Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da će namjerno prikazati manju vrijednost svega jer će tako lakše stisnuti vjerovnike da sklope nagodbu uz otpis znatnog dijela duga jer ako bi rekli da imovina vrijedi VIŠE od obveza, onda bi svi vjerovnici inzistirali na prodaji sve imovine i udjela i isplati punih iznosa tražbina, a ovako će im reći da se nemaju iz čega naplatiti i da moraju ići na značajne otpise i sklapanje nagodbe

Realno, u trenutnoj tržišnoj situaciji, da kreneš prodavati, imovina sigurno vrijedi manje.
Nema premija, prodaješ pod mus i to je to.
Napuhao je sigurno, samo je stvar procjene koliko.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

rat se nastavlja
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potvrdi-li-revizija-za-nekoliko-dana-lazne-bilance-ide-optuznica-za-todorica-doznali-smo-i-sto-se-dogada-s-anonimnom-prijavom-protiv-dalic-i-ramljaka/6584520/

Ako ništa drugo ovo citirano stoji i ne znam da je sličan slučaj bio do sada igdje u svijetu:
“(junk bond preko noći pretvoren u super senior plasman)”

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/potvrdi-li-revizija-za-nekoliko-dana-lazne-bilance-ide-optuznica-za-todorica-doznali-smo-i-sto-se-dogada-s-anonimnom-prijavom-protiv-dalic-i-ramljaka/6584520/
Prijavljene osobe optužuje: “S unaprijed stvorenom namjerom da preuzmu Agrokor i njegovom rasprodajom svojim poduzećima i u konačnici da sebi samima pribave protupravnu imovinsku korist, a na štetu RH i njezina gospodarstva, na način da je Martina Dalić u svojstvu ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade RH, zajedno s Antom Ramljakom, povjerenikom Vlade za Agrokor, s ciljem rušenja vrijednosti Agrokora, organizirali su i vodili zločinačko udruženje u okviru kojega su prihvatili i odobrili otkup 49 posto Agrokorovih bondova po 70 posto nižoj cijeni Knighthead fondu koji predstavlja Wilhelm Hemetsberger, da bi tzv. roll up financiranjem Agrokora samo na prvih 100 milijuna plasiranih eura pribavili imovinsku korist Knighthead fondu od 70 milijuna eura (junk bond preko noći pretvoren u super senior plasman), pri tome koristeći cijeli niz povezanosti i sukoba interesa uključenih članova zločinačkog udruženja u ostvarenju navedenog plana…”.

Od početka je jasno da vladina voda ide na mlin Knighthead fonda i da ovi nisu kupovali diskontne obveznice napamet nego kao da su unaprijed nesumjivo znali što će se dogoditi. Također sam vjerovao i još uvijek vjerujem da je i sam Todorić dio tog tima. Moguće je da su im se interesi u međuvremenu mimoišli pa su preko noći postali ljuti neprijatelji.
Ustavni sud ima težak zadatak. Jasno je kao dan da je zakon višestruko neustavan, na što su upozoravali većina pravnih stručnjaka, ali njegovo rušenje s druge strane moglo bi imati nesagledive posljedice.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

https://blog.vecernji.hr/borislav-ristic/slijedi-li-uhicenje-ivice-todorica-9676

Ovo je tekst koji pogađa u srž stvari i koji zapravo naglašava ono što sam nekidan spominjao: kad padneš iz sedla, ostaneš sam, čopor se zbije, tebe šutnu i bye bye.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/izvjesce-pwc-a-todoric-lazirao-bilance-za-dvije-milijarde-eura-20170926

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Ma koje nesagledive posljedice ?
Sto se moze desiti, a vec nije poharalo ovu zemlju ?
Gospodina Todorica je trebalo ostaviti da sam rijesi svoje probleme, kako je sam u njih i upao.
Ranije je samo on imao problem. Sada ga imamo svi.

Ako se tu doista radi o Todoricevom padanju iz sedla, cisto sumnjam da ce samo on pasti.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

kako bi se smirila ova histerija i stabiliziralo gospodarstvo, interes RH treba biti da se za prvo vrijeme sačuva Agrokor kao cjelina i to pretvaranjem većine dugova u udjele u istome u korist vjerovnika, a onda kad bude stabilizirano poslovanje odlučiti u kojem pravcu dalje ići

Ignore: KressoM, delux

Zar nije domoljub i poduzetnik imovinu koju je izvukao iz džepova hrvatskih građana djelom transferirao u Srbiju, Bosnu i Sloveniju.
Nas su maltretirali porezima, a oko 700 000 građana je pobjeglo od terora i maltretiranja iz domovine da bi se njemu dali novci koje je umjesto da razvija hrvatsku privredu prebacio u privredu Srbije.
Država koja drži do sebe, poput Slovenije, izglasala je Lex Merkator, kojim je zaplijenila novce poreza naših građana poklonjenih poduzetniku i zabranila iznošenje imovine Merkatora iz Slovenije. Znači, novci naših poreza su ušli u Sloveniju, ali van Slovenije ne smiju. Slovenci su u pravu.
Kakva je ovo zemlja ?
Što je ovo?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Zar nije domoljub i poduzetnik imovinu koju je izvukao iz džepova hrvatskih građana djelom transferirao u Srbiju, Bosnu i Sloveniju ?
Nas su maltretirali porezima, a oko 700 000 građana je pobjeglo od terora i maltretiranja iz domovine da bi se njemu dali novci koje je umjesto da razvija hrvatsku privredu prebacio u privredu Srbije.
Država koja drži do sebe, poput Slovenije, izglasala je Lex Merkator, kojim je zaplijenila novce poreza naših građana poklonjenih poduzetniku i zabranila iznošenje imovine Merkatora iz Slovenije. Znači, novci naših poreza su ušli u Sloveniju, ali van Slovenije ne smiju. Slovenci su u pravu.
Kakva je ovo zemlja ?
Što je ovo?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Zar nije domoljub i poduzetnik imovinu koju je izvukao iz džepova hrvatskih građana djelom transferirao u Srbiju, Bosnu i Sloveniju ?
Kakva je ovo zemlja ?
Što je ovo?

Užas, još kad se sjetim da je isti tjerao ljude srpske nacionalnosti…i sad isti u toj zemlji…ovo je sramota…koliko je HBOR love dao da se isti sad smješka u inozemstvu…prestrašno…

NESLUŽBENO
Izvješće PwC-a: Todorić lažirao bilance za dvije milijarde eura

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/izvjesce-pwc-a-todoric-lazirao-bilance-za-dvije-milijarde-eura-20170926

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

New Report

Close