Koliko sam ja shvatio izvješće iz 2016. godine sve firme Agrokora (ali baš sve) su poslovale s gubitkom.
Pa kako Vi mislite vraćati sve one kredite, mjenice i obveznice kada samo za tekuće poslovanje treba se zaduživati da bi poslovali pozitivno.
I sad će netko ulagati u takve firme…………….
Mislim da bi za Hrvatsku najzdravije bilo da Agrokor otiđe u stečaj, tko želi neka kupi pojedinačne firme i gotovo.
A Hrvatska od početka treba početi graditi prerađivačku prehrambenu industriju na zdravim nogama.
Hrvati neće plaćati Todorićevu i Vladinu nesposobnost.
A pravda i kazne su nužne.
Kao što rekoh (moje skromno nebitno mišljenje) da je prvo poluvrijeme prošlo sasvim dobro, bolje od očekivanja u svakom slučaju, sad treba vidjeti kako stoji matica u ponedjeljak. Nemam niti jednu dijonicu iz sastavnica Agrokora ali želim nam svima sreću.
Govoreći o nalazima revizije Agrokora, ekonomski savjetnik Andrej Grubišić kazao je kako mu se nakon Ramljakove prezentacije ipak čini da je situacija bolja nego što je očekivao. ‘Koliko god 10 milijardi kuna zvuči kao veliki broj, ovo mi zvuči bolje nego što smo mislili. Efekt ovoga je računovodstveni, ne utječe na novčani tok’, rekao je Grubišić.
Revizija je, dodao je, pokazala da se radi o transkacijama između komapnija unutar samog koncerna. ‘Ja sam očekivao da će se brojevi odnositi na odnos Agrokora s trećim stranima, ali to je unutar Agrokora. Radi se o čistom računovodstvom izknjižavanju’, kazao je Grubišić.
Nešto im osnovne računske radnje ne idu od ruke …. prepravljeni 2015 neto rezultat Konzuma su krivo izračunali …wtf PwC
Bilo kakvi komentari prije izvjesca matice -koncerna Agrokor su,po meni preuranjeni.
Tek nakon ovog izvjesca slijedeci tjedan ,moze se argumentirano komentirati!
bisakovi slažem se sa tvrdnjom da se još ne može u potpunosti argumentirano raspravljati.
I to ne samo nakon izvješća za poslovanje ukupnog koncerna nego sve do rješavanja jamstava.
Kako komentiraš gomile neargumentiranih postova na forumu čak i prije ovih pojedinačnih izvješća agrokorovih perjanica?
@nimimada
Kako komentiraš gomile neargumentiranih postova na forumu čak i prije ovih pojedinačnih izvješća agrokorovih perjanica?
Kako komentiram?
Kod dijela “forumasa” radi se o elementarnom neznanju ,kako u pravnom tako i u financijskom smislu,a kod dijela forumasa radi se,po meni, o “obrambenom mehanizmu” i zelji da “uvale sto bolje dionice naivcima” kada se otvori trgovanje!
Obzirom da trgovanje ocito nece biti brzo otvoreno jer se moraju cekati kvartalna izvjesca za 2017 godinu,a pitanje je da li ce HANFA i nakon toga “otvoriti” trgovanje do prestanka vazenja Zakona ili nagodbe ,ako uopce do nje dode,pretpostavljam da ce nervoza dijela dionicara u Todex-u biti sve veca,a njihove rasprave lisene bilo kakvih argumenata!
Suludo je donositi bilo kakve zaključke bez konsolidiranih izvještaja…
Kako nije ugrožen cashflow kad obveznice nisu mogli plaćati, firma je u banani. Još je došla ova ekipa iz Knightheada, ja pojma nemam što oni i kako rade da uzmu pare, to mi nije jasno.
@bisakovi
Naprosto je nevjerovatna razina prepotencije s kojom nastupaš.
Svi su oko tebe pravne i ekonomske neznalice, a k tome imaju i skrivene namjere – “utrapiti dionice još većim budalama”
Onaj koji u drugima vidi samo budale, sam je što?
Jesi li ti uopće shvatio što je rekao Ramljak?
Jesi li ti uopće shvatio iz kojih je izvora nastao ispravak vrijednosti imovine?
Meni se čini da nisi.
Što da ti kažem?
Probaj poslušati tiskovnu konferenciju od Ramljaka još koji put.
Možda se nešto i kod tebe “ulovi”.
@bisakovi
Naprosto je nevjerovatna razina prepotencije s kojom nastupaš.
Svi su oko tebe pravne i ekonomske neznalice, a k tome imaju i skrivene namjere – "utrapiti dionice još većim budalama"
Onaj koji u drugima vidi samo budale, sam je što?
Jesi li ti uopće shvatio što je rekao Ramljak?
Jesi li ti uopće shvatio iz kojih je izvora nastao ispravak vrijednosti imovine?
Meni se čini da nisi.
Što da ti kažem?
Probaj poslušati tiskovnu konferenciju od Ramljaka još koji put.
Možda se nešto i kod tebe "ulovi".
Dragi Posejdon,zelim vam puno srece.
Vi ste drag covjek,a ispravak vrijednosti imovine jos “nije zavrsen” ,koliko sam ja shvatio,zar ne?Otpisano je u dogovoru sa revizijom za sada samo 50% potrazivanja od Agrokora-Konzuma,zar ne?
Pricekajmo ipak ponedjeljak i izvjesce koncerna pa ce sve biti jasnije,zar ne?
I da,ja Vas ne smatram budalom i ne smisljam uvredljive aluzije jer je to ispod nivoa pristojne komunikacije,ali shvacam vas polozaj!
I ,dakako,ne smatram da su svi neznalice.Ima puno smislenih i pametnih komentara!
Mislim da Agrokor ne treba prodati nego dokapitalizirati s nekoliko moćnih igrača, Agrokor je skup interesa i kao takav može opstati u nešto skromnijem obliku
upravo tako, a to je i najizgledniji scenarij kroz nagodbu vjerovnika