Kakvi napredak?
Što će ostati malim dioničarima kada se naplate dugovi?
I to će sve tako proći?
Naši su spremni na sve.
Za novac SVETI novac spremni su na laž i napravili bi što god treba pa čak osporili i 16 milijardi i prevarili narod.
Prejadno i prestrašno kako se ovdje manipulira.
čovječe smanji jal i uskoči u vlak jer s ovakvom uravnoteženom situacijom unutar agrokora, dionice Leda i ostalih todexica su BEST BUY!
[/quote]
Ne vjerujte ovom covjeku.
Provjerite sto pise i sto je pisao.Gotovo nista od njegovih prognoza nije se obistinilo.
Dugovi su veliki i vrlo vjerojatno dolazi do dokapitalizacija i pretvaranja dijela duga u
vlasnicke udjele.
Dionicari su u iznimno delikatnoj situaciji i oni ce u svemu ovome najlosuje proci.
“Malima ” ce na kraju ostati malo ili nista ako nagodba ne uspije.
Evo sto je Ramljak izjavio danas,citiram:
“Ramljak je ustvrdio da iznos osporenih tražbina od 16,5 milijardi kuna nije mali. “Svjestan sam da je ukupni iznos tražbina 58 milijardi kuna, i ovih 16,5 milijardi u cijelom postupku nagodbe mogu biti vraćene, tj. mogu biti priznate, tako da s te strane cijelo vrijeme baratamo s 58 milijardi kuna ukupnih tražbina. Ukoliko se ostvare pravni uvjeti da se neke tražbine još dodatno priznaju, normalno da ćemo ih i priznati”, rekao je Ramljak.”
Dakle ovo je istina i te trazbine “nisu ponistene” kako neki ovdje zele prikazati!
Dakle,vjerovatno je to “takticni potez” da vrati velike,poput SBERBANK na “pregovaracki stol”!
@bisakovi
Bilo bi dobro da korektno tumačiš tekst koji sam prenosiš.
Dakle, ponašaju se kao da su tražbine 58 miljardi i spremni su ih sve priznati ako prihvate nagodbu.
U suprotnom ostaju na 41,27 miljardi priznatih tražbina, a ostale poništavaju.
Ramljak je izvrstan pregovarač i više je nego jasno što nudi i pod kojim uvjetima.
A ako Sberbank i dalje želi biti kur*evit onda sa pljenidbom van Hrvatske mogu naplatiti do procjenjenog iznosa od 115 milijnuna € i to je to.
Pa nek procjene što im je povoljnije.
@bisakovi
Bilo bi dobro da korektno tumačiš tekst koji sam prenosiš.
Dakle, ponašaju se kao da su tražbine 58 miljardi i spremni su ih sve priznati ako prihvate nagodbu.
U suprotnom ostaju na 41,27 miljardi priznatih tražbina, a ostale poništavaju.
Ramljak je izvrstan pregovarač i više je nego jasno što nudi i pod kojim uvjetima.
A ako Sberbank i dalje želi biti "kur*evit" onda se pljenidbom mogu naplatiti do procjenjenog izbosa od 115 milijnuna € i to je to.
Pa nek procjene što im je povoljnije.
To sam i napisao.
Postoji procedura,propisana Zakonom i strane se mogu zaliti,a Sud presuduje.
Ne znam sto je krivo citirano?A ni Vi niti ja mozemo znati sto je za pojedinog vjerovnika bolje,zar ne?
Vi izgleda imate veliku potrebu da me “uhvatite u nekoj gresci”, he he!
Kakve bedastoće ovdje ljudi pišu, to je z ane vjerovati. Suvlasnici su stana od 300 000 kn, banka potražuje 1 000 000 i ide o prodati. I oni misle kad banka proda stan za 300 000 kn i otpiše ostalih 700 000, da će banka njima nešto dati.
Ako vec citiras clanke, onda barem prenesi ispravno cinjenice. Suvlasnici stana od kojih jedan suvlasnik ima 48% i banka potrazuje iznos na taj dio. Ostali vlasnici to mogu osporavati obzirom da je taj suvlasnik svoj dio zalozio za kredit protupravno..
