Zbog ovoga sam ja kupio Belje
http://www.seebiz.eu/mercator-u-2018-planira-24-milijarde-eura-prihoda-od-prodaje/ar-167338/
Evo vam najave da se ide u debt to equity … konkretno za Konzum …
A vjerujem da isto slijedi i za ostale kompanije Agrokora ..
lp
Pa sto ima lose u tome !?!..Agrokor ima preko 14 mil dionica Konzuma..Neka se “namire” …U svakom slucaju kad postanu vlasnici istih nece im bit u interesu da sve ode u stecaj…
Pozdrav
Pa sto ima lose u tome !?!..Agrokor ima preko 14 mil dionica Konzuma..Neka se "namire" …U svakom slucaju kad postanu vlasnici istih nece im bit u interesu da sve ode u stecaj…
Pozdrav
Upravo tako. I to ce se i dogoditi.
A onda punom parom naprijed!
Ne kuzim sta imaju od dokapitalizacije konzuma kad je agrokor tamo 100%tni vlasnik. Sta bi s tim dobili?
Ne kuzim sta imaju od dokapitalizacije konzuma kad je agrokor tamo 100%tni vlasnik. Sta bi s tim dobili?
Nije 100%tni!
Recimo – preuzmu udjele agrokora i time dobiju najjaču maloprodaju u HR…..
Pa sto ima lose u tome !?!..Agrokor ima preko 14 mil dionica Konzuma..Neka se "namire" …U svakom slucaju kad postanu vlasnici istih nece im bit u interesu da sve ode u stecaj…
Pozdrav
Ima lošeu tome da ako se to prelije i na Ledo i ostale tvrtke gdje su mali dioničari, njihovi udjeli će se razvodniti.
lp
Recimo – preuzmu udjele agrokora i time dobiju najjaču maloprodaju u HR…..
Preuzimanje agrokora da, ali zasto dokap konzuma kad dokapom agrokora vec dobivaju isto..
Kolko imaju u konzumu, mislim debelo preko 95%? mozda i 100%?
Evo vam najave da se ide u debt to equity … konkretno za Konzum …
A vjerujem da isto slijedi i za ostale kompanije Agrokora ..
lp
To je dug u kapital, a ne dokapitalizacija i to je ok.
Cijelo vrijeme govorim da je Konzum target br. 1. Vjerujem da mnogi žele nadzor prehrane u zemlji, a ovim putem je najlakše .
Agrokor kontrolira nekih 60%, ali treba vidjeti tko je na poziciji 2 ?
Ovdje je dug u kapital moguće sprovesti, ali se trebaju utvrditi prioriteti vjerovnika kao i visinu glavnice koja se time zatvara?
Bilo bi dobro da konzorcij domaćih igrača to uzme, ali bit će teško .
Preuzimanje agrokora da, ali zasto dokap konzuma kad dokapom agrokora vec dobivaju isto..
Kolko imaju u konzumu, mislim debelo preko 95%? mozda i 100%?
[/quote]
Jedno je ono što bi bilo normalno kad bi gledali interes svih vjerovnika i dobavljača, a drugo ono što odgovara samo njima, a njima naravno odgovara da oni kao dobavljači za sebe dobiju najjaču maloprodaju u HR!
No nisu ni ostali blesavi pa da im to prepuste, tim prije jer je Konzum jedan od glavnih distributivnih kanala za ledo, belje, jamnicu itd. Rezat će dobavljači i te kako svoja potraživanja, a dobit će izvjesno samo udjele u Agrokoru.
E sad, tu ima jedna caka što Agrokor više nije vlasnik svih tvrtki kćeri, a kamo li da je na 75% pa bi po meni bilo za očekivati da Agrokor krene na dokap tvrtki kćeri (pretvaranjem kredita koje je dizao pa plasirao u tvrtke kćeri) kako bi došao na preko 75% udjela u svim tvrtkama kćerima i time učinio dobavljačima i vjerovnicima privlačnim uzimanje udjela samo u Agrokoru, umjesto inzistiranja na udjelima u tvrtkama kćerima kakvo sada npr. žele dobavljači.
Ovo je moje razmišljanje za koje nema nikakvih službenih naznaka nigdje no tako bih napravio da sam na mjestu Ramljaka i najvećih vjerovnika jer bi tada nagodba sigurno uspjela, a ovo razvodnjavanje tvrtki kćeri bilo bi više na papiru nego stvarno jer ne bi bilo stotina tisuća novih dionica u tvrtkama kćerima koje bi bile u opticaju nego bi sve ostale na Agrokoru pa ne bi toliko smetale niti manjim dioničarima jer bi se firme riješile dugova i jamstava i dobile zauzvrat stabilnost.