Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bisokavi
Meni logika kaže , ukoliko vjerovnici preuzmu udjele u Agrokoru , time postaju u tom djelu i vlasnici Leda, Konzuma Itd , jednak omjeru vlasništva Agrokora u tim tvrtkama ?

@Grga
Kako je vec i Ramljak naveo ,to moze biti jedna od opcija “KAO PRIPREMA ZA RESTRUKTURIRANJE”!
Vi volite samo prenositi sto vama odgovara i dok vama odgovara,a drugo presucujete.
Tko bi bio toliko lud da ne dokapitalizira tvrtke-kceri za DOSPJELI DUG PO OSNOVU JAMSTAVA?
Mislite da ce banke vama ostaviti “dio kolaca”,a same otpisati znatan dio duga?Toga u realnom zivotu jednostavno nema.
To je radio i “Gazda” prije.
Znate li zasto neke fondove nazivaju “lesinarski”?Iza njih ne ostaje NISTA za NIKOGA!
To je surova istina i tako je u cijelom svijetu sa firmama u problemima poput ovih.
Vlada je Zakonom zastitila “stalkholdere” i stabilnost privrede u cjelini.Bivsi dionicari su ovdje nebitni ili jako malo bitni!

Meni logika kaže , ukoliko vjerovnici preuzmu udjele u Agrokoru , time postaju u tom djelu i vlasnici Leda, Konzuma Itd , jednak omjeru vlasništva Agrokora u tim tvrtkama ?.

Naravno. Samo Agrokor trenutno u ledu ima 48% (po skdd..mozda preko nekog racuna jos nesto posto vidim da se pojavljuje i podatak od 55% ali nebitno). Vjerovnici zele i ostatak do 100%. A to ce dobit dokapitalizacijom leda. comprende?

Frikom i Dijamant i sve što je Agrokorovo u Srbiji definitivno zaboravite to je rusko pa makar ništa drugo ne dobili. Sumnjam da će oni ulaziti u bilo kakve nagodbe bez obzira na pritisak Ramljaka i ekipe. Rusi će Vas vući za nos cijelo vrijeme i raditi kontra nagodbe, njih lova više ne zanima, zanimaju ih Agrokorove tvrtke u Srbiji a to će i dobiti. Ledo bez Frikoma, Zvijezda bez Dijamanta, Jamnica bez Mivele d.o.o. su samo sjene.

Opet mješamo kruške i jabuke. Todorića se razvlašćuje iz Agrokora, a ne iz tvrtki kćeri. Uz to, kakve veze imaju manjinski dioničari sa večinskim? Agrokor je vlasnik 55%Leda. Što je briga manjinske dioničare u čijem cu vlasništvu te dionice: kod Todorića osobno, kod Agrokora ili razdjeljene među vjerovnicima? Agrokor tu ionako upravlja samo sa udjelim kojeg ima u pojedinoj tvrtki.

Razlika je jer vjerovnici polazu prava na ukupni dio vlasnistva, a ne na dio koji smo vecinski ima pa shodno tome svi ste u istom polozaju. Tvrtke su vam u predstecajnoj nagodbi jer su preopterecene dugovima koji se moraju vratit na neki nacin, a jedan od nacina je pretvaranjem duga u vlasnistvo jer se na drugi nacin ne mogu adekvatno naplatit.

Ignore : renči

Pozdrav,

Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje,…rade odlično i to je jako dobro,

sve ostalo dođe uskoro, to je nagodba, pa onda sve što je rekao g. Ramljak i ako ga dobro slušamo i ako smo pročitali koju sedmicu unazad šta je rekao g. iz K…… onda je treba biti stpljiv i sve če biit OK, lp

Mislim da ste i sami svjesni da bez pretvaranja dijela dospjelog duga po osnovu jamstava u vlasnistvo u tvrtkama-kcerima ovo ne moze proci!
Nisu banke i vjerovnici humanitarne ustanove da snose velike gubitke i otpise,a istovremeno ne koriste
ugovorene mehanizme osiguranja potrazivanja.
To je potpuno nerealno i iracionalno.

Dak mi objasni po kojoj osnovi npr kraš može ući u vlsaničku strukturu npr Vupika. Je li Vupik na bilo koji način neşto dužan Krašu nije da li je Vupik jamac za isporučenu robu konzumu nije , jedini koji mogu ravodniti strukturu su banke i fondovi koji imaju jamstva na kredite ili uzmi Adris na primjer garancija za njegova potrsživanja su gazdine dionice Jamnice Leda…itd u tom slučaju kod aktiviranja jamstsva Adrisov dio vrijedi opet nula kuna znači svi puše osim banaka uzmi na primjer zabu koja ima hipoteku na strojeve zgrade koliko njihov vrijedi – nula kuna jer ako se naplate dokapitalizacijom onda opet postaju vlasnici poduzeća koje je ppterećeno jamstvima dakle bilo koji dobavljač tu puši recimo da dobavljači preuzmu Jamnicu ili Ledo tko bude vraćao dugove Agrokora nitko i eto ti opet jamstava ovi koji likuju zbog Sberbanke neka se prisjete da Lex ima ograničeno trajanje ko im brani da opet da pred nekim sudom pokrenu spor i da se naplate jamstvima jer imaju crno na bjelo jamstva

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Osjecam da ce adris biti lovac koji ce proci bolje nego je ocekivao odnosno od gubitnika se pretvorit u dobitnika.AV je zaheban igrač!

Isto tako držim da je gotovo nemoguce izbaciti Todorica iz vlasničke strukture, a zadržati ostale dioničare i ne razvodniti ih. Pogotovo to mislim nakon sto su uprave ovisnih društava javnost i burzu obavijestile o dospjecu solidarnih jamstava.

Gazda leti iz Agrokora kad Pik kredit dođe na naplatu citaj travanj 2018

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Ko kaže da neće. tehnički govoreći vlasnik Agrokora nije Ivica Todorić nego Adria Group BV-a iz Nizuzemske (za koju ne vrijedi lex ) koja mora otplatiti PIK kredit u novcu ako ne Adria Group BV-a postaje vlasništvo kreditora a time i Agrokora

Pa odakle ti znaš kakvi su dužničko-vjerovnički odnosi izmedju Adrie i Agrokora? I tko je kome koliko neto dužan?

Adria Group BV je osnovan samo radi PIK kredita i nije slučajno da je registriran van RH usput vlasnik Adria Group BV je firma (još uvijek ) Agrokor projekti d.o.o čiji jedini vlasnik Ivica Todorić

New Report

Close