A kad se sjetim da sam predlagao da uzmemo milijardu eura iz HNBa i milijardu od mirovinaca, tada ne bi imali ovu dramu, što ćeš kad imamo puno pametnijih oko nas.
Onda su mogli komotno i Tokiju dati te pare.
Oš neš Bangladeš!
Ahahahahahaha !
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-14/this-food-company-is-the-lehman-brothers-of-croatia
Molim vas poslusajte ovo. Bas poslusajte interview. Ima samo 2 izlaza. Bankrot ili bail out. Naravno, poreznih obveznika.
A kad se sjetim da sam predlagao da uzmemo milijardu eura iz HNBa i milijardu od mirovinaca, tada ne bi imali ovu dramu, što ćeš kad imamo puno pametnijih oko nas.
A o kvaliteti hrane bi mogli otvorit cijelu novu temu, kažu da je Konzum skuplji od konkurencije.. kada bi uzeli omjer cijnene i kvalitete hrane i tu postavili ozbiljne pravilnike mislim da bi se ljudi jako iznenadili. Pa čak i robne marke koje imaju u ponudi su zapravo onako solide kvalitete
proizvodi tvrtki kćeri (ledo, belje, vupik….) prodavali su se godinama skuplje u konzumu nego u konkurentnim trgovinama! normalno da je to konzum dovelo pred krah jer zašto bi netko te proizvode plaćao skuplje u konzumu kad može jeftinije kod konkurencije!? i što je najgore, kad bi u konzumu imali kao fol akcije i dalje su ti proizvodi bili skuplji nego li drugdje!
Ovakve gluposti dugo nisam čitao .
Lehman brothers je bio malecki u odnosu na BDP USA u usporedbi sa Agrokor omjerom na RH BDP.
U USA ipak ima pametnijih nego u RH. Nije se kod NJIH dogodilo, nego kod nas.
Zgodan članak. Konačno netko tko ima mxda “to tell it like it is”.
I onda se stvarno nije za čuditi rasprodaji zadnjih par dana……bit će samo još gore i gore……
[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: LEDO (Ledo d.d.)[/color]
Da tema je Agrokor a glavno je pitanje šta je sa izvješčem u 2016, pa i natrag i možda nešto mutno oko tog pitanja, onda odpisi u velikom %, pa vlasništvo,….a najbitnija je bilanca Agrokora, koliko vrijedi, koliko je dužan, pa onda dalje sa deblokadom dionica, …..puno je pitanja i mislim, da čemo sve to doznati kroz neko poprilično kratko vrijeme i onda čemo biti pametniji svi, jer treba nam brojke koje neznamo, sve ostalo onaj rekao ovo i onaj ono, i ja ovo, je bez temelja ništa,
A vjerujem, da svi želimo sve najbolje , i ako pogledamo trgovanje bez Todovih dionica je stvarno ono,….lp
Kako ne znamo puno vec sada?Znamo okvirno koliki su dugovi kao i jamstva ,zar ne?
Znamo da bi nastao “kolaps” i Agrokor i firme-kceri bi bankrotirale da nije”uletjela Drzava sa Lex Agrokorom” i napravila “time-out” da se pokusa nesto dogovoriti u formi de.facto predstecajne nagodbe u okviru zakona!
Znamo da se od pocetka vazenja Zakona zaduzenje povecalo za jos 480M Eura sa kamatama i roll-up opcijom!
Nakon revidiranih izvjesca,dakako,znat ce se vise,ali i ovo sto se sada zna je vec vise nego alarmantno!
Takoder i “soliranje” SBERBANK i njihove tuzbe i neprihvacanje” Lex.Agrokor”,stvari samo jos vise komplicira.