Nisam stigao dovršiti post.
Objašnjenje je izvanrednog povjerenika da zbog postojanja postupaka pred drugim tijelima nije priznata tražbina Sberbank. Međutim, kada bi se to objašnjenje prihvatilo, Sberbank je uložila cca milijardu eura, a ti joj radi iznosa od 115 milijuna fino sve odbiješ. Zanimiljivo i neodrživo.
Evo da zanemarimo ove sve drukeraje prema gore ili prema dole.
Ocito je da ima dosta ljigavaca niskih strasti (nemogu ih drukcije nazvat) koji nisu medju nama da bi govorili iskreno (isprika ovima koji lupetaju iz neznanja, cini mi se da je i takvih poprilican broj) nego da bi pokusajem nekog druka i nekritickim razmisljanjem pokusali izvuci jos koju kunu vise ili manje na trejdu.
Mene zanima dugorocno ulaganje a time i analiza koja je buducnost kompanije a ne piskaranje u kojem ce smjeru cjena dionice u sljedecih par dana.
Znaci ajmo argumentirano.
Sad je izasao i novi clanak:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/evo-zasto-ce-vecina-agrokorovih-vjerovnika-morati-pristati-na-mrvice-s-ramljakova-stola-foto-20171110
Ono sta bi ovdje neki strucnjak mogao izvuci je da spoji taj podatak od 344mil eura ebitda-e koji se spominje u clanku sa prezentacijom o planu odrzivosti agrokora:
http://www.agrokor.hr/hr/vijesti/predstavljeni-planovi-odrzivosti-agrokorovih-kompanija-i-poslovnih-segmenata/
Naime, pitanje je na koje ja neznam odgovoriti, je zasto odnosno dali, se u ovom agrokorovom planu odrzivosti govori o ukupnim brojkama tvrki kceri (prihodi, ebitda)? Ako se govori, a cini mi se da da jer bi u suprotnom tesko mogli govorit o cak 505mil eura prihoda u poljoprivredi npr.. Neki racunovodja ce to valjda znati ali meni nije jasno zasto tvrtka majka u svome godisnjem izvjescu prikazuje cjelokupne prihode od tvrtki kceri a ne u onom postotku koji tamo ima. A pogotovo ebitda-u.
Cini mi se da bi bilo vrlo lagano odgovorit na pitanje dali ce ovdje biti razvodnjavanja malih ili ne. Ako se ovaj clanak na tportalu pokaze tocan, i ako se u agrokorovom izvjescu govori o ebitda-i koja je zbrojena ebitda pojedinih tvrki kceri (a ne samo onaj dio koji bi pripadao agrokoru) onda je jasno da oni u nagodbi planiraju obecati vjerovnicima da ce posjedovati gotovo 100%tne udjele u tvrtkama kcerima.
Ako se tih 344mil Ebitda-e odnosi samo na dio koji agrokor ima (a cini mi se da bi se to dalo pozbrojiti iz javno dostupnih podataka) onda je ocito plan uprave da nas ne razvodnjava.
Jel ima netko neki pametan komentar?
Evo da zanemarimo ove sve drukeraje prema gore ili prema dole.
Ocito je da ima dosta ljigavaca niskih strasti (nemogu ih drukcije nazvat) koji nisu medju nama da bi govorili iskreno (isprika ovima koji lupetaju iz neznanja, cini mi se da je i takvih poprilican broj) nego da bi pokusajem nekog druka i nekritickim razmisljanjem pokusali izvuci jos koju kunu vise ili manje na trejdu.
Mene zanima dugorocno ulaganje a time i analiza koja je buducnost kompanije a ne piskaranje u kojem ce smjeru cjena dionice u sljedecih par dana.
Znaci ajmo argumentirano.
