E moj Grga tako sam se i ja tješio na Transadriji. Nada umire posljednja ali na kraju umre. Preboli ovo ne zavaravaj se više, izvuci neke pouke i u budućnosti čuvaj svaku kunu, lipari, nedaj nikome ni kune, čekaj korekcije, ne stoji nikada prvi na bidu, 10 – 15 mjesto čak i kod onih dionica za koje misliš da su “puno pale”. Sa aska nikada ne kupuj ako nitko drugi ne kupuje, zapravo ne mete, više slušaj i čitaj one koji pišu kontra tvoga ulaganja a ne one koji ti povlađuju i možda na kraju nešto i zaradiš ali na ovoj burzi sumnjam.
Ovaj prijedlog nagodbe najviše ide na ruku financijskim institucijama i zato će biti i usvojen. Nije Ramljak postavljen od dioničara da zastupa njihove interese nego od financijskih institucija zapravo od lešinara da zastupa njihove interese a ne Vaše.
Grga, ama bas nista na ovom svijetu ti i nije preostalo…
Sutra na kupnji nece biti nikog..Bilo bi cudno da npr. belje ne padne debelo ispod 3 kn. Pouceni slucajem viadukt koji se vrtio oko 3kn a bio u stecaju i delistiran sa burze, moguce da i ovdje padne do 2 pa levitira izmedju 2 i 3 kn ali sta to nama koristi. Dali ces biti u gubitku 98 ili 99% vise manje isti vrag.
Znam da je ljepse sanjariti i nadati se jos nekom nemogucem scenariju nego prihvatiti ovu strahotu. I sam cu tako.
[/quote]
bit će ramljakova ekipa ne brini , zbog toga i je današnja izjava, u biti nerazumijem da ste se svi tako uneredili sa komentarima , navedene osobe koja gradiči sa mentalnom ludošću, i koji je spreman za hospitalizaciju…
ovo što je on danas izjavio može samo neuračunjiva i neubrojiva osoba izjavit, stoga ako želite nešto reći , za to ima službena adresa u vladi Hr i zatražit smjenu dotičnog gospodina i udaljit ga sa odgovornog mjesta, kako njega tako i cjeli tim , jer je očito da se ovdje radi o pokušaju pljačke privatnog kapitala i dioničara od strane kriminalne uprave na čelu sa gospodinom sijedim na čelu…
ovdje treba udruga dioničara odmah u jutro podnijet kaznenu prijavu i protiv uprave i protiv odgovornih u hanfi i HNB-u…
zbog pokušaja krađe ..
Slazem se s tobom u potpunosti!
Njegova izjava boli vise od bilo kojeg gubitka.
Ulaganje u dionice je rizicno.
Naravno da je ako se mogu opljackati!
Nitko mi nemoze reci da je normalno da dionicari Tiska, Konzuma, Belja, Leda i Jamnice mogu proci isto.
Pa nije to ista firma
Osim toga niti jedna sastavnica agrokora se nece moci prodati. Bez suglasja sa Sberbank.
Npr tko ce kupiti ledo ? A bez sugkasja Sberbanka. Nestle ? Riskirati trziste Ruske federacije ? Nece.
Dakle bez pristanka Sbera niti jedna sastavnica Agrokora nece u prodaju.
Kako Agrokor uopce moze prodati LEDO, ako imaju 48% vlasnistva? Ako je tako, onda i ja mogu prodati cijeli LEDO Nestleu jer imam nesto malo dionica… 🙂 Agrokor moze prodati svoj udio Nestleu (hipotetska situacija), pri cemu bi onda Nestle morao objaviti ponudu za preuzimanje, no to je onda skroz drugi par rukava…
Nisu mi jasni Ramljak i ekipa… Ne vidim kako mogu uopce raspolagati sa LEDO kada nemaju vecinu…
Nije mi jasno kako misle “progutati ” TISAK u novi holding tvrtka nema jamstava a kapital je veći od dugova
“Ulaganje u dionice je kocka”, jel on čuo da u Americi skoro svi štede za mirovinu tako što ulažu u dionice i nitko to ne smatra kockom. U kojem svijetu taj čovjek živi i kako je uopće došao na ovu poziciju.
Čini mi se da su i dioničari Tiska u istom sosu iako Tisak nije davao jamstva?
@Sokolic
“Tisak je drustvo u sastavu Agrokora,a takoder i mnoga druga drustva koja nisu jamci pa se i na njih odnosi “Lex Agrokor”!
tu bi se slozio sa J.waynmom Bat je drugi vecinski i oni svakako ovo nece progutati sam BAT moze pomesti cijeli Agrokor u treptaju oka bas me interesira njihova reakcija
Bisakovi, hrv. Mr. Doom!
šalu na stranu, bilo je i više kolega koji su upozoravali na drugačiji scenarij…
no ne mogu se oteti dojmu da je ovo, kratko i jasno, pljačka postojećih dioničara!
što je s nepovredivim pravom vlasništva? što je s nejednakim tretmanom svih dioničara? što s (očito je sada zašto) prevelikim otpisima imovinskih stavaka u društvima? zar su sva društva radila jednako loše pa od danas sva vrijede 0 kn? zašto onda mirovinci nisu ulagali i u VPIK i BLJE kad su podjednako bila dobra (ili loša)? i ne samo da se dioničari ne tretiraju jednako, već i vjerovnici, s jedne strane Sber, banke i dobavljači negdje u sredini, Knighthead s druge?
zapitajte se svi, bez obzira imali ili ne dionice sastavnice Agrokora, u kakvoj državi ulažemo novac? kakvo nam je pravo i pravna država? kakvi su to ljudi, nekolicina koja će radi vlastite dobiti nasukati možda nekog profesora ili domara ili nukl. inženjera koji je odlučio višak staviti u dionice, za vlastitu starost? što možemo očekivati i od mirovina ako će fondovi ulagati na ovakvom, prije svega pravno nesigurnom, tržištu kapitala? bez obzira koja opcija lijeva ili desna, prvo PSN-ovi pa im ni to nije bilo dovoljno već su pod okriljem mraka kreirali Lex, PSN svih PSN-ova…
dragi moji, čuvajte novac…
vidakovic na hrtu – kaze danas izletio predosjećajući stvar.
onih 20 na jamnici – to mora da je on bio.
i kao nije znao kakav će biti sadržaj nagodbe i da će male ošišati na 0 nego mu je samo tako došlo da proda??! pa kako HANFA i institucije ne reagiraju na ovo!?!?