U toj klasi poduzetnika nema tko ne mulja samo druge nisu otvorili jer nisu došli u ovakve probleme. Kako se može procijenit precizno goodwill? ja se nemogu otet dojmu da ta ekipa koja posuđuje novce ima pod kontrolom “sve” rejting agencije a i veliki dio revizorskih tvrtki , mislim da ti zaparavo mogu dat procjenu vrijednosti tvojih tvrtki kakvu hoćeš,. zamislite jednu multinacionalku koja ima podružnice u 100-150 zemalja svijeta kakva porezna kombinatorika,pravni timovi i fakturiranja između sebe se tamo događaju.. na branim todorića ali treba sagledat i drugu stranu.. možda bi bilo pošteno da se u sklopu ovog topica napiše da nije baš sve dobio badava u ovakvom stanju kavo je danas, recimo znam da je pogon Jamnice bio potpuno urušen, PIK-ovi također evo tko zna više nek nastavi niz
6 milijardi eura je puno za drzave. A ne za Agrokor ili jadnu zemljicu u kojoj djelatnici na kasi ili belju imaju 2800 kuna placu. Iz pik vrbovec i belja je od 3 mjeseca do sada otislo 700 djelatnika. Iz Baranje i Belja odlaze CITAVE obitelji u mesnu industriju u IRSKU.
Srbija se izruguje i podsmjehuje dok bloger iz Srbije pise poslanice.
Lactalis je nudio 200 mil kn samo za brend ABC sir, pa vi onda pričajte koliko košta brend Ledo, Jana, i ostali… toliko o goodwilu…
Mislim da je nakon ovakvog nalaza VRIJEME, kad kažem vrijeme mislim da se zakasnilo deceniju, za jedan Lex OMF kojim bi se zahvatilo i po potrebi redefiniralo ovo financijsko područje.
Nemoguće je da NISU sudjelovali u kreiranju Agrokorovih dubioza – možda su i savjetnici bili u svemu?
zanimljivo,
"Prema zadnjim podacima izvanredne uprave taj je dug bio 40,3 milijardi kuna, a u novom izvješću bit će tek neznatno veći. "
https://www.24sata.hr/news/revizija-agrokor-je-2016-imao-15-milijardi-kuna-gubitka-541677
znači, izvanredna revizija nije otkrila zapravo ništa novo, dugovi agrokora su i dalje nešto preko 40-ak milijardi kuna kako se i prije tvrdilo (a neki ovdje pisali su o dugovima od najmanje 60 milijardi kuna), a ovaj "gubitak" koji se spominje odnosi se na različite procjene vrijednosti brandova, goodwilla i vrijednost know-how od strane revizora.
koliko god da ne simpatiziram todorića, nakon ovih podataka sve mi se više čini da je ovo napravljeno da bi se netko dočepao agrokora ispod cijene
STO JE TO 40 MILIJARDI KUNA DUGA ! PIH ! SAMO 40 MILIJARDI I NEZNATNO VISE. SIGURNO.MANJE OD 10 MILIJARDI.
TODORIC NIJE KRIV. PA SAMO JE 40 MILIJARDI DUG !!
avax10. Vi mora da ste Buffet himself. 40 milijardi kuna nosate u dzepu. PIH !
Inace info iz Srbije, gdjr trenutacno domoljub pise blog je 6 MILIJARDI EURA.
[/quote]
naravno da to nije mali novac, ali dosta je prolistati ovaj forum gdje se pisalo da će cifra biti preko 60 milijardi kuna! poanta je kolika je vrijednost imovine agrokora, a ta imovina nije mala
Lactalis je nudio 200 mil kn samo za brend ABC sir, pa vi onda pričajte koliko košta brend Ledo, Jana, i ostali… toliko o goodwilu…
A 2 kune u dućanu ABC sir?
Ima tu pojedinaca koji su kupovali LEDO po 11000kn, pa prodali na pocetku afere po 8000kn.
Sada tvrde da vrijedi 0kn.
Ja ih pitam: Zašto ste nešto što vrijedi 0kn plaćali 11000kn???
Kolega,vi govorite o cijeni ,navodno 200 mil. kn. za brend ABC sir,kao nesto znacajno za bilancu i o goodwilu LEDA i Jane?
To je sve ,cak i da je tocno,apsolutno beznacajno u odnosu na jamstva i dugove koncerna i posljedicno nabrojanih tvrtki.Dug je apsolutno ENORMAN ,bio on 42 MLRD kuna ili 60 MLRD.
Ja i dalje ne vidim iz cega “mali dionicari crpe optimizam”!
Ostaje nada da ce dionice Todexa ako se otvori trgovanje na burzi, imati neku spekulativnu vrijednost i da ce se moci unovciti!
Bez obzira sto dionice realno nemaju vrijednost,njima ce se u pocetku vjerovatno trgovati po nekoj cijeni jer ce i psihologija i spekulativno-kockarski mentalitet retail investitora imati svoju ulogu.
Trgovalo se i s DIOKI-em,VLDS-om i inim dionicama prije stecaja i delistiranja pa ce tako i ove dionice imati neku trzisnu cijenu!
Ma gle, nebitno je na kraju što mi svi ovdje pričamo, činjenica je da konačnu odluku donosi vjerovničko vijeće, ili u gorem slučaju sud…
Samo mi je fascinatno, kako neki vide samo 40mlrd, ili samo 15mlrd… ne gleda se način kako da se to vrati… a u tom vraćanju, tu možemo i mi mali imati koristi…
Neznam mogu se složit da je trebalo možda radit drugačije,da ga je politika trebala ranije pritisnut da do ovoga uopće ne dođe, da se razvija kvalitetnije itd. ali kad smo kod toga kakva je to politika dozvolila da agrokor dobiva lovu po 10+ posto? ljudi zaboravljaju da je rat bio do jučer i da je jedna od cijena toga ta velika kamata i ekipa koja neda van iz toga kao najobičniji kamatari, pitajte bilo kojeg finac.direktora ili šefa računovodstva kako je bilo doći do love tamo skoro do 98 i koliko je to koštalo..neznam nebi htio nikoga branit jer ne poznam dotičnog ali od kuda god sagledam mislim da je taj koncern zlata vrijedan, mislim da u tim uvjetima u kojima je on to slagao da je napravio čudo i mislim da ako se to rasturi povrataka nam nema .. to je infrastruktura koja može prodat/proizvest sve što se u napravi na Jugoistoku Europe. Par milijardi je po mojem mišljenju nikakav novac u odnosu na širi društevei kontekst
Jedini optimizam je to što država nije dopustila nekontrolirani kolaps sustava!
Time je sačuva popriličit dio imovine dioničara – koliko je to vrijeme će pokazati?
Ali definitivno ako što i koliko ostane od toga podignite spomenik Plenkoviću i Vladi koja je imala neku stvar da se suoči s svime i pokrene proces.
A 2 kune u dućanu ABC sir?
[/quote]
cijena kutijice ABC sira po tebi je = vrijednosti branda ABC sir? bravo majstore