Na osnovu tih dionica tvrtki-kceri kojima je vlasnik i duga Agrokora (KOJIMA TVRTKE -KCERI SILIDARNO JAMCE) ce bit ,gotovo sigurno,napravljene dokapitalizacije tvrtki kceri.
Ni to vjerovatno,nece rijesiti cjelokupni dug pa ce ga firme morati vracati iz tekuceg poslovanja.
[/quote]
svugdje pisete “gotovo sigurno”
ja znam 100% sigurno da nemate zivot izvan ovog foruma
Siguran sam da vas neki od moderatora simpatiziraju kada dozvoljavaju ovakvo dnevno spamanje
SLUSAJ ME BISAKOVI
ti nemas pojma!!!
ok?
naklapas svaki dan toboze neke pravne floskule
Stari u engleskoj je potvrdjen lex agrokor ok????? TO JE CINJENICA
to je EU
osim ramljaka i njemu uskog kruga nitko nezna nista
nemozes mi naplatiti i dug i jamstva
naplatis jamstva ako nisi platio dug…Dug je dospio, jamstvo nitko nije aktivirao jer je nastupio LEX AGROKOR
sto ce biti sljedece godine to nitko nezna
Pricalo se o 55 mlrd kuna pa eto , Ramljak osporio
kao neosnovane je naveo 4,9 + 2 mlrd
ok
vec smo na 48, kad krenu otpisi biti ce i nize a onda se kredit bude vracao , dali reprogramom ili nekako drugacije je stvar dogovora
zber neka bude sretan ako naplati 50 % ( nisu to bezveze rezervirali i to je cinjenica )
ne tvoje “gotovo” si siguran
ako pretovre dio duga u vlasnicki udio onda je dug nestao..ok?
ti bi najradije naplatio 2 x kao americki fond
na kraju molim moderatora da blokira spamanje od 10 postova na vise a koji se ponavljaju iz strane u stranu…
svaki put isti clanci zakona VAUVAU a i sl….
Agrokor je dužan a agrokor ima udjele 48% u kedu, 70% u jamnici i šta ja znam koliko u drugim firmama.
Zašto vjerovnici ne bi pod dug dobili dionice koje ima agrokor u firmama koje rade odlično?
Adris je ionako zainteresiran da ledo daje sladoled za hotele recimo.
ali tu ima jedna kvaka – Agrokor nije založio 48 % Leda ili 70 % Jamnice – Agrokor je više na fol nego na prevaru založio 100 % Leda i 100 % jamnice. Ti zalozi se zovu jamstva.
Ledo i Jamnica su jednako dužni kao Agrokor – 20 miljardi. I sad ovdje ljudi vjeruju da će vjerovnici otpisati 70 %, i ne dirati Ledo i Jamnicu, a ako uzmu Ledo i jamnicu, gubitak će im recimo samo 50 %
I sad bi se banka umjesto 50 % trebalal odreći 70 % – samo zato da i dužniku nešto ostane. Koja banka u stvarnom svijetu je to ikad učinila.
Ali banka se može naplatiti kroz eventualnu buduću dividendu ili rast cijene dionice.
Banke su popljačkale hrvatsku više nego sto todorića a pošto je ovo političko pitanje nitko ne zna kako će se vlast postaviti prema bankama.
Na osnovu tih dionica tvrtki-kceri kojima je vlasnik i duga Agrokora (KOJIMA TVRTKE -KCERI SILIDARNO JAMCE) ce bit ,gotovo sigurno,napravljene dokapitalizacije tvrtki kceri.
Ni to vjerovatno,nece rijesiti cjelokupni dug pa ce ga firme morati vracati iz tekuceg poslovanja.
[/quote]
svugdje pisete "gotovo sigurno"
ja znam 100% sigurno da nemate zivot izvan ovog foruma
Siguran sam da vas neki od moderatora simpatiziraju kada dozvoljavaju ovakvo dnevno spamanje
SLUSAJ ME BISAKOVI
ti nemas pojma!!!
ok?
naklapas svaki dan toboze neke pravne floskule
Stari u engleskoj je potvrdjen lex agrokor ok????? TO JE CINJENICA
to je EU
osim ramljaka i njemu uskog kruga nitko nezna nista
nemozes mi naplatiti i dug i jamstva
naplatis jamstva ako nisi platio dug…Dug je dospio, jamstvo nitko nije aktivirao jer je nastupio LEX AGROKOR
sto ce biti sljedece godine to nitko nezna
Pricalo se o 55 mlrd kuna pa eto , Ramljak osporio
kao neosnovane je naveo 4,9 + 2 mlrd
ok
vec smo na 48, kad krenu otpisi biti ce i nize a onda se kredit bude vracao , dali reprogramom ili nekako drugacije je stvar dogovora
zber neka bude sretan ako naplati 50 % ( nisu to bezveze rezervirali i to je cinjenica )
ne tvoje "gotovo" si siguran
ako pretovre dio duga u vlasnicki udio onda je dug nestao..ok?
ti bi najradije naplatio 2 x kao americki fond
na kraju molim moderatora da blokira spamanje od 10 postova na vise a koji se ponavljaju iz strane u stranu…
svaki put isti clanci zakona VAUVAU a i sl….
[/quote]
Bravo!!!! 100!!!!!!
sve je ovdje receno: … posebno o LEDU i ostalim trtkama pod jamstvom oko min 11″
Ali banka se može naplatiti kroz eventualnu buduću dividendu ili rast cijene dionice.
