Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nitko ne govori o motivu uzimanja Sberbankovih kredita u studenom 2017 i davanja jamstava.
Govori se o roll up i toboznjem namjestanju zarade američkim fondovima.
Krivi se vlada za pogodovanje Knighthead fondu i rolluperima.
Niko ne govori o namjestanju zarade Rusima. I Todoricevoj ulozi u tome.
Zamjena teza.
Optuzuju one koji zele zaustaviti to maltretiranje hrvatskih gradjana od strane nekoliko pretvorbenih tajkuna da su bez nacionalne svijesti ?:) i da zele
” naše “dati njima – strancima. Prvo, nije naše nego Todorićevo. Zar ne ? A drugo, Rusi su isto stranci. Zar ne ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Dovoljno je iz svega do sada navedenog zakljuciti:
– da koalicija Vlade i Ivice i dalje medijski maltretira svoje gradjane toboze velikim sukobima iako igraju samo za jedan cilj: ukradenim novcem osigurati svojim najmilijima visestoljetnu bezbriznost
– min. financija je Ivicin covjek i dalje i isti nastavlja sve tragove pomesti ne bili svog velikog vođu predstavio jednog dana kao velikog covjeka, na kraju, zbog tog lika pao je Most
– da nakon sto su izasla izvjesca i dalje se nista nije dogodilo niti nece vec se negdje kriomice pale svi papiri, lova zatamljuje ispod stola i rade svi poslovi koji bi ovaj cijeli proces ucinili dugotrajnim i nebitnim (kao i proces bivseg premijera) razvlaceci ga sto dulje i medijskim spinovima maltretirala sve gradjane.

"To je naprosto tako."
U Hrvatskoj pravosuđe naprosto ne funkcionira. To nije pejorativno, to je činjenica. Kao što je činjenica da Hrvatska nije otok.

I onda se možemo vratiti na početak – to tako funkcionira u hrvatskoj prćiji.

Oko toga se svi slažemo. Ono oko čega se ne slažemo je to što ja tvrdim da postoji pravosuđe izvan te prćije.

Ima, naravno. Ali nema suda koji je nadlezan odnosno moze zaprimiti tuzbu Sbera protiv RH s tezom “oni su nacionializirali, nas zeznuli tralala…”. Nema toga. Jedino da tuzi u Rusiji i zaplijeni sto, zgradu ambasade? Nema. Tu se nema sto ni dodati ni oduzeti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Takve stvari mogu proći u hrvatskoj prćiji, ali ne i izvan nje. U tom slučaju, platit će građani milijardu-dvije evra, nije da im se ne može uzeti.

Ne slažem se. Točno se zna imenom i prezimenom tko je donio LEX agrokor.
Još se ne zna tko ga je napisao, ali se zna da je odgovoran HDZ i Dalička.
Naravno da se bez Rusa kao najvećih vjerovnika moći išta napraviti.

Ali o tome neka se brinu vlasnici Agrokora, odnosno onaj tko je uzeo kredite.
Dakle Todorić.
Ako neće ON onda neka lovu vraća HDZ, PLENKOVIĆ, MARIĆ i Dalička.
Ne znam kako će objasniti kredit HBORA Agrokoru.

Znači revizija samo za 2016 i kraj 2015 godine je pokazala da nijedna firma kod Agrokora ne posluje pozitivno.

Sada poreznici trebaju ući u sustav i vidjeti da li je zadnjih 20 godina, svaku godinu Agrokor poslovao s gubitkom.

A treba vidjeti da li je vratio dugove za BELJE, PIK Vrbovec, Vupik i ostale kombinate koje je dobi za 1 kunu.

Mislim da Todorićima tek ide nacionalizacije privatne imovine.

Uostalom da im se sve uzme Vlada isto može donijeti poseban zakon kao i za Agrokor.

Lex Todorić.

Iz tih novaca isplatiti Ruse i američke crne fondove i odmah se rješavamo i ROLLupa.

Ne znam što Rusi glume, sudjelovat će u nagodbi kao i svi ostali vjerovnici i dogovoriti otplatu te iznos koji će se morati otpisati.
Oni se ponašaju kao da se njima treba isplatiti sav dug, a ostali da otpišu valjda 100% potraživanja?!
Pa većina je imala neko osiguranje, ali ona im ne vrijede ništa budući da su izdana bez pokrića tj imaju tek možda 50% pokrića.
Tako da se ponašaju poput djece kojima je netko uzeo bombon iz ruku!

