A jesu li platili te poreze?
A hoce li se i dividende vratiti?
vjerovnici i izvanredna uprava trebaju tužiti gazdu za povrat dividende, a preplaćeni porez na dobit prebiti s budućim poreznim obvezama, možda se može prebiti s PDV-om koji trebaju platiti?
I kako se tu pise da su to racunovodstvene stavke, da nije utjecalo na novcani tok?! Pa zasto je onda sustav stao ako je novcani tok u redu?
brkate stvari, ne govori se ovdje o NT-u uoči Lexa, kad je bila banana, ovo što kažu da je NT u redu, to govore za otpise koje je napravila privremena uprava s PwC-om
recimo imate dva sina, posudili ste Marku 100 kn, a Marko je od tih 100 kn posudio pola bratu Mirku
došla je mater Verica i našpotala Marka jer je kao Mirko maloljetan i da neka izvoli tu transakciju poništiti u knjigama…
što se vama, kao ocu, promijenilo? ništa, i dalje vam je Marko dužan 100 kn a za njihove transakcije vam se živu fućka…
no kad dođe ponedjeljak, onda ćemo vidjeti koliko je vama, kao ocu Marka, u stvari ostalo kad Marko tako loše raspolaže gotovinom i podnese svoj račun!
I kako se tu pise da su to racunovodstvene stavke, da nije utjecalo na novcani tok?! Pa zasto je onda sustav stao ako je novcani tok u redu?
onda svima treba dozvoliti da tako vode knjigovodstvo, što bi se mi oslanjali na međunarodne standarde, kada možemo uvesti Gazdine standarde, jad i bijeda RH, nema se snage obračunati s običnim kriminalcem
nadam se da je konačno danas svima jasan moj pojam, Gazdin kružni tok, iz 2012, unaprijed zahvaljujem moderatoru da me ne izbriše šesti puta, jer pišem isključivo istinu od onoga što saznam praćenjem lika i djela gospodina Ivice Todorića, a to se ne može trajno izbrisati, samo privremeno
Jedina dobra stvar u ovim izvještajima je što nisu našle nekakve obveze prema dobavljačima koje nisu knjižene pa barem neće dodatno negativno utjecati na ostatak gospodarstva.
Ove muljaže s imovinom su teški kriminal – postoje MRS-i koji jasno govore kako što knjižiti, vrednovati i procjenjivati. Razlika u procjeni imovine od skoro 2 mlrd € nije pogreška, to je namjerno napravljeno. Zato da bi se pred dioničarima i investitorima pojedine kompanije pokazale boljima nego jesu, dobilo kredite i izdalo obveznice. Očekujem, i nadam se, da slijede tužbe kreditora i dioničara. Bude li se čekalo da DORH nešto napravi, i Todorićeva djeca će postat djedovi i bake….
brkate stvari, ne govori se ovdje o NT-u uoči Lexa, kad je bila banana, ovo što kažu da je NT u redu, to govore za otpise koje je napravila privremena uprava s PwC-om
recimo imate dva sina, posudili ste Marku 100 kn, a Marko je od tih 100 kn posudio pola bratu Mirku
došla je mater Verica i našpotala Marka jer je kao Mirko maloljetan i da neka izvoli tu transakciju poništiti u knjigama…
što se vama, kao ocu, promijenilo? ništa, i dalje vam je Marko dužan 100 kn a za njihove transakcije vam se živu fućka…
no kad dođe ponedjeljak, onda ćemo vidjeti koliko je vama, kao ocu Marka, u stvari ostalo kad Marko tako loše raspolaže gotovinom i podnese svoj račun!
[/quote]
A prije svega toga je otac uzeo tih 100 kn kroz dividende od sinova za koje je izgledalo da posluju s dobiti a u biti posluju s gubitkom. 🙂
Ove muljaže s imovinom su teški kriminal – postoje MRS-i koji jasno govore kako što knjižiti, vrednovati i procjenjivati. Razlika u procjeni imovine od skoro 2 mlrd € nije pogreška, to je namjerno napravljeno.
Zato da bi se pred dioničarima i investitorima pojedine kompanije pokazale boljima nego jesu, dobilo kredite i izdalo obveznice.
je kolega, moralno, nabrijana bilanca je jedna velika prevara dioničara, investitora, dobavljaća, rejting agencija …itd, međutim, to nije kriminal tj.za kaznenu osudu, to je tek prekršaj a i država je uredno naplatila poreze koji su proizašli iz predmetne brijačine…
sva ova revizija je u principu jedno veliko ništa, make up koji nema bitnijih utjecaja na poslovanje …
Pozdrav,
G. Ramljak kaže, da će sigurno doći do nagodbe,
Stanej uopšte nije tako loše osim Konzuma,
Bit če odpisa i po meni velikog cca.50-60%
U 2017 godini sve kompanije rade jako dobro,
Do kraja godine pozitivna i Konzum,
Čeka se još samo izvješće za 2017 – kao što rekoh, jako dobro za sve kompanije,
Jamstva, več sam rekao, da če biti skinuta sa dosta odpisa,
Kako dalje, mislim da dobro, trebamo gledati napred i ne nazad, sve če biti dobro, lp