Banke su popljačkale hrvatsku više nego sto todorića a pošto je ovo političko pitanje nitko ne zna kako će se vlast postaviti prema bankama.
Banke neće pustiti jamstva i strovaliti ledo i jamnicu u dug od 19 miljardi kuna. To oni neće učiniti jer im nije cilj otjerati svoje dužnike u stečaj. I zato će nagodba ako ima imalo ameti biti psotignuta.
Ali očekivati da će banka potpisati gubitak od 70% ako ima imovine da gubitak bude samo 50 %, to se jednostavno neće dogoditi. To se neće dogoditi jer se ne dogada u stvarnom životu – banke otpisuju samo ono sto ne mogu naplatiti. Ledo I jamnicu mogu napltiti i to če uzeti.
Zravko Pevec je bio vlasnik Peveca pa uvalio tvrtku u dug – je li zdravko pevec dnas vlasnik Peveca? Vlasnik Peveca su dnas vjeorvnici Peveca ili oni kojima su vjerovnic prodali svoje dionice.
Vlasnici Agrokora i Leda I Jamnice i vupika i belja su vjeronici tih tvrtki – tek kad se oni nalate, što ostane pripada prijašnjem vlasniku.
Ovo što ja pišem – da li to ima utemeljenje u stvarnom životu, životu svih nas – otpisuju li banke samo ono što moraju, ili otpisuju i više da bi nešto i starom vlasnikuostalo.?
Banke neće pustiti jamstva i strovaliti ledo i jamnicu u dug od 19 miljardi kuna. To oni neće učiniti jer im nije cilj otjerati svoje dužnike u stečaj. I zato će nagodba ako ima imalo ameti biti psotignuta.
Ali očekivati da će banka potpisati gubitak od 70% ako ima imovine da gubitak bude samo 50 %, to se jednostavno neće dogoditi. To se neće dogoditi jer se ne dogada u stvarnom životu – banke otpisuju samo ono sto ne mogu naplatiti. Ledo I jamnicu mogu napltiti i to če uzeti.
Zravko Pevec je bio vlasnik Peveca pa uvalio tvrtku u dug – je li zdravko pevec dnas vlasnik Peveca? Vlasnik Peveca su dnas vjeorvnici Peveca ili oni kojima su vjerovnic prodali svoje dionice.
Vlasnici Agrokora i Leda I Jamnice i vupika i belja su vjeronici tih tvrtki – tek kad se oni nalate, što ostane pripada prijašnjem vlasniku.
Ovo što ja pišem – da li to ima utemeljenje u stvarnom životu, životu svih nas – otpisuju li banke samo ono što moraju, ili otpisuju i više da bi nešto i starom vlasnikuostalo.?
[/quote]
Točno. To je ono što sam više puta govorio, o logici naplate. Što više, a ne što manje.
Nema “otpisat ćemo 70%, a vama će nešto ostati”. Neće.
Ostat će ništa, a utjerat će se sve što može.
Ljudi: sell that sh.it and go away.
Spasite što se spasiti da.
Svi oni koji imaju dionice leda, jamnice itd. – vi ste u sitom polozaju kao i Grgić.
Jedno pitanej z avas – zasto Grgić ne sjedi domami ne ceka nagodbu. Zasto Grgic ne dokupljuje kad je ovako jeftino.
Zasto Grgić pobija jamstva kad bi mu bilo lakse da priceka nagdobu koja ce ponistit ta jamstva. Zasto Grgic radi suprotno od onoga sto ovdje mali dionicari rade i pišu – Grgić pobija jamstva, forumaši ignoriraju jamstva. Bas bedast neki čovjek. Na njegovom mjestu ja bih pricekao agdobu – ukinu lijepo jamstva, otpsiu dugove i bog te veselio – pa belej ce vriejditi opet 50 kn ko nekada – nema jamstava, nema duga, samo soldino polovanje.
Svi oni koji imaju dionice leda, jamnice itd. – vi ste u sitom polozaju kao i Grgić.
Jedno pitanej z avas – zasto Grgić ne sjedi domami ne ceka nagodbu. Zasto Grgic ne dokupljuje kad je ovako jeftino.
Usporedi TOP 10 na Jamnici pa vidi tko je ponovno na trećem mjestu
TOP 10
Ne kupujem ništa jer su povlašteni prodali Ledo po 10000, Jamnicu po 130000, asad nam se smiju i naplaćuju proviziju
O
‘Naše analize govore da je ukupan iznos koji bi Sberbank tako, pod uvjetom da bude uspješan u svim tim postupcima, mogao naplatiti između 110 i 115 milijuna eura. Mi ćemo se braniti’, rekao je Ramljak, dodajući da bi u slučaju dogovora mogli naplatiti veći iznos.
Ako je izvanredni povjerenik osporio tražbinu, sud će vjerovnika uputiti na parnični postupak protiv dužnika ili ovisnog ili povezanog društva radi utvrđivanja osporene tražbine.
Naše analize govore da je ukupan iznos koji bi Sberbank tako, pod uvjetom da bude uspješan u svim tim postupcima, mogao naplatiti između 110 i 115 milijuna eura. Mi ćemo se braniti’, rekao je Ramljak, dodajući da bi u slučaju dogovora mogli naplatiti veći iznos.