Sad je izasao i novi clanak:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/evo-zasto-ce-vecina-agrokorovih-vjerovnika-morati-pristati-na-mrvice-s-ramljakova-stola-foto-20171110
Ono sta bi ovdje neki strucnjak mogao izvuci je da spoji taj podatak od 344mil eura ebitda-e koji se spominje u clanku sa prezentacijom o planu odrzivosti agrokora:
http://www.agrokor.hr/hr/vijesti/predstavljeni-planovi-odrzivosti-agrokorovih-kompanija-i-poslovnih-segmenata/
Naime, pitanje je na koje ja neznam odgovoriti, je zasto odnosno dali, se u ovom agrokorovom planu odrzivosti govori o ukupnim brojkama tvrki kceri (prihodi, ebitda)? Ako se govori, a cini mi se da da jer bi u suprotnom tesko mogli govorit o cak 505mil eura prihoda u poljoprivredi npr.. Neki racunovodja ce to valjda znati ali meni nije jasno zasto tvrtka majka u svome godisnjem izvjescu prikazuje cjelokupne prihode od tvrtki kceri a ne u onom postotku koji tamo ima. A pogotovo ebitda-u.
Cini mi se da bi bilo vrlo lagano odgovorit na pitanje dali ce ovdje biti razvodnjavanja malih ili ne. Ako se ovaj clanak na tportalu pokaze tocan, i ako se u agrokorovom izvjescu govori o ebitda-i koja je zbrojena ebitda pojedinih tvrki kceri (a ne samo onaj dio koji bi pripadao agrokoru) onda je jasno da oni u nagodbi planiraju obecati vjerovnicima da ce posjedovati gotovo 100%tne udjele u tvrtkama kcerima.
Ako se tih 344mil Ebitda-e odnosi samo na dio koji agrokor ima (a cini mi se da bi se to dalo pozbrojiti iz javno dostupnih podataka) onda je ocito plan uprave da nas ne razvodnjava.
Jel ima netko neki pametan komentar?
Pa neće Vas uprava razvodnjavati nego vjerovnici, oni su vlasnici svega što Agrokor posjeduje samo u različitim omjerima. Kakve veze ima uprava sa razvodnjavanjem.? Kao da Ramljak i Dalićka, uprava o nečem odlučuje!
Zna se da je nakon ratnog pljackanja najveća pljačka stecajne nagodbe g. Linica
Evo kako ja to gledam jer sam bio u stecajnom vijecu i vidio sam sistem koji je kasnije jos opisan xyxy puta na indexu
Dakle,
1. Ramljak je napravio roll upom prevagu u vijecu vjerovnika
2. Tim manevrom je sebi osigurao nesmetano donosenje odluka u ‘svoju’ korist.
3. Izbacio je SBER kao najvećeg pojedinačnog kreditora iz pozicije da upravlja daljnjim tokom restrukturiranja Agrokora.
4. SBER je to odmah skuzio i isao na blokadu po sistemu daj sta das sto je ispalo cca 15% ukupnog duga.
5. Slijedi dogovor s vjerovnicima po sistemu ‘ tek it ot livit’ kako nas gradonačelnik kaze
6 najviše ce spusiti SBER tu nema sumnje. Al i svi neosigurani. (vjerujte mi da sam sada opet u situaciji da mi je netko duzan i nudi mi 20,30 % duga uzeo bih i polizao rane, jer sam na kraju spusio sve novce u stecaju, i ne samo ja)
7. SBER / citaj rusima cemo se u budućnosti oduziti kroz INU
8. sto ce bit s dionicama ili malim dionicarima vrag zna.
9. Za bisakova i njemu slicne.
Ljudi, niste svjesni da je to moguce ali tako je.. Procitajte neke od clanak u svezi malverzacije u stecajevima.
Ukratko, prvo zaduzis svoju firmu, onda ju jos vise zaduzis kod svojih nazovi partnera. da ne kazem da su neki samo otvarali nove firme i toboze fakturirali firmi koju spasavaju nepostojece usluge da bi napravili prevagu u vijecu kako bi sami medju sobom dogovorili otpisa duga…
A ti manjinski čovječe u vijecu…ko te j…e
Ko siba si u rijeci… Samo te nosi..
