Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

uzajamna prozivanja idu dalje
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/AFERA-AGROKOR-Todoric-Ramljak-je-namjestao-bilance-i-to-s-jasnim-ciljem

Ignore: KressoM, delux

Prosao sam kroz izvjesce (doduse ne predetaljno) ali ne vidim da je igdje konsolidiran Mercator? Jel on uracunat u ovu imovinu od 41mlrd kuna?

Mercator BH je iznajmio svoje nekretnine Konzumu BiH i ugasio poslovanje, a sada je preuzeo nazad svoje nekretnine i ponovno pokreće poslovanje. Konzum BiH je ostao dužan za najam Mercatoru BH i taj dug će se prebiti kroz ulaganja u opremu iz prethodnog perioda. Ono što je izgledno da će Agrokor prodati svoj udio u Mercator Grupi, no s obzirom da je vrijednost te dionice u padu (i oni nedovoljno dobro posluju) pitanje je trenutka prodaje. Kod preuzimanja je plaćano 86 EUR po dionici, a danas je vrijednost 30 EUR. Nažalost Konzum odnosno Agrokor takav kakav je bio (i je i danas) nije bio kvalificiran za preuzimača. Slabi kadrovi, loša organizacija, korupcija, … naprosto je smiješno kako srednji management u svim tim trgovačkim kućama vodi svoju igru,a top management “misli da kuži”. Ivicu su najviše nasanjkali njegovi sinovi i njihovi priljepci. Uglavnom trulo bilo i ostalo.

Ideje naše benzin Vaš!

Prosao sam kroz izvjesce (doduse ne predetaljno) ali ne vidim da je igdje konsolidiran Mercator? Jel on uracunat u ovu imovinu od 41mlrd kuna?

On nije ni smio biti konsolidiran…na njega zaboravite

Zašto nema Agrolagune Poreč u revidiranom izvješću za Agrokor? Kako je moguće da je Agrolaguna Poreč mjesec dana prije “sloma” Agrokora prenesena na osiguravajuća društva, i da to sve štima, a da isti pokušaj sa Beljem država blokira!?

Damir Kajin

@irational

Koliko ja vidim Mercator je konsolidiran sa Agrokorom odnosno Agrokor Grupom.

Vidjeti pod Consolidated Annual report of Agrokor Group for 2016

http://www.agrokor.hr/en/news/audit-findings-for-fy-2016-consolidated-group-and-agrokor-d-d/

Str. 57 originalnog izvješća. sa 31. 12. 2016. Grupa je bila vlasnik 59,47% dionica Poslovnih sistema Mercator, a kasnije se to mijenjalo u smislu, kako se navodi na str. 110 originalnog izvješća u odjeljku pod nazivom “Business combinations“:

Anonimno, 11.10.2017. u 15:47
On 10 March 2017 the Company concluded with Agrokor Investments B.V. agreement for the sale and
purchase of the shares in Poslovni sistem Mercator d.d., whereby the Company acquired an additional
615,384 shares in Poslovni sistem Mercator d.d. for the total consideration of EUR 39,999,960, increasing its
overall shareholding to 69,57%.

Tko je sve ispao iz “konsolidiranog” izvještaja Agrokor Grupe? Mercator, Agrolaguna, ….

Ideje naše benzin Vaš!

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1000192

Da da.
Bogec ni sam ne kuzi u kaj je uvucen
Ili?
On i dalicka ima da budu u restu
Toda cisto sumnjam. On vec ima utočište jer s toliko para on je zasticen od nas. Od rusa ga nitko nece spasiti

Tko je sve ispao iz "konsolidiranog" izvještaja Agrokor Grupe? Mercator, Agrolaguna, ….

Nije ispao nitko. Sve je konsolidirano sto je trebalo konsolidirati. I Mercator i Agrolaguna i sve ostalo je “unutra”.

