Tako je!
Iako ja ne ocekujem da ce to revizija pokazati.
Svi su imali svoje prste u izvlacenju love pa nece dopustit da se prikaze istina.
Ipak, za pozitivan rasplet dovoljno je da se potvrde i dosadasnja!
Dug je gotovo sigurno veći, a imovina nedvojbeno manja nego li je bilo iskazano. Ovo drugo je A.R. već najavio. Kad se popuni onaj prvi dio jednadžbe –> korekcija burze.
Jedino koliko toliko sigurno utočište su cash i Rivp.
A o tome što će se dogoditi na otvorenom Todexu ne želim niti govoriti.
Pad će biti po onoj iz Brojke i slova: i trocifreni broj je… (ipak dvocifreni je pad nije moguć iznad 99%).:-)
FI za 2016. su manje bitna, krucijalno je kada SADA posluju tvrtke kćeri, pogotovo za 1H 2017. …budu li te brojke dobre, bit će jakog interesa kupaca za dionice tih tvrtki, to je sigurno, a onda je sve moguće što se cijene dionica tiče
Dug je gotovo sigurno veći, a imovina nedvojbeno manja nego li je bilo iskazano. Ovo drugo je A.R. već najavio. Kad se popuni onaj prvi dio jednadžbe –> korekcija burze.
Jedino koliko toliko sigurno utočište su cash i Rivp.
A o tome što će se dogoditi na otvorenom Todexu ne želim niti govoriti.
Pad će biti po onoj iz Brojke i slova: i trocifreni broj je… (ipak dvocifreni je pad nije moguć iznad 99%).:-)
FI za 2016. su manje bitna, krucijalno je kada SADA posluju tvrtke kćeri, pogotovo za 1H 2017. …budu li te brojke dobre, bit će jakog interesa kupaca za dionice tih tvrtki, to je sigurno, a onda je sve moguće što se cijene dionica tiče
[/quote]
Iskreno se, ali doista najiskrenije nadam da ste u pravu, tako mi svega na svijetu, zbog vas i zbog svih nas. Ali se nažalost bojim da nije tako. Muljali su i prikazivali stvari ljepšima nego što jesu da bi dobili kredite. A sad će sve na vidjelo, iliti barem snimak stanja, koji se vidi iz prijave tražbina i procjene imovine.
Napisao sam tvrtke-kceri,a ne Agrokor,zar ne?
Agrokor je nebitan vise.Samo prazna ljustura!
Ide se na firme -kceri poput Mercator,Fricom,Jamnica itd koje posluju izvan Hrvatske.
Postupci u Hrvatskoj su "zamrznuti" do prestanka prinudne uprave!
Meni se cini da je situacija "kriticna",a dogovor-nagodba tesko izvediv sada,no pricekajmo prvo izvjesca!
[/quote]
Pa nije ni od tvrtki-kćeri… Stavljene su zabiljžbe… Ovršeno je 18% od Todorića…
@serislav
što god da objave, manje je bitno jer svi vjerovnici su svjesni da će ići otpis oko 50% potraživanja i vrlo izvjesno pretvaranje ostatka u udjele u agrokoru…. pretvarati ostatak potraživanja u udjele u tvrtkama kćerima nije realno očekivati jer:
1. nikada se ne bi dogovorili koji će vjerovnik dobiti udjele u kojoj tvrtki kćeri, ali čak i da se dogovore-
2. dokap pretvaranjem udjela u tvrtke kćeri imao bi ogromnu i teško provedivu proceduru preračunavanja novih udjela, izglasavanja na skupštinama, proknjižbi u SKDD itd.
3. sva imovina tvrtki kćeri opterećena je hipotekama za novi kredit i time vjerovnici ne bi dobili praktički ništa
Tako je!
Iako ja ne ocekujem da ce to revizija pokazati.
Svi su imali svoje prste u izvlacenju love pa nece dopustit da se prikaze istina.
Ipak, za pozitivan rasplet dovoljno je da se potvrde i dosadasnja!
Revizor sada mora pokazati pravo stanje, oni to znaju, ovo je ozbiljna revizorska kuća i jasno im je da bi u budućnosti bili suodgovorni za prevaru a to si sada više nitko ne želi dopustiti. A tko bi uopće bio spreman u budućnosti kupiti bilo koji dio Agrokora ako revizor ne stane iza svojih izvješća?
Ne tipujem na sjajna izvješća.
Ali nekako mi se čini da perjanice (ADRS, ZABA i sl.) ne klize previše, bar zasad.
Možda i ne bude grozno, ali sjajno sigurno neće.
todina imperija uzvraća udarac 😉
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/todoric-ponovno-zestoko-napao-ministricu-martinu-dalic-a-drzavnim-institucijama-je-javno-porucio-da-odgovore-na-nekoliko-kljucnih-pitanja/6582963/
Objave su preventivna obrana pripremljena u ‘kuhinji’ njegovih odvjetnika i medijskih savjetnika. Njegova obrana me sve više podsjeća na onu Ive Sanadera, a i ista imena se pojavljuju u njegovoj blizini, odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, PR strateg Ratko Maček – komentira naš sugovornik. Podsjetimo da je početkom travnja ove godine Todorić u priopćenju uoči aktivacije zakona lex Agrokor napisao: – Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi.
ovaj dio priopćenja je posebno zanimljiv:
“Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (HANFU) da utvrdi je li bilo zlouporabe tržišta financijskim instrumentima kod trgovanja dionicama društava iz sustava Agrokor protivno članku 456. i članku 457. Zakona o tržištu kapitala a u svezi članka 455., odnosno korištenja povlaštenih informacija kojima je Vlada RH raspolagala (da se radi na izradi Lex Agrokora i drugim informacijama) od strane državnih dužnosnika i vanjskih stručnjaka koji su sudjelovali na izradi Lex-a, te da posebno utvrdi je li društvo INTERKAPITAL koje je sada angažirano u Agrokoru sudjelovalo ili posredovalo kod trgovanja dionicama društava Agrokora u vrijeme izrade Lex Agrokora.”
ovaj dio priopćenja je posebno zanimljiv:
"Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (HANFU) da utvrdi je li bilo zlouporabe tržišta financijskim instrumentima kod trgovanja dionicama društava iz sustava Agrokor protivno članku 456. i članku 457. Zakona o tržištu kapitala a u svezi članka 455., odnosno korištenja povlaštenih informacija kojima je Vlada RH raspolagala (da se radi na izradi Lex Agrokora i drugim informacijama) od strane državnih dužnosnika i vanjskih stručnjaka koji su sudjelovali na izradi Lex-a, te da posebno utvrdi je li društvo INTERKAPITAL koje je sada angažirano u Agrokoru sudjelovalo ili posredovalo kod trgovanja dionicama društava Agrokora u vrijeme izrade Lex Agrokora."
A zašto? Pa ako nije bilo nikakvog kršenja sve je lako dokazivo pa transkacije se ne mogu izbrisati!
Ili mislite da je bilo?