Ja sam za to da nagodba bude što bolja i da ako je moguće firme ostanu u hrvatskim rukama, da se profit ne odlijeva preko granice. Međutim problem je što kvalitetne imovine nema previše, bez onog u Srbiji što ide proć ne može se skupiti ni 10 mlrd kn, bez Konzuma. Problem je što je Konzum koma, ali ajde, neka ga smanje za trećinu i to može valjda nekako klapati. Banke su tu s roll-upom. Svi hoće svoje pare.
Dosta je to nategnuta konstrukcija, ali vrijedi pokušati. Samo je bitno da se sve očisti, naplati, pretvori, otpiše itd. Jer ako krene nakrcano dugovima opet će završiti isto, tko god da preuzeo.
Ovo je dobra vijest. Nadam se da ce se i ostvariti ali treba uzeti samo ono sto valja: Ledo, Jamnica, Belje, Zvjezda… i kljuc svega Konzum (rekonstruirat sto prije da posluje pozitivno).
Konzum mora biti poligon za prodaju svih proizvoda, to je najbitnija firma od svih Agrokorovih firmi.
Lidl i ostale strane firme boli briga za HR proizvode, uzimaju samo ono sto moraju imati.
Atlantic, Adris, Podravka mozda jos koja firma uz snaznu potporu Mirovinaca imaju sansu da ostvare i preuzmu dosta toga.
Ha ha …. kako drukaš,ali stvarno ne znam zašto … kupuj onda “kvalitetno” i skuplje u Konzumu
A o kvaliteti hrane bi mogli otvorit cijelu novu temu, kažu da je Konzum skuplji od konkurencije.. kada bi uzeli omjer cijnene i kvalitete hrane i tu postavili ozbiljne pravilnike mislim da bi se ljudi jako iznenadili. Pa čak i robne marke koje imaju u ponudi su zapravo onako solide kvalitete
proizvodi tvrtki kćeri (ledo, belje, vupik….) prodavali su se godinama skuplje u konzumu nego u konkurentnim trgovinama! normalno da je to konzum dovelo pred krah jer zašto bi netko te proizvode plaćao skuplje u konzumu kad može jeftinije kod konkurencije!? i što je najgore, kad bi u konzumu imali kao fol akcije i dalje su ti proizvodi bili skuplji nego li drugdje!
[/quote]
Ako je cijena jedini kriterij onda se slažem
[/quote]
pa za isti proizvod samo cijena i može biti kriterij
[/quote]
Kao prvo u te strane lance tipa lidl kad uđeš uopće nezanm kaj bi kupio pa sam malo istraživao na način da sam kupovao sve i svašta. Moram priznat da imaju jako primmljive omote za dosta proizvoda a kod otvoriš unutra loš proizvod… Kruh kupujem iz RH, čokolada tipa Milka je značajno lošija od Kraša/Kandita/Zvečeva a one jeftinije no name lijepo zapakirane neću niti komentirat, imate nekoliko tvornica detergenata iz RH koji su vrhunski. Sve što sam ja pokupovao sam došao do ovog zaključka proizvod koj je egal proizvodu iz RH je jednostavno skuplji, a to što su dozvolili uvoz viškova iz EU tipa mljeka koje su tamo skuplje nego ovdje, proizvoda koji nebi prošli kontrolu kvalitete u matičnim državama, pogledajte što se događa sa jajima iz Poljske i piletinom, to će se događat i dalje jer se tehnološka martica proizvodnje nemoža stalno spuštat za barem jednu lipu u suprotnom daješ kravi koštano brašno a ona kao biljojed dobije kravlje ludilo… iz Vindije su se oglasili na temu tih piliće i rekli za koliko se može proizvesz korektan proizvod po koretktnoj recepturi. Pogledajte malo potrošaćki kod da vidite koje/od kuda/i tko je stavip proizvode koje se povlače sa polica. Korektan proizvod ima cijenu i tu je Agrokor u svom segmentu konkurentan sa cijenom. Ledo sladoled je zapravo skup a konstantno raste izvoz jer je korektan proizvod….
[/quote]
Mislim da bi bilo poštemno svima po malo. a da ponude IPO građanima nakon retrukturiranja to bi bilo sjajno i mislim da bi bio veliki odziv.
E valjalo bi da bude neki IPO gradanima, odaziv bi bio prilicno dobar ja mislim.
Takoder kad gradani znaju da su suvlasnici Leda, Konzuma, Jamnice…, kupovali bi vise te proizvide
Raditi IPO ovako devastiranog Agrokora, čije su tvrtke kćeri gradile generacije roditelja i djedova onih koji bi u tom IPO-u trebali sudjelovati mi se čini kao neki crni humor. Cinizam na najače!
Možda bi prije takvog IPO-a neke persone trebalo za jajca objesiti na Trgu Republike.
Pardon, Trgu bana Josipa Jelačića!
A da li samo Adris ima zalog na dionicama ?
Nije li tu problem, da su zalozene previse puta ? Da je sve zalozeno previse puta ?
Jesmo to zaboravili, ili nije tako ?
Gledajte, ako itko ikoga bude ikad preuzimao, garancije i sve ostalo ce se morati otpetljati. Pa nije Atlantic lud uzeti Ledo i nastavit garantirati 17 milijardi.
Znaci ako ovo uspje, svi dugovi, garancije… ce se morati raspetljati.
Niti bi to gradjani kupovali niti bi to bilo tko sa svojim privatnim.novcima kupovao. Eventualno ako bi se skinule jamstva na kredite. A tko bi to otplacivao ? Vjerojatno mi obicni gradjani iz svojih poreza. Pa i iz onog poreza na nekretnine kojega su samo.privremeno zaustavili. Dakle plan je 🙂 ovo je pojeo vuk magare, novci su izvuceni iz agrokora, novce stranim bankama vratimo tako da firme prodamo domacim firmama ua male pare. A kredite agrokora vratimo iz poreza. Te iste ledo, jmnc itd domaci kapitalisti preprodaju za dobru lovu strancima i stave sebi u dzepove. Ili opet naprave isto sto i glupson sa agrokorom. Pa opet zalozis pa opet krediti pa opet bail out :))))
Raditi IPO ovako devastiranog Agrokora, čije su tvrtke kćeri gradile generacije roditelja i djedova onih koji bi u tom IPO-u trebali sudjelovati mi se čini kao neki crni humor. Cinizam na najače!
Možda bi prije takvog IPO-a neke persone trebalo za jajca objesiti na Trgu Republike.
Pardon, Trgu bana Josipa Jelačića!
upravio to !!!
da Todorić i ekipa kazneno odgovaraju za malverzacije i da im se oduzme sva imovina ovdje i vani di su spremili,, onda sva ova priča oko HR mirovinskih fondova možda bi bila super, da građani znaju ako kupuju HR proizvode da svoju ekonomiju drže,,,, ovako političari samo spašavaju svog pajdu i ekipu, a onda je većini svejedno jel čije proizvode kupuje, i tako PDV ode državi