“U konkretnom slučaju, izvanredni povjerenik smatra da nije moguće priznati tražbine onih vjerovnika koji s jedne strane sudjeluju ovdje u postupku izvanredne uprave, a s druge strane na različitim sudovima u različitim zemljama pokušavaju naplatiti svoje tražbine. Smatram da je istovremeno postojanje takvih dvaju stavova jednog te istog vjerovnika pravno neodrživo, nije sukladno pravnim načelima i principima, a naravno, konačnu odluku o tome koje će se tražbine priznati donijet će sud”, izjavila je Dalić u Banskim dvorima na konferenciji za novinare nakon sjednice vlade.
I naznacila je da sve bitne odluke donose vjerovnici.
Što kažeš na ovo g. Bisakovi???
I kakve koristi od toga imaju mali dioničari a i veliki postojeći? Baš nikakve! Njima je isto. Što je Ledo bolja kompanija vjerovnici će ih bolje razrijediti da bi se naplatili jer ionako moraju otpisati 70% svojih potraživanja pa su ljuti na sve i svakoga. Ova euforija odgovara samo onima koji se polako rješavaju svojih udjela dok nije došlo do prorede.
@ Bisakovi
Tu ne zaostajem puno za vama!
Pogledajte što sam ja napisao (tekst do kraja treba pročitati!), a što ste vi meni odgovorili. 🙂
Ne "lupetam" nego prenosim inforamcije koje su javno objavljene.
Ako još jednom pozorno pročitaš, napisao sam: …da je priznato 41,23 milijard kuna tražbina….
Ostatak NIJE priznat nego je osporen.
Ako žele, mogu ići na sud.
A nakon postignute nagodbe, mogu lajati na mjesec. 🙂
Zar nemaju po Zakonu pravo oni koji nisu prihvatili nagodbu pokrenuti sporove?
Malo provjerite!!!
[/quote]
@ Bisakovi
Tu ne zaostajem puno za vama!
Pogledajte što sam ja napisao (tekst do kraja treba pročitati!), a što ste vi meni odgovorili. 🙂
Ne "lupetam" nego prenosim inforamcije koje su javno objavljene.
Ako još jednom pozorno pročitaš, napisao sam: …da je priznato 41,23 milijard kuna tražbina….
Ostatak NIJE priznat nego je osporen.
Ako žele, mogu ići na sud.
A nakon postignute nagodbe, mogu lajati na mjesec. 🙂
Zar nemaju po Zakonu pravo oni koji nisu prihvatili nagodbu pokrenuti sporove?
Malo provjerite!!!
[/quote]
[/quote]
Nakon postignute nagodbe,ako je ne potpisu,imaju pravo takoder putem suda traziti svoja prava!
Zato je JAKO bitno da se to izbjegne i pokusat ce se nagoditi sa sto vise vjerovnika,narocito vecih!
Dakle oni koji potpisu nagodbu,duzni su je postivati.Oni drugi ne.
Dakle sa nagodbom ,”za neke” vjerovnike ne treba sve biti gotovo ,ako joj nisu pristupili!
Kakve bedastoće ovdje ljudi pišu, to je z ane vjerovati. Suvlasnici su stana od 300 000 kn, banka potražuje 1 000 000 i ide o prodati. I oni misle kad banka proda stan za 300 000 kn i otpiše ostalih 700 000, da će banka njima nešto dati.
Ako vec citiras clanke, onda barem prenesi ispravno cinjenice. Suvlasnici stana od kojih jedan suvlasnik ima 48% i banka potrazuje iznos na taj dio. Ostali vlasnici to mogu osporavati obzirom da je taj suvlasnik svoj dio zalozio za kredit protupravno..
[/quote]
O čemu ti pišeš kad je Uprava leda crno na bijelo navela da ledo nosi jamstva od 19 miljardi kuna. ne agrokor kji ima ca 50 soto u u ledu, nego cijeli ledo.
Da, oni će povući svoja jamstva. A šta će dobiti zauzvrat – tapšanje po rmenu ili će možda dobiti onoliko jamstvene imovine za koliko potpišu nagodbzu.
Kakva budalaština – drzatelji jamstva ce dići jamstva, a zauzvrat će dobit ništa. Krasno