Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vjerovnici ce postati vlasnici cega, u slucaju konzuma?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

vauvau, A da je vodio knjige prema ovom sto sad vidimo, bi li mogao isplacivati dividende?
Ova rupa na konzumu za mene je strasna. Ostale firme iz koncerna… popravljivo. Al sto ce s konzumom?! Je li ovim konzum otpisan? A ostali se spasavaju?

Kaze ramljak na konferenciji da nije bilo otpisa ( uskladjenja ) konzum bi imao 200.mil kn dobiti
i da ove godine ocekuje super rezultate, ( prica na 3 minute prije kraja )
[/quote]

Operativno svi oni manje više rade ok. Doduše, ne znamo koliki je trenutno trošak financiranja sustava i koliko točno nedostaje kapitala, pa i to treba uvrstiti u računicu.

Ako se postigne nagodba, dio dugova otpiše (do 50%), refinanciraju postojeći dugovi (što otpis duga i omogućuje), racionalizira ukupno i poslovanje po segmentima i društvima te restrukturira i makne van ono što je teret i što uništava kapital i troši novac, Agrokor može biti jedan prilično zdrav i održiv sustav odnosno ukoliko se podijeli, dijelovi sustava koji će nema sumnje nastaviti poslovati.

Što to znači za postojeće dioničare, ja to još ne znam… al morate biti svjesni činjenice da su Todorić i postojeći dioničari u neku ruku na istoj strani. Ako otpišu sve ili veći dio toga, stradati će i on i mali dioničari, pa čak i ako taj otpis bude na razini koncerna. Ne znam kakav se model zamišljen, al svi se očito neće moći naplatiti.

iz konzuma:
“Na dan 31. prosinca 2016. godine Društvo je imalo dugovni saldo od 164 milijuna kuna na
prijelaznom kontu obračunatih obveza za koje nije imalo odgovarajuću dokumentaciju. Od tih 164
milijuna kuna, 71 milijun kuna je iskazan kao operativni trošak u 2016. godini, a 93 milijuna kuna kao
operativni trošak u 2015. godini. Bez odgovarajuće dokumentacije nismo se mogli uvjeriti da li su
navedeni troškovi priznati u ispravnom razdoblju, točnom iznosu i na što se uopće odnose.”

Ovdje će se naći puno posla za forenzičare, ovo je pretpostavljam “direktno” maznuto (zamračeno) koja kreativnost…

Pa nekog novog kapitala, kojim će svoja potraživanja pretvoriti u vlasničke udjele. U dijelu tih potraživanja.

Zaboli me za zatvore. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, sad još ponedjeljak čekamo maticu i njezine kosture.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Konzum će se rješavati po modelu Peveca – velik dio potraživanja kupci će otpisati, manji dio će pretvoriti u kapital. U Pevecu su za sto kuna duga dobili cca 16 kn u dionicama, koliko će biti kod Konzuma, vidjet ćemo. To govorimo o dobavljačima. Ako je Konzumu ostalo nešto imovine, imovinu dobivaju razlučni vjerovnici, ali Konzum vjerojatno ni sada nema nekretnine. Pevec je barem imao neke trgovačke centre.

Nekretnine su nebitne. Konzum nije završio u stečaju, poslovanje uz otpis dugova, formiranje novog kapitala i nastavak poslovanja će omogućiti normalno daljnje poslovanje. Neće banka aktivirati kolateral, ako joj se vraćaju dugovi, dio dugova otpiše, a dio refinancira. Na nagodbu se stavlja potpis. I to se sudski potvrdi. Nakon nagodbe ne može se više premišljati…

Jel Amazon ima nekretnine…. ili čak Walmart, sve je to manje više u najmu ili u nekoj varijanti vanbilančne evidencije.

Tko ce dati novi kapital?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Konzum ima prodajne objekte, ima djelatnike i ima logistiku – oni svaki dan mogu prodati xy robe i utrziti xy kuna. Da sam ja Podravka ili Franck, otpisao bih im i 100 posto pod 1. da ja preuzmem upravljanja 2. da nastavim prodavati

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Obrtni kapital je već unutra. Dali su ga roll-uperi koncernu koji ga je proslijedio društvu. Knjigovodstveni će nastati tako što će vjerovnici, pretpostavljam, zamijeniti dio svojih potraživanja za kapital Konzuma.

A može i netko treći dokapitalizirati Konzum i na taj način ga posredno preuzeti, stabilizirati poslovanje i nastaviti vraćati postojeće dugove. Ja zaista ne znam kojim će se modelom ići i jel postoji interes za Konzum. Vjerujem da da. Pitanje je po kojem modelu te pod kojim uvjetima.

Konzum ima prodajne objekte, ima djelatnike i ima logistiku – oni svaki dan mogu prodati xy robe i utrziti xy kuna. Da sam ja Podravka ili Franck, otpisao bih im i 100 posto pod 1. da ja preuzmem upravljanja 2. da nastavim prodavati
[/quote]Odlično razmišljanje. Bit će ovo dobra priča. Nadamo se do proljeća bude mnogo toga riješeno a burza bitrebala i reagirati par mjeseci ranije. Naravno treba vidjeti što je s maticom… + servisiranje obaveza…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Znalo se da je koma, ali sad je crveno na bijelo. Negativan kapital firmi u totalu plus dugovi matice. Znaci oko pola duga nije pokriveno nicim. To se proda, pretvori ili sto vec, dionicari van i to je to.
Tko god prica drukcije je ili naivna neznalica ili zlonamjerni navlakac kojeg treba kazneno goniti. Ne kupujte todex jer cete jos jednom ostati bez gaca. Sve je pod jamstvima, zalozima… To su papiri iza kojih ne stoji nista. Samo dugovi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

onaj koji nerzumije da je ovdje game over nije mu niti mjesto na burzi jer kad se sve bude zbrojilo plus dug Mercatora koji je oko 900 mil eura ispada da je dubioza negdje oko 58 milijardi kuna

New Report

Close