Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne znam jel netko ima inside info u vezi nagodbe pa zato prodaje, ali jučer i danas zamjetan je pad cijena tvrtki kćeri agrokora na ZSE (ledo, belje, jmnc..)!?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

zorangutane, vidi grgu što piše..
sve je to dio šireg plana, on ti zna, možeš i na private 😉

Ovo što priča Bisakov, s pravne strane bi čak i moglo držati vodu, međutim tu ima jedan veliki ALI.
A taj ali je: POSTOJE JAMSTVA, ALI NEMA IMOVINE!!! :)

Ha-ha-ha.

Malo su se zaje*ali.

A dodatno ih je zaje*o Ramljak sa Roll-up kreditom kojim im je pred nosom uzeo i onu imovinu koja je postojala.

Smisao nagodbe je da oni koji imaju (kao) “čvrsta jamstva” (nekretnine, strojeve…) budu dobili manji otpis od onih koji imaju “slaba jamstva” (dionice, mjenice, obveznice…).
Neosigurani nebudu dobili niš ili mrvice (Sberbank).

Dakle, jamstva budu otpala ne po sili zakona, ili tužbe manjinskih dioničara (ako do nje dođe) nego po smislu same nagodbe.

Nema nagodbe – ima stečaj!
Pa budu svi dobili puno, puno manje.

U cijelom tom postuoku nekome može pasti na pamet da proba zagrabiti u džep i manjinskih dioničara i njihovim udjelom u kapitalu kompanija. Ako se to dogodi, krenuti će tužbe. Pa bumo se sudili.

Zato, dragi moji, mirno spavajte do petka.
A sve se bojim da tada nebudemo puno pametniji.

La vita e bella!

A dodatno ih je zaje*o Ramljak sa Roll-up kreditom kojim im je pred nosom uzeo i onu imovinu koja je postojala.

Dfinitivno ih nije zajebo Ramljak – Ramljak samo provodi ono što je očito.
Jamstvo postoji samo za obveznice a sve ostalo je bajka koju podgrijavaju 2, 3 ili šta ti ja znam koji u nizu imatelji jamstava. Dodatno ojačano zaloćnim pravom pospremljenim u HK:

Pa kakvi su to bankari koji su na istu nekretninu dali 10 kredita i primili 10 jmstava.
E da je meni tako!

Da, to je kao da ja na ime kredita založim svoj stan u PBZ-u, a onda odem u ZABU preko puta pa tamo opet založim taj isti stan za novi kredit.

U tom slučaju – ja lopo*, a banka kriva jer nije provjerila jamstva.

Zato je Todorić u Londonu jer bi ga ovdje čekao pržun, a banke su prisiljene na otpis.

La vita e bella!

U trenutku ulaska Izvanredne uprave, Agrokor je vrijedio koliko je i bio dužan.
Todorić je u tom trenutku bio nelikvidan jer dinamika anuiteta kreditnih aranžmana u jednom trenutku je bila prevelika, ali dug je bio gotovo jednak kapitalu Agrokora.
Onda je Ramljak potega reviziju koja je obezvrijedila Agrokor i danas imamo tu razliku .
Čudna su to posla, dug je ostao isti, ali Agrokor preko noći vrijedi manje i opterećuje time Solidarne jamce.

S druge strane na burzi se sve ovo vrijeme gleda što više smanjiti vrijednost Agrokora kroz dionice Leda, Jamnice, Belja……
Ledo u ovom trenutku godišnje zarađuje preko 300 mil Kn, a vrijedi 200 mil. Kuna na burzi ?????

SVE GOVORI o tome da je nekome Agrokor vrlo povoljno namijenjen i da Todorić govori istinu, ali uskoro čemo znati finale ove sapunice.

Dug nije nikada bio koliko je kapital. Bio je otprilike 7 puta veći i prije Ramljaka.

Sto ti govori trenutna kapitalizacija? To, da investitori očekuju veliko razvodnjavanje odnosno dokapitalizaciju ovisnih društava pretvaranjem potraživanja vjerovnika u novi kapital. Da li je to scenarij, to ćemo vjerojatno uskoro saznati.

@vauvau
ha, ha

gubitak Agrokor Grupe za 2016. godinu 11,04 milijardi kuna, ukupne obveze bile su 56,28 milijardi, a gubitak iznad vrijednosti kapitala 14,5 milijardi, stoji u revidiranom financijskom izvješću koje je prezentirao izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/agrokor-1199839http://www.vecernji.hr

Da je Todorić napravio dokpaitalizaciju Agrokora kroz IPO sve bi bilo riješeno u 5 min, ali nije dobio priliku.

Nažalost, Todo je u 12 mj. 2016. sam odustao od IPO-a iz samo njemu znanih razloga.

La vita e bella!

Znači sutra najavljuju 2 Agrokora i otpis 27,5 mlrd Kuna dugova ?

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/novo-poglavlje-u-slucaju-agrokor-slijede-kirurske-operacije-u-svakoj-tvrtki—500457.html

Nažalost, Todo je u 12 mj. 2016. sam odustao od IPO-a iz samo njemu znanih razloga.

Posejdon@
naslučujemo i mi te razloge iz njegovih ranijiv izjava u kojima je sa podsmijehom i prezirom komentirao na račun malih dioničari.
oni nisu bili dostojni da dišu isti zrak sa njim u istoj prostoriji jer on je “plemstvo” a mali diničari?”kmetovi” valjda,neznam?
krug se zatvorio, jedno je spriječavalo drugo i IPO se nije mogao dogoditi.
a bilo bi i za njega puno bolje tako,za dioničare ,nas koji nismo ali smo na marketu,porezne obveznike,svima bi bilo bolje ali postali smo taoci jednog čovijek koji je zabrijao da mu je krv plave boje.
i da sam može biti vlasnik svega bez da to sa ikim dijeli.
takav je moj dojam,tako sam to vidio,možda griješim ,nebi bilo….
izjavio je:” Sve što sam izgradio ostavljam državi”
a to sve je jako jeftino dobio + država je kroz poticaje i ostalo poklonila još puno mlrd kn
kojih su se odrekli porezni obveznici,pa čak i oni koji se još nisu rodili.
tako to ide u hrvatistanu,povijest će imati o ćemu pisati knjige i snimati filmove.
došlo je vrijeme za “obračun”,račun netko mora platiti jer besplatnog ručka nema.
nevinih nema a dali će više krivi snositi veće posljedice?
to bi bilo pravedno samo…
sretno malim dioničaima koji (ako)su investirali na temelju zabluda u koje su bili dovedeni.
novac je važan ali ne i najvažniji pa svako dobro najviše zdravlja za blagdane i u novoj godini.
čujemo se u 2018 koja bi trebalabiti ono što je 2017 trebala biti ali jedan veliki sin ovog naroda je to
stavio on hold.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ako sam dobro razumio Baga, Nova TV ide ovako ;

Osniva se novi Agrokor holding u kojega će se prenijeti udio vlasništva iz Agrokora od Leda, Jamnice , Belja i ostalih profitabilnih poduzeća . Taj novi Agrokor holding vrijediti će 18 mlrd Kuna i toliko dugova će holding preuzeti od Agrokora.

Preostali dug, nekih 27,5 mlrd Kuna ostaje u Agrokoru i on ide u likvidaciju odnosno otpis tih dugova.

Vidim da je Nova TV maknula članak

New Report

Close