PIK nije kredit nego se radi o bondu. Taj papir je defaultirao uvodjenjem izvanredne uprave i pretpostavljam da je uključen u ukupan dug. Nikakve naplate neće biti u 2018. jer su svi dugovi i jamstva u travnju ove godine dospjeli.
Taj kredit dolazi na naplatu Adria Group BV a ne Agrokoru i ne ulazi u dug Agrokora jer on s tim kreditom nema ništa.
https://www.google.hr/amp/amp.index.hr/article/963538/pogledajte-todoricevu-mrezu-vlasnik-agrokora-je-firma-iz-nizozemske
Dobro, ti samo čekaj naplatu!
J..be se meni za taj kredit 😁 mene muce drugi krediti🤣😂
Zna se da je nakon ratnog pljackanja najveća pljačka stecajne nagodbe g. Linica
Evo kako ja to gledam jer sam bio u stecajnom vijecu i vidio sam sistem koji je kasnije jos opisan xyxy puta na indexu
Dakle,
1. Ramljak je napravio roll upom prevagu u vijecu vjerovnika
2. Tim manevrom je sebi osigurao nesmetano donosenje odluka u 'svoju' korist.
3. Izbacio je SBER kao najvećeg pojedinačnog kreditora iz pozicije da upravlja daljnjim tokom restrukturiranja Agrokora.
4. SBER je to odmah skuzio i isao na blokadu po sistemu daj sta das sto je ispalo cca 15% ukupnog duga.
5. Slijedi dogovor s vjerovnicima po sistemu ' tek it ot livit' kako nas gradonačelnik kaze
6 najviše ce spusiti SBER tu nema sumnje. Al i svi neosigurani. (vjerujte mi da sam sada opet u situaciji da mi je netko duzan i nudi mi 20,30 % duga uzeo bih i polizao rane, jer sam na kraju spusio sve novce u stecaju, i ne samo ja)
7. SBER / citaj rusima cemo se u budućnosti oduziti kroz INU
8. sto ce bit s dionicama ili malim dionicarima vrag zna.
9. Za bisakova i njemu slicne.
Ljudi, niste svjesni da je to moguce ali tako je.. Procitajte neke od clanak u svezi malverzacije u stecajevima.
Ukratko, prvo zaduzis svoju firmu, onda ju jos vise zaduzis kod svojih nazovi partnera. da ne kazem da su neki samo otvarali nove firme i toboze fakturirali firmi koju spasavaju nepostojece usluge da bi napravili prevagu u vijecu kako bi sami medju sobom dogovorili otpisa duga…
A ti manjinski čovječe u vijecu…ko te j…e
Ko siba si u rijeci… Samo te nosi..
E to ce biti s vecinom duznika.
Jednom kad to pociste, naprave legalnu pljačku, ide prodaja cistih firmi.
BISAKOVI… stecaj je najveci lopovluk ikad.. Zakonski podpomognut. Imas xxx clanaka o tome.. I ne zavaravaj se.. Nije samo u hr tako… Ima toga i u EU.
Pricati to vrijedi ovoliko i onoliko… Pa to nitko ne zna.
Ugodan vikend svima
Evo i potvrde onog o cemu sam ovdje pricao od strane kvalificiranijih osoba
Sberbank je najveći pojedinačni kreditor i s 14,2 posto ukupnog duga Agrokora ima potencijal samostalno srušiti nagodbu. U dosadašnjoj praksi velikih predstečajnih nagodbi koje su postignute u Hrvatskoj, rijetko se dogodilo da su svi vjerovnici u istoj poziciji s istim ili sličnim namjerama. Razmislite samo o različitim interesima kreditora Agrokora. Ako vjerovnik glasa protiv nagodbe, on može biti natjeran pristati na volju većine, ali mu ostaje mogućnost naknadne tužbe. U takvoj nagodbi, 14,2 posto glasova može biti ključno
Dodatno, naša analiza sugerira kako je, za sada, Sberbank najveći pojedinačni gubitnik u ovom procesu. Zašto? Zato što je „roll-up“ kredit, kojim je omogućen nastavak poslovanja Agrokora, preko milijardu eura duga Agrokora prema Sberbanci pozicionirao u „junior“ položaj. To konkretno znači kako se mora vratiti cijeli iznos „roll-up“ kredita prije nego li se vrati i jedan euro kredita Sberbanke.
I na kraju ono sto svi znaju i ne treba se pisati na svakoj stanici 5 puta
Mali dioničari podružnica iz sastava koncerna su kao imatelji kapitala zapravo u najtežoj poziciji. Oni u redoslijedu naplate stoje zadnji te je njihova pozicija kao vlasnika kapitala najslabija. Vjerujemo kako će zapravo mali dioničari podružnica u cijelom procesu nagodbe najviše izgubiti, čemu u prilog ide i kretanje cijena dionica podružnica u zadnjih 8 mjeseci, s obzirom da prioritet u nagodbi imaju drugi vjerovnici. Neovisno o tome u kojem smjeru će nagodba krenuti, bilo da je riječ o otpisima, zamjeni duga kapitalom, kombinaciji to dvoje ili nečim četvrtim, mali dioničari dolaze zadnji na red.
Nije to nikakva potvrda, nego članak od troje ljudi koji su napravili analizu koju su javno iznijeli. To ne znači da će scenarij biti, ili neće biti takav.
Bezbroj ne nepoznanica, uzajamnih jamstava, kombinacija, nitko ne zna sa sigurnošću kako će ovo završiti. Svi mi naklapamo.
Mjesečno izvješće:
http://www.agrokor.hr/hr/vijesti/izvanredna-uprava-objavila-mjesecno-izvjesce-za-listopad-2017/
Slast je napraviti “svoju” drzavu i onda se instalirati u vlasti i raditi sto god zelis. Svi su toliko povezani i isprepleteni da je nemoguce suditi pravicno. Nazalost, vise se cak ni ne trude glumiti. Drzava im sluzi kao bankomat. I da, da sutra dodje Todoric u Zg, isti bi s njom pio kavu jer predstavu koju su izveli ni najbolji glumci ne bi izveli. A sve je pocelo dogovaranjem kod frizera….
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1007435
Piše da bankari nemaju pravu na vlastito mišljenje već samo Hamza medije po narudžbi vlasnika banaka
Nije to nikakva potvrda, nego članak od troje ljudi koji su napravili analizu koju su javno iznijeli. To ne znači da će scenarij biti, ili neće biti takav.
Bezbroj ne nepoznanica, uzajamnih jamstava, kombinacija, nitko ne zna sa sigurnošću kako će ovo završiti. Svi mi naklapamo.
Točno. Ali se zna kolika je imovina, koliki su dugovi. Da konsolidirano gledano kapitala nema i da postoje te da su aktivirana jamstva. To je dovoljno za procjenu i kreiranje scenarija u kojem će se postojeći kapital umanjivati.
U devet mjeseci 2017. godine Mercator grupa je poboljšala poslovnu uspješnost i učinkovitost poslovanja, što se odražava u višoj dobiti i višoj EBITDA”, navodi se u priopćenju slovenskog trgovačkog lanca koji je u većinskom vlasništvu Agrokora.
EBITDA (dobiti prije kamata, poreza i amortizacije) Mercator grupe je u prvih devet mjeseci iznosila 89,2 milijuna eura, što je 14,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.