Mozemo svi skupa mirno spavati, stize vijece pazljivo probranih mudraca koje ce za 6 mjeseci rijesiti sta nije ramljakovih sto iskusnih financijasa. Koji sve cirkusi prolaze u ovoj zemlji, prestrasno…

Vaš link …

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Ovako, što se tiče Ivekovih blogova i Dalićkinih prijava za klevete, morate znati da je kod nas to isplativo.
Za klevetu je zakonom određena samo novčana kazna, tako da za Todu to ne predstavlja nikakav problem:

Jubito, 11.10.2017. u 22:25
Kazneno djelo klevete čini onaj tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je ta činjenična tvrdnja neistinita (čl. 149. st. 1. KZ-a). Kazna za takvo kazneno djelo je novčana kazna od tristo šezdeset dnevnih iznosa. Kvalificirani oblik kaznenog djela čini onaj koji klevetu počini putem tiska, radija, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba, a kazna za kvalificirani oblik je novčana kazna od petsto dnevnih iznosa (čl. 149. st. 2. KZ-a).

Kazneno djelo je koncipirano tako da se mora raditi o činjeničnoj tvrdnji, a ne o vrijednosnom sudu. Ako netko iznosi vrijednosni sud zbog kojeg se osoba o kojoj se radi osjeća omalovažavano, radit će se o kaznenom djelu uvrede. Isto tako, kazneno djelo klevete ne može se odnositi na buduće okolnosti već samo na sadašnje i prošle događaje. Kleveta ne mora doista naškoditi nečijoj časti i ugledu, nego da to može biti njezina posljedica (kazneno djelo apstraktnog ugrožavanja). Ono što je još važno kod ovog kaznenog djela jest da za klevetničku izjavu mora saznati treća osoba, a to proizlazi iz zakonske formulacije „tko pred drugim iznese“. Ako se radi o izjavi s neistinitom činjenicom koju je saznala samo oštećena osoba, može se raditi eventualno o kaznenom djelu uvrede, ne i klevete. Neistinite činjenične tvrdnje moraju biti dane ozbiljno, što znači da šaljivo ili karikirano iznošenje takvih tvrdnji ne može biti kazneno djelo klevete.

Da li bi se vi uzrujavali zbog klevete da imate par stotina milijuna ili milijardu kuna negdje na računu?
Što se mene tiče, ja bi im vadio mast na slamčicu da mi je ta lova.
Uostalom, kada taj predmet dođe na sud, Ifek će biti nezaposlen, pa neće imati od kuda platiti te dohotke. :))

Ne znam da li ste znali, ali kod nas možete vrijeđati policajce za iznose u DEM. Već su i Nijemci zaboravili na njemačku marku, ali kod nas je DEM još živa. Pogledajte članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Ako vrijeđate policajca, gađate ga jajima, pljunete ili mu hebete oca i majku (ne smijete ga fizički napasti) to će vas koštati maksimalno od 50 do 200 DEM. Propisana je i kazna zatvora, ali je nitko nije dobio od 1989 do danas, osim ako mu je novčana kazna koju nije platio pretvorena u zatvorsku.
Uglavnom, nema šanse da dobijete kaznu veću od 600 kn, ako ste prvi put. Ako je dobijete odmah žalba.
A ako i pristanete na 600 kn, platite 2/3 (400kn) u roku od 8 dana i to je to.

Kažem vam, banana država!

halfte trinken, halfte Šarcu geben

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/prvi-put-progovorio-drugi-covjek-agrokora-zvali-su-ga-todoricevim-alfom-i-omegom-financija-todoric-je-koncern-vodio-kao-one-man-show/6639897/

Kako se javljaju štakorci da zaštite svoje d.pe, onako, preventivno.
Rekao sam lijepo da će Ifek ostati sam ko d.ek na kiši.
Gotovo je, the shit hit the fan, i sad svi žibje.

P.S.
“On je ponosan na sve godine što je sjedio u Agrokoru. Nikad plaća nije kasnila niti jedan dan.” Kaže on. Ponosno.
A milijarde duga koje ste stručno natukli, to je sve 5? Ha?
Joj što bi mi se taj kamena namlatio na Golom otoku, samo da mi je 5 minuta vlasti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close