Sigurna sam da je Todoric trebao savjet vauvau i strucnjaka njegovog profila koji su dokazano sposobni da ne uzme kredit od 10 % kamate . Todoric zasigurno nije znao izracunati hoce li moci vracati kredit. Pa je propao. Trebao je todoruc savjete ovakvih kao vauvau i strucnjaka iz mirovinaca . Sigurno ne bi propao.
OMG kakvih jadnih umisljenih velicina s 5 kuna u dzepu nece biti.
Kakav prosvijed? Pa ja sam Hrvat – mi ne prosvjedujemo! 😀
Opet dragi forumaši ne shvaćate bit politike.
Tajming je SVE u politici.
Todor je odigrao sve karte koje je imao aludirajući na današnji izvještaj. Naravno s tim da bi bio u boljoj poziciji.
E pa sada kad izvještaj bude slijedeći tjedna a on sve odigrao i sve se manje više zaboravi…..onda će ŠKODE u vožnju. Lociranje, privođenje, pjevanje…..po redu….
Kako doznaje Index iz dobro upućenih izvora, došlo je do nesuglasja između naručitelja revizije, dakle izvanredne uprave Agrokora koju je postavila vlada nakon izglasavanja Lex Agrokora, same vlade i Price Waterhouse Coopersa (PwC), međunarodne revizorske kuće koja je radila dotičnu reviziju.
"Politika je pokušala utjecati na ton izvješća, pa je objava odgođena", rekao nam je dobro informirani izvor.
ako je to točno, onda ipak nisu našli nikakve konkretne muljaže i mažnjavanje love u FI nego samo različite procjene goodwilla, know-how i brandova, a koje su novim FI htjeli srezati maltene na 0 i time prikazati gubitak od 15-ak milijardi kuna, no kako je gazda pokazao da neće dozvoliti da rade što hoće i počeo s objavama na netu, shvatili su da to neće ići samo tako kako su zamislili pa su prikočili
[/quote]
hahahaha
Pa i dalje igraju igru zajedno jer da žele pokazati nešto pokazali bi odavno, od min. fin. koji je njegov poskočko zbog kojeg je pala skoro Vlada, a on ipak opstao, pokazuje njegovu potpunu umiješanost u rad ove Vlade.
[/quote]
ovo je točno. Pa zar stvarno mislite da ovaj igrokaz nije režiran? Daj se više probudite. Narod će platiti sve dugove i bok.
Zorangutane, očito je tvoje nepodnošenje vlade veće od nepodnošenja Todorića. Nije vlada počela krah Agrokora, nego je to posljedica nelikvidnosti. Država je, kažeš, bila protiv Todorića? Pogledaj Gazdu kad stigneš, da se malo prisjetiš.
Država je samo tuđi igrač. U ovom slučaju raspada Agrokora, igrač velikih banka i kapitala. Kad je došlo vrijeme da država mora birati između njih i Todorića jasno je odabrala stranu.
Old Gunner. To je tako jos od preuzimanja Merkatora. Samo se Toda u medjuvremenu predomislio. Ali da je imao znalce tipa Vauvau zasigurno ne bi propao. 🙂 Oni bi mu rekli da kredit za preuzimanje Merkatora nece moci vracati.
Unatoc zamislima kako ce se bas sve imovine preko proxya Lex Agrokora dograbiti. Neka imovina ostati ce im nedostupna.
@OldGunner – možeš li mi objasniti na koji način bi se ovaj scenarij raspleo da je Vlada odabrala Todu umjesto bankara? Što bi to konkretno Vlada napravila? Prihvatila dokap Veljače za 1.8 milijardi kuna? I što bi bilo nakon toga? Agrokor bi prodao Ledo? Kao što je napravio IPO?
Nema tu biranja strana, Toda je dao obećanja koje nije ispunio, izgubio je povjerenje i to je to. Mislio je da je baja, prevelik da propadne i slično.
opasna su ova FI koja se čekaju jer će nakon njih ići kaznene prijave i tužbe, bilo sa strane vjerovnika, bilo sa strane todorića, a možda i od jednih i od drugih….
zato su sad ramljak i vlada na to muka jer kakva god da objave FI, nakon njih kreću tužbene oluje
100x pametnije bi im bilo da su FI za 2016 ostavili na miru ako nisu imali konkretne dokaze nego što su odmah u startu zakuhali s izjavama da su FI lažirana pa su napravili kaos, a sad nemaju konkretnih dokaza pa kao dokaz krađe i muljanja hoće progurati različite procjene nematerijalne imovine, a to je jedna apstraktna kategorija koju će svaki revizor drugačije procijeniti
Uh što bih volio biti Todorićev odvjetnik. Mora da su mjesečne fakture “masne”. Ne poznajem ga osobno, ali ono malo što sam ga uspio čuti u izjavama u javnosti daje mi naslutiti da on osobno nije u stanju napisati objave u javnosti kakve potpisuje. Sve mi vuče na to da je dobio skupe upute od odvjetnika i da sada vuče “poteze” koji su mu oni savjetovali. Još nije napisao u “svojim” objavama javnosti pravi razlog zašto nije prihvatio tim od Antonio Alvareza III i nije napisao da li su mu i kako Rusi prijetili.
Uh što bih volio biti Todorićev odvjetnik. Mora da su mjesečne fakture "masne". Ne poznajem ga osobno, ali ono malo što sam ga uspio čuti u izjavama u javnosti daje mi naslutiti da on osobno nije u stanju napisati objave u javnosti kakve potpisuje. Sve mi vuče na to da je dobio skupe upute od odvjetnika i da sada vuče "poteze" koji su mu oni savjetovali. Još nije napisao u "svojim" objavama javnosti pravi razlog zašto nije prihvatio tim od Antonio Alvareza III i nije napisao da li su mu i kako Rusi prijetili.
Pa naravno da se on ne bavi time nego neki PR s nekim pretpostavljam pravnikom i financijašem. Ne bi me iznenadilo da je iza svega Iva i njezino Srculence.
Država gdje se sve važne odluke odugovlače je mrtva država. Zadnjih 4 vlada pričaju o reformama a od reformi ni r. Nitko ama baš nitko od političara nema snage i kredibiliteta da krene sa rezanjem javne uprave i sile ljudi koji žive na račun proračuna. To je tako ogroman čir da ga nitko nemože i ne smije probiti i kao takav će opstati sve do konačnog sloma u narednoj većoj krizi. A do tada grabi što se još ugrabiti može bez sankcija.
Pa nisu u stanju revizorsko izvješće objaviti u rokovima, pomjeraju ga već 2 puta. Sve je toliko ispolitizirano i tromo i samo se razvlači što duže ne bi li se možda problem riješio sam od sebe.