Evo i dalje se javno prepucavaju, a svima je jasno da je najveci problem korupcija na svim razinama koje se medjusobno stite. Vikanjem te piskaranjem po blogovima, zapravo, jedni drugima salju signale te nezaboravni frizer…haha
Misle da ce narod zaboraviti i da ce istog zbuniti….prejadno…nazalost, ne mozemo takvima nista…

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=999514

Nit sam kivan nit sam dioničar. Samo imam logičke sposobnosti zaključivanja. Ne postoji način da izbiješ vjerovnika od milijardu eura. Možeš mu pokušati oduzeti jamstva zakonom koji si sklepao u zadnji čas,ali ako on dokaže da bi bez tog zakona prošao bolje,vratit ćeš mu pare i dat mu još malo pride.

Postoji način. I neće mu vratiti pare. Ivica ih je odradio, neka im on da pare. Mislim da tu čak nisu ni pare toliki problem koliko saznanje da su ih naguzili. I to najveću rusku i k tome državnu banku.

A hebiga, morat će ubuduće vise paziti kome i uz koji kolateral odobravaju kredite… štono kažu, vise sreće drugi put! SBER i inače ima problema u poslovanju u Europi uz sankcije i povlači se iz nekih zemalja, tako da jedna Hrvatska, vise-manje.

Jedan od NAJVEĆIH problema kako to ja vidim je OPĆA KRIVA PERCEPCIJA koja se plasira u javnosti.
To je za mene odličan znak da oni koji sada odlučuju nemaju RJEŠENJE.
Zašto se od Rusa stvara PROBLEM kada mogu biti RIJEŠENJE?

Treba "sjesti za stol" i dogovoriti se na nivou Vlade jer SBERBANK ocito ne prihvaca kredibilitet i strucnost Ramljaka po ovom pitanju.
[/quote]

Vlada RH nije dioničar Agrokora pa ne vidim mogućnosti da se s nekim dogovara. Sberbank je uvelike dioničko društvo izlistano na LSE i s oko 45% privatnih ulagača pa će prije ili kasnje morati podnijeti račun njima kako je to provjeravao bonitet. Šteta može biti i za Sberbank ako se dokaže da je to raširenije od Agrokora i da ima još takvih kredita’?

Dovoljno je pogledati gdje smo. Ne trebaju nam blogovi niti medijski napisi.

Trziste kapitala je na mrtvoj tocci.
Nema IPO HEP.
Nema novih dionica.
Brokerske kuce uvele nove naknade za odrzavanje sustava.
ZSE povecao naknade.
Promet mizeran.
Jad i bijeda.
Nema dalje.

Jedan od NAJVEĆIH problema kako to ja vidim je OPĆA KRIVA PERCEPCIJA koja se plasira u javnosti.
To je za mene odličan znak da oni koji sada odlučuju nemaju RJEŠENJE.
Zašto se od Rusa stvara PROBLEM kada mogu biti RIJEŠENJE?

Treba "sjesti za stol" i dogovoriti se na nivou Vlade jer SBERBANK ocito ne prihvaca kredibilitet i strucnost Ramljaka po ovom pitanju.
[/quote]

Vlada RH nije dioničar Agrokora pa ne vidim mogućnosti da se s nekim dogovara. Sberbank je uvelike dioničko društvo izlistano na LSE i s oko 45% privatnih ulagača pa će prije ili kasnje morati podnijeti račun njima kako je to provjeravao bonitet. Šteta može biti i za Sberbank ako se dokaže da je to raširenije od Agrokora i da ima još takvih kredita'?
[/quote]

Tocno. Moze ih se pitati to pitanje.
Kao i uostalom ovo: pa zar niste napravili kvalitetan background check uz obavezni due dilligence prije odobravanja takvih kredita?
Ili: kako ste ocekivali da ce netko placati glavnicu i kamatu od recimo 6 i vise %, a kredit je uzeo za kupovinu firme koja radi gubitke?
Ukratko, sami su si krivi i ne treba ih uopce fermati. Da mu nisu dali te kredite to bi sve kihnulo prije i s manjom stetom.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Tvrtke iz sastava koncerna Agrokor izvijestile su u petak da će u tromjesečna financijska izvješća i polugodišnja izvješća za 2017. godinu biti objavljena do 31. listopada.
http://www.seebiz.eu/izvjesca-agrokorovih-tvrtki-za-prvi-kvartal-i-prvo-polugodiste-do-kraja-listopada/ar-163671/
dakle jos cca 1 mj do otvaranja trgovine…skupljajte cash 🙂

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Todorić: Brojke su namještane s određenim ciljem

U Zaključku prezentacije stoji:

Negativan kapital koji je proizašao iz provedenih uskladbi će se adresirati kroz prijedlog nagodbe na kojem Izvanredna uprava sa svojim timovima intenzivno radi“.

Zaključite sami koji je cilj izvanredne uprave i na koji način ga želi postići”, napisao je Todorić.

——————————————————————————————————————————————–

po ovome, izgleda da će agrokor ipak opstati te da će to biti uređeno nagodbom vjerovnika kroz otpise i pretvaranja potraživanja u vlasničke udjele u samom agrokoru

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close