E to ce biti s vecinom duznika.
Jednom kad to pociste, naprave legalnu pljačku, ide prodaja cistih firmi.
BISAKOVI… stecaj je najveci lopovluk ikad.. Zakonski podpomognut. Imas xxx clanaka o tome.. I ne zavaravaj se.. Nije samo u hr tako… Ima toga i u EU.
Pricati to vrijedi ovoliko i onoliko… Pa to nitko ne zna.
Ugodan vikend svima
Pa neće Vas uprava razvodnjavati nego vjerovnici, oni su vlasnici svega što Agrokor posjeduje samo u različitim omjerima. Kakve veze ima uprava sa razvodnjavanjem.? Kao da Ramljak i Dalićka, uprava o nečem odlučuje!
Nisam slucajno napisao “Jel ima netko neki pametan komentar?”
Nije mi trebalo naglasit ocito.
Naravno da se nece uprava upisat kao vlasnik. I naravno da sam mislio sta ce bit prijedlog uprave a ne njihova odluka o necem o cemu nemaju pravo odlucivat.
Ps. I dajte se vec jednom svi naucite quotat..citirati text od pol strane da bi napisao jednu ne tako pametnu recenicu nema bas smisla. sta je tako tesko izbrisat nepotrebni dio teksta na koji se NE referira?
Zanimljiv tekst:
i još zanimljivija tvrdnja:
“Povoljna okolnost za vjerovnike je to da će za dio potraživanja dobiti dionice Agrokora, što će donekle ublažiti gubitak pod uvjetom da ih jednog dana uspiju unovčiti po pristojnoj cijeni.”
Zanimljiv tekst:
i još zanimljivija tvrdnja:
"Povoljna okolnost za vjerovnike je to da će za dio potraživanja dobiti dionice Agrokora, što će donekle ublažiti gubitak pod uvjetom da ih jednog dana uspiju unovčiti po pristojnoj cijeni."
Jel ti znaš ovo potraživanje od Adrisa čime je osigurano? Na koju točno imovinu Adris ima razlučno pravo?
Ne znam. Ili očito ne znam onako kako bi ti htio da znam.
Adris je svoju pozajmicu kolateralizirao sa kompletnim udjelom Jamnice u vlasništvu Agrokora i nešto još Leda i Konzuma. Navodno.
Znaci, Adris bi se trebao po tvojem tumačenju odreći Jamnice odnosno Agrokorovog udjela u njoj koji se prema tvojem tumačenju ne razvodnjava za manjinski udjel u koncernu?
Otprilike kao da se ti odrekneš stana na Mejama za sobu na Brdima.
Jel stvarno misliš da je to vjerojatno?
Prvo, ja sam prenio rečenicu iz navedenog teksta.
Dakle, ti zapravo polemiziraš sa autorima ovog teksta.
Drugo, tvoje tumačenje situacije sa jamstvima, razlučnim pravima i ostalim je sasvim sigurno točno, ali je posljedica takvog rezoniranja – STEČAJ.
Kako je cijela izvaredna uprava nastala kako bi se stečaj izbjegao, moj odgovor je: DA, mislim da će razlučno pravo biti svrsishodno u kontekstu boljih uvjeta koje će imatelji takvih prava (dakle ovi osigurani) postići za sebe u pregovorima oko nagodbe, a ne u smislu da će se vjerovnici stvarno naplatiti iz imovine nad kojom imaju razlučno pravo. U protivnom, ne postoji smisao nagodbe.
Ima li kakvih prijetnji od strane dioničara ADRISA ? Moš mislit kako se sad osjećaju
milijunaši ………tzv. NEDODIRLJIVI …??? Što sad kažu među sobom HDZ .-ovci….?
I koliko tko od njih ima dionica ADRISA ? Svi – pa, nema FONDA , ni Banke , niti osiguranja
niti boga ni oca , na ovom tržištu , tko neće popušiti ovo s adrisom…