Vidim da bježi. Sjećam se mnoge je potjerao iz svojih bivših tvrtki, a neke doslovno čak i nogom u guzicu.
Ovo je prva ozbiljnija analiza o položaju vjerovnika i dionicara i koncernu. Doduše, samo je okvirna jer ne postoje još egzaktni podaci, no logika iza nje je po mojem sudu ispravna.
Ključna otrežnjavajuća rečenica za nadobudne drukere za rast Todexa glasi:
“Nažalost, neugodno iznenađenje malih dioničara sastavnica posljedica je njihove pozitivne percepcije tih kompanija kao izrazito zdravih, jakih i “nezaduženih” unatoč činjenici da su izdavale ogromna jamstva za maticu.”
"Nažalost, neugodno iznenađenje malih dioničara sastavnica posljedica je njihove pozitivne percepcije tih kompanija kao izrazito zdravih, jakih i “nezaduženih” unatoč činjenici da su izdavale ogromna jamstva za maticu."
Nemoj biti naivan i smijesan
Nije uopće naivan, a još manje je smiješan.
Jedini koji su ovdje naivni su oni koji i dalje vjeruju u to da će im nešto ostati u koncernu podređenim kompanijama kada vjerovnici krenu u nagodbu ili ne daj Bože sve skupa ode u stečaj.
Pa ovi što su pisali članak, vrlo vjerojatno nisu u krivu. Špekulanti očito ne mogu pregristi dosadašnji gubitak pa se sve više uvlače u rupu iz koje kasnije teško da će moći ispuzati. Pogotovo kad netko u nju počne još nalijevati vodu i nabije čep na vrhu iste.
"Nažalost, neugodno iznenađenje malih dioničara sastavnica posljedica je njihove pozitivne percepcije tih kompanija kao izrazito zdravih, jakih i “nezaduženih” unatoč činjenici da su izdavale ogromna jamstva za maticu."
Odlično, nek se uknjiže na nagodbi na Agrokorov dio. Pa neće se uknjižiti na vlasništvo malih dioničara. Uostalom u nekim kompanijama kćerima Agrokor ima manje od 50%, znači kao da se ja zadužim na vaš stan.
Suludo.
Odlično!
Iz ovoga slijedi da je priznato 41,23 milijard kuna tražbina, a revalorizirana imovina Agrokora je 41,75 milijardi kuna.
Još nam ostane kapitala za dividendicu! 🙂 🙂 🙂
Odlično!
Iz ovoga slijedi da je priznato 41,23 milijard kuna tražbina, a revalorizirana imovina Agrokora je 41,75 milijardi kuna.
Još nam ostane kapitala za dividendicu! 🙂 🙂 🙂
Fenomenalno, PUNO bolje od prognoza!
Krivi link sam prethodno stavio.
Ovo je pravi.