Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nitko ne zna odgovor na tvoje pitanje.

Belje moze u kratkom roku na 1 kn a moze i na 20 kn.

Ti stvarno vjeruješ da može na 20?

Stecaj Agrokorovih kompanija se nece dogoditi, samo je pitanje u kojem postotku ce se dogoditi razvodnjavanje udjela s obzirom na detalje nagodbe. Ovu informaciju nek svatko iskoristi kako zna.

Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju dionica, već samo moj pogled na činjenično stanje.

Ti stvarno vjeruješ da može na 20?
[/quote]

Trenutna tk belja je 113 milijuna kuna, tvrtka sa 1600 zaposlenih i 1,6 milijardi kn prihoda

Tu je i mađar koji je zainteresiran za belje…

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Stecaj Agrokorovih kompanija se nece dogoditi, samo je pitanje u kojem postotku ce se dogoditi razvodnjavanje udjela s obzirom na detalje nagodbe. Ovu informaciju nek svatko iskoristi kako zna.

napokon glas razuma nausprot raznom trabunjanju. Razvodnjavanej će ići po nekoj fer cijeni – a fer ciejna ovis i prihodima/ebita i kolilčini duga. Ebitda znamo, dug ne znamo – a dug moze biti od par stotina do par miljardi kuna. i zato belje moze i na 1 kn , a i na 20 kn.

1. 70 posto otpis
2. od 30 posto pola ostaje dug, pola se pretvara u vlasnički ulog
3. Tako rasterecene tvrtke nastavljau poslovati s novim valsnicima

Ovo je jedini svcenarij u koje strpljivi mogu kroz dvije ili tri godine dobiti natrag mozda 50 posto. jer osim konzuma, sve ostal etvrtke vec sada su dobro poslozen tvrtke, a za 2 ili 3 godine mou jos puno bolje raditi ako novi vlasnici im pruze podrsku i porade na svim maržama na kojim se mora poraditi.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ne znam otkud vam ideja da to ide baš tako, otpis 70% itd.
Zato jer je Ramljak tako rekao?
Tko kaže da će većina vjerovnika pristati na ukupno više od 50%? I zašto bi uostalom? Ja ne bih. Ni slučajno. Tražio bih da mi se maksimalno prizna, znači max. 50% otpis, a onda što veći ulaz u vlasničku strukturu uz što jače razvodnjavanje dionica, a da dug ostane onoliki koliko je maksimalno podnošljivo.
To je logika naplate: što više, a ne što manje.
Zato je Todex visokošpekulativan i mnogi će ostati bez gaća, još jednom.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ne tvrdim, samo priželjkujem. Ramljak je tako prociejdio kroz zube. Naravno da bi i on htio da bude 50, a ne 70, lakse bi mu bilo.

Žestoko razvodnjavanj je najbolja moguća stvar za psotojeće dioničare tj. svaka druga mogućnost je gora od te.

Ako vjerovnici odluče da su spremni otpisati xy posotka, a ostak uzeti kao vlasnički ulog, to znači da su izmedu stecaja i nezeljenog vlasnitva u nedostatku novca izabrali nezeljeno vlasnitvo.

A nezeljeno vlasnistvo nad necim zivim je pno bolje nego stecaj nad necim mrtvim, slozit cet se zacijelo.

Ja ne sporim da ce dionicari izgubiti, vec jesu, ja samo kazem – drzite fige da vjerovnici odluce preuzeti forme jer onda ce oni radeci za svoj interes tj. nastojeci da te firme psoluju so bilje, raditi i za vas interes. Ako recimo ledo za gdoinu dana bude imao 450 milja ebitda i na to 4 milajrde kn duga, taj ledo vrijedi sasvim sigurno vise od 600 kn. i zato bi se svi dionicar leda umjesto trabunanja o povlascenju jamstava trebali nadati skorijoj nagodbi i sto skorijem pocetku novog leda.

Ako se stvarno napravi debt-to-equit na razini kompanija(ledo, jaminca, zvijezda…), to se moze napraviti samo za onaj dug koji je pokriven jamstvima pretpostavljam(cca 20mlrd)…što s ostatkom duga? tada agrokor vise nije vlasnik leda/jamnice/zvijezde vec oni vjerovnici koji su imali jamstva…od cega bi se u tom slucaju ostali naplatili?

