu, fondove….
Ali ne znam dal je itko eskpicitno napisao da je ovo ne samo loegalna pljačka na ZSE nego da su jučerašnjim potezom pera pola plodnih oranica Hrvatske, izvori pitke vode, vinogradi, tvornice…poklonjeni u ruke Amera odnosno njihovi lešinarskih fondova..
Živjela Hrvatska država! Naklon do poda…
P.S.
Sve navedeno ima neusporedivo veću cijeno od gubitka par milijerdi kuna u propalim dionicama….
Gle, posljednji puta kad je sve bilo u državnom vlasništvu, taj sustav se nazivao komunizam. Dakle, možemo reći da je početak rasprodaje počeo kad je narod odlučio da mu u komunizmu nije fino pa se zaželio kapitalizma. I eto, sad ni kapitalizam ne valja, sad bi ponovno da nas grli majka država.
[/quote]
Nemamo kapitalizam kao što nismo imali ni komunizam. Mi nemamo ništa.
Nemamo kapitalizam kao što nismo imali ni komunizam. Mi nemamo ništa.
Nemoj tako, imamo lopovluk kakav ne postoji nigdje u civiliziranom svijetu, a lako moguce ni u zemljama treceg svijeta.
http://www.seebiz.eu/vidakovic-poderala-ramljakov-plan-nagodbe/ar-167795/
a najbolja fora je što svi dioničari tvrtki kćeri zapravo plaćaju ramljaka (jer ga ne plaća država) da pomogne vjerovnicima da opljačkaju male dioničare! ovo je vrhunac apsurda!
UPRAVO JE TO KLJUČ OZAKONJENE PLJAČKE, jer je isisan novac iz AGROKORA završio u rukama tzv sestrinskih tvrtki, čiji su vlasnici suradnici Todorića i njegova obitelj, tu je krug zatvoren, a dokle će građani šutjeti nije mi jasno, opljačkan je AGROKOR, da bi sad u arbitraži prenjeli vlasništvo na vjerovnike, a to su zapravo sestrinske tvrtke
Marica Vidaković ima više muda od svih muškarčina tamo!
Postoji li igdje popis vjerovnika i njihov udio u ukupnim potraživanjima?
Meni je to što je Marica napravila upečatljiv izraz nemoći.
Idu na to da podjele dobavljače. Problem je nejednak tretman, imate na str. 18 nagodbe: “Tražbine na vrjednijim i/ili manje opterećenim subjektima također će vjerojatno imati veći povrat”
Na to Marica ne pristaje no Ramljak ponavlja:
“Naravno da neće isto proći vjerovnik Konzuma, vjerovnik Jamnice ili vjerovnik neke druge tvrtke.”
Idu na to da podjele dobavljače. Problem je nejednak tretman, imate na str. 18 nagodbe: "Tražbine na vrjednijim i/ili manje opterećenim subjektima također će vjerojatno imati veći povrat"
"Naravno da neće isto proći vjerovnik Konzuma, vjerovnik Jamnice ili vjerovnik neke druge tvrtke."
[/quote]
Dobavljači su stavili glavu na panj puneći police Konzuma bez ikavih jamstava, a sad bi za to trebali biti kažnjeni.
Da je KOnzum rtoknuo, roknuo bi cijli Agrokor pa bi sad otpis svima bio 95 posto. Tu mislim da su odbavljači u pravu – koliko bude šišanje, bude, ali svima jednako.
Pa gle, postoje razlike – ti meni duguješ, a ja imam hipoteku nad tvojom kućom. Ili ti meni duguješ, a ja nemam ništa. I onda velim hej, pa i ovaj što ti ima hipoteku mora dobit isto ko i ja! Gdje, u samoupravnom socijalizmu?
Idu na to da podjele dobavljače. Problem je nejednak tretman, imate na str. 18 nagodbe: "Tražbine na vrjednijim i/ili manje opterećenim subjektima također će vjerojatno imati veći povrat"
"Naravno da neće isto proći vjerovnik Konzuma, vjerovnik Jamnice ili vjerovnik neke druge tvrtke."
[/quote]
Dobavljači su stavili glavu na panj puneći police Konzuma bez ikavih jamstava, a sad bi za to trebali biti kažnjeni.
Da je KOnzum rtoknuo, roknuo bi cijli Agrokor pa bi sad otpis svima bio 95 posto. Tu mislim da su odbavljači u pravu – koliko bude šišanje, bude, ali svima jednako.
[/quote]
A šta misliš, da će hipotekarni vlasnici na to pristati? Zašto? Pa oni drže hipoteke. Ako nagodba propadne, oni će se naplatiti iz hipoteka, a dobavljači će ostati s podrapanim papirima u rukama. Problem prokuristice je u tome što apsolutno ne poznaje pravo. Uz takve ispute, ta udruga neće dugo izdržati. Raspast će se ko Most.