U ostalo tema je Agrokor a ne Bangladeš :):):):):):)
jadni Rusi, prevario ih Gazda 🙂
Tko je pitao sto amerikanece u ukrajini i siriji ?
Da tema je Agrokor a glavno je pitanje šta je sa izvješčem u 2016, pa i natrag i možda nešto mutno oko tog pitanja, onda odpisi u velikom %, pa vlasništvo,….a najbitnija je bilanca Agrokora, koliko vrijedi, koliko je dužan, pa onda dalje sa deblokadom dionica, …..puno je pitanja i mislim, da čemo sve to doznati kroz neko poprilično kratko vrijeme i onda čemo biti pametniji svi, jer treba nam brojke koje neznamo, sve ostalo onaj rekao ovo i onaj ono, i ja ovo, je bez temelja ništa,
A vjerujem, da svi želimo sve najbolje , i ako pogledamo trgovanje bez Todovih dionica je stvarno ono,….lp
Ono što je možda najtragičnije u cijeloj priči,kako turistička sezona odmiče pararelno sa njom završava poljoprivredna sezona. Žitarice su pobrane i korektno plaćene od strane Vupika i Belja ( sad je na redu grožđe), svi su zadovoljni u poslu ( nitko nije spomenuo mešetare koji su jedva dočekali pad Agrokora i nudili otkup svega u pola cijene ) … kako sezona odmiče sve je više testova kako smo visoko uvozna zemlja što se tiče hrane zbog turizma. s druge strane turizam je probio zacrtane brojeve odnosno na ovaj broj noćenja trebalo je biti oko 15 milijardi prihoda a biti će oko 10 što znači da prodajete goli prostor koji se nepovratno uništava na ovakav način..i sad tu dolazite od suludog apsurda naravno da Agokor može proizvest dovoljno hrane i pića, naravno da to može i prodat jer ima vlastitu infrastrukturu i naravno da može ( jednim dijelom je i bio) pokretač razvoja za male OPG-ove (npr. može im dat u svakom većem Konzumu 100 kvadrata polica a država mu to može kompenzirat u nekoj formi ) e tako se dolazi do tih 15 milijardi prihoda. Kada bi se Agrokor stavio u malo širi društveni kontekst on našoj državi odnosno ljudima koji zapravo čine državu znači daleko više od čistog tržišnog odnosa. Svaka rasprava o raspadu i prodaji Agrokora je suluda s aspekta 10+ godina. Ja mislim da bi se samo kroz turizam/porast turizma sa profi upravom situacija sama od sebe smirila. Ja bi sve kreditore isplatio bez otpisa, dobavljači bi sigurno bili za ulazak u vlasništvo a ostaatk love plus prikupljanje obrtnog kapitala prikupit na način IPO-a samo domaćim ljudima uz uvjet da se dionice ne smiju prodavat barem 5 godina
Rusi su ušli u siriju tek nakon što amerikanci nisu imali volje bilo što napraviti, obami je mandat bio pri kraju i nije htio bilo što raditi.
Uostalom mislim da i je u glavio bio i kaos kakvog su ostavili u iraku i svim državama gdje su organizirali “arapsko proljeće”.
Gazda ih je prevario, oni su novcem mislili širiti utjecaj jer je to bilo refinanciranje agrokorovih kredita od 10% kamata.
Sigurno nisu mislili da će ovako završiti jer su davali izjave da su spremni dati još novca u 4. mj.
U stvari gazda ih je prevario u smislu lažnih izvještaja za koje je pitanje jesu ili nisu znali pošto kako je nazivaju “putinova banka” sigurno ima izvještaje iz obavještajnih krugova a kako stoji agrokor su sigurno znali.
Po meni ovaj bjes je više usmjeren na vladu jer je blokirala njihove ovrhe što im je vjerovatno i bio plan kad su davali kredit.
@bbkk
Ja sam za to da država i dobavljači uđu u agrokor, da se agrokor sačuva a ne da imam uvoz poljskog šrota ponajviše kroz Lidl.
Država nek se naplaćuje kako agrokor bude rastao i zarađivao a zbog dobroh odnosa sa rusima nek ih isplate kroz neki dogovor.
Dignut porez na alkohol i cigarete jer ionako alkosi i pušači zdravstveni sustav koštaju 10 puta, riješit dvije muhe jednim udarcem.
Naplatiti ce se iz merkatora i ostalog u srbiji i bih. U svijetu se NEĆE zamjerati Rusima zbog Agrokora. To je done deal. Oni su svoje vec naplatili, sada ide kamata.
Sto kaze jedan forumas znali su oni kakvu je pidzamu nosio Todoric a ne kolike je dugove imao :). Ovakvog pohlepnog su ga navukli na tanak led,a s njim i nas koji cemo izgubiti ogromne novce koje su nam nasi zakonodavci oteli kroz bezumne poreze i dali kroz poticaje i oprastanje dugova i poreza Gazdi koji je to investirao u srbiju, sloveniju i bih te placao nerazumne kamate njemackim banksterima. Kamate cemo i dalje placati, a sve izvan RH cemo izgubiti. Ameri su poslijednjig 10 godina sve izgubljeniji. Kako su samo mislili Siriju u blitz krigu zauzeti. A tek u Ukrajini sto su dozivjeli ? Jadni Ukrajinci. Pa Amerima su Rusi fejsbukom usmjeravali glasace. Smijesno bi bilo da nije zalosno. Jos dan danas o tome raspravljaju.
A kad se sjetim da sam predlagao da uzmemo milijardu eura iz HNBa i milijardu od mirovinaca, tada ne bi imali ovu dramu, što ćeš kad imamo puno pametnijih oko nas.
twrr :
Rusi su ušli u siriju tek nakon što amerikanci nisu imali volje bilo što napraviti, obami je mandat bio pri kraju i nije htio bilo što raditi.
Ta tvoju info rat u Siriji he trajao 5 godina.
@tvrr
Apsolutno sve financijske institucije bi trebalo prvo isplatit i to bez otpisa jer ako se to ne napravi neće se moći oprat odnosno ovi će nastavit pritiskat i ucjenjivat do besvijesti. samo sa kamatama koje je plaćao Agrokor bi se čudo toga novog dalo napravit a da je to recimo naš ulog dobio bi i finu dividendu nazad.
A o kvaliteti hrane bi mogli otvorit cijelu novu temu, kažu da je Konzum skuplji od konkurencije.. kada bi uzeli omjer cijnene i kvalitete hrane i tu postavili ozbiljne pravilnike mislim da bi se ljudi jako iznenadili. Pa čak i robne marke koje imaju u ponudi su zapravo onako solide kvalitete
neka izbace ta izvješća pa će svi biti pametniji….
kvalitetne firme će se prodati i dug se vraća bankama.
za Konzum je jedini spas ulazak dobavljača….
Pozdrav,
Ivan Zorič,
I ja se slažem sa tobom i to u potpunosti , to bi bilo za nas sve odlično i onda ostaje samo još da idemo dalje normalnim putem i lakše bi se disalo n svim frontima, lp
Duboko se nadam da ste u krivu