Nagodba mora biti odobrena od svih – i od onih sa jamstvom i bez jamstva. Zasto su vjerovnici s jamstvima kooperativni – zato sto ta jamstva mogo okaciti macku o rep ako agrokor ode u stecaj. Oni koji imaju hipoteku tj. razlučni vjerovnic če uzeti to, a ostatak ide u stečajnu masu – a ta stecajna masa nece bit ni 1/ 10 ukupnog duga. i onda ti mozes imati 100 jamstava kad imovine nema pa enma.

Razvodnjavanej će ići po nekoj fer cijeni – a fer ciejna ovis i prihodima/ebita i kolilčini duga. Ebitda znamo, dug ne znamo – a dug moze biti od par stotina do par miljardi kuna. i zato belje moze i na 1 kn , a i na 20 kn.

1. 70 posto otpis
2. od 30 posto pola ostaje dug, pola se pretvara u vlasnički ulog
3. Tako rasterecene tvrtke nastavljau poslovati s novim valsnicima

Ovo je jedini svcenarij u koje strpljivi mogu kroz dvije ili tri godine dobiti natrag mozda 50 posto. jer osim konzuma, sve ostal etvrtke vec sada su dobro poslozen tvrtke, a za 2 ili 3 godine mou jos puno bolje raditi ako novi vlasnici im pruze podrsku i porade na svim maržama na kojim se mora poraditi.

razvodnjavanja će biti, ali kroz udjele u agrokoru jer je već rečeno da se ide na brzo rješenje sa sklapanjem nagodbe već početkom iduće godine na način da će ići određen otpis (vjerojatno oko 50%), a ostatak duga će se – dio isplaćivati iz poslovanja,a dio pretvoriti u udjele u agrokoru (ali ne u tvrtkama kćerima)…. alternativa tome bila bi da se dogovaraju tko će dobiti udio u kojoj firmi (a to se ne bi nikad dogovorili) ili bi svi morali dobiti u svakoj tvrtki kćeri razmjeran udio, a to je opet isto kao da dobiju udjele u agrokoru, samo nepotrebno puno duže…zato je dobivanje udjela u agrokoru najrealnija opcija, a oko budućnosti tvrtki kćeri će se nakon nagodbe dogovarati novi vlasnici

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ne tvrdim, samo priželjkujem. Ramljak je tako prociejdio kroz zube. Naravno da bi i on htio da bude 50, a ne 70, lakse bi mu bilo.

Žestoko razvodnjavanj je najbolja moguća stvar za psotojeće dioničare tj. svaka druga mogućnost je gora od te.

Ako vjerovnici odluče da su spremni otpisati xy posotka, a ostak uzeti kao vlasnički ulog, to znači da su izmedu stecaja i nezeljenog vlasnitva u nedostatku novca izabrali nezeljeno vlasnitvo.

A nezeljeno vlasnistvo nad necim zivim je pno bolje nego stecaj nad necim mrtvim, slozit cet se zacijelo.

Ja ne sporim da ce dionicari izgubiti, vec jesu, ja samo kazem – drzite fige da vjerovnici odluce preuzeti forme jer onda ce oni radeci za svoj interes tj. nastojeci da te firme psoluju so bilje, raditi i za vas interes. Ako recimo ledo za gdoinu dana bude imao 450 milja ebitda i na to 4 milajrde kn duga, taj ledo vrijedi sasvim sigurno vise od 600 kn. i zato bi se svi dionicar leda umjesto trabunanja o povlascenju jamstava trebali nadati skorijoj nagodbi i sto skorijem pocetku novog leda.

To je sve točno. Debt-to-equity je bolji od stečaja.
Međutim ovdje se postavlja pitanje početne pozicije iliti koliko će novih dionica biti.
Može se vrijednost kasnije i učetverostručiti, ali što to vrijedi ako je novi broj dionica 100 ili 50 puta veći od starog. Kod 1:20 je to ajde nešto, a kod 1:10 pjesma.
How many? To je pitanje svih pitanja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close