Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Iskreno se nadam da će imaociTodexa dobiti što više para.
Samo nisam u to uopće uvjeren.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.agrokor.hr/hr/vijesti/izvanredna-uprava-objavila-mjesecno-izvjesce-za-kolovoz-2017/

ovi objavljuju 5x više informacija nego gazda dok je vodio agrokor 😛
[/quote]
Mora se priznati da žele pokazati da tvrtke vrijede više od kune po dionici dočim se Gazda nije morao oko toga truditi. On je znao da je i 1 kuna sasvim dovoljno. U biti po kunu ih je i dobio, razlika je jedino u tome što je na svaku dobivenu kunu ostavio državi i dioničarima po 100 kuna duga!

Banana
Legendo!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Zanimljiv stav direktora Belja …

"Iz svega je jasno kako je stava da će, zbog stabiliziranog poslovanja Belja i ostalih tvrtki, pozajmica biti vraćena, a založna prava na nekretninama obrisana."

http://www.seebiz.eu/sto-je-belje-zalozilo-za-kredit-agrokoru/ar-162379/

Pozdrav

Je, ova zadnja, iz roll-upa. Nije ništ Bošnjaković rekao hoće li se vratiti i one prethodne pozajmice. Al čak ni te pozajmice na ovisnim društvima ne bi bile problem da se matica nije zaduživala, a njih stavljala kao solidarne jamce. Ovisna društva bi uz refinanciranje otplatila svoj dug, na ovaj ili onaj način, no dug sustava odnosno koncerna tada ne bi imao tko vratiti. Zato su upravo i ovisna društva jamčila za obveze matice odnosno sustava u cjelini. I zato će vjerojatno vjerovnici nastojati da se naplate u produktivnoj imovini, barem djelomično. Što znači i mijenjanje dugova za vlasničke udjele i sl. A ostatak od prodaje manje bitne imovine odnosno refinanciranjem postojećih dugova tj. i oprostom odnosno šišanjem vjerovnika.

Teško je iz ove točke reći kako bi mogla izgledati cjelovita nagodba ili nagodbe, al bit će poprilično teško uskladiti raspoloživo sa željama i mogućnostima naplate jer je dosta jasno da kapitala u sustavu, a vjerojatno ni na ovisnim društvima jednostavno nema. Pritom mislim na onaj dionički odnosno knjigovodstveni kapital.

Pozdrav,

Bisakovi šta ti ne valja, o čemu ti to pričaš,
Jesi pročitao izvješče i šta sada tu fali nego da je do sada dobro, svakakvo je potrebno sačekati i 2016 , pa koliki je ukupan plus i minus u kreditima,…..sve čemo saznati, a za sada kaže bolje nego se očekivalo, pa sada ti meni navlakač, ajde dečko odi na pivu i razmisli zašto i što te to gura da si tako negativan, lp

Prije svega,nisam,nazalost vise decko i ne pijem pivo!Zatim,do sada nije objavljeno niti jedno revidirano izvjesce,kako za proslu-e godine ,tako niti kvartalna za tekucu godinu.
Nisam negativan vec realan.Firme kceri,su se nedavno zaduzile za novih 480 M EURA i to kratkorocno.Tko ce to i kako platiti?Prijasnje dugove i jamstva uopce necu niti spominjati!
Zelim da tvrtke kceri opstanu i da se dug pretvori u kapital,ali to nece biti lako,a mozda ni moguce!

Pa nema drugog riješenja, nego da se dug pretvori u kapital uz otpis koji će biti >50%….

Pozdrav,

Bisakovi, sada vidim, da pišeš ono kako se kaže, muško, a neznam zašto si onda prije napisao da sam navlakač, koji ti je vrag, budi razuman čovek i ne negativac, sada ču ti ja napisati moje videnje =

1. ovo što smo danas vidjeli za ovu godinu je po meni jako dobro, a isto mogu ti reči, da još puno fali toga , da možemo pričati, da je izvješče ono kakvo treba da bude, to slijedi,
2. agrokor ima jako veliko firmi koje rade vrhunsko kod nas doma i vani
3. agrokor je u velikom minusu al če biti isto jako puno odpisa cca. 50 – 60% ili blizu ove brojke
4. kolko vrijedi agrokor još neznamo, koji je minus isto još neznamo, a mislim, da če se nekako dogovoriti uz odpis o velikom postotku i
5. onda krenemo poslije izvješča dalje, deblokada dionica, vjerovatno če se dignut reiting agrokora što znači, da če biti i nama dioničarima bolje,….
6.nada umre poslijedna , lp

Bas me zanima tko bi prihvatio vlasnistvo sad kad su i nekretnine zalozene.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Da,to je veliki problem,ali navodno su zalozene i mnoge pokretnine(strojevi,itd) jos ranije.

Pa nema drugog riješenja, nego da se dug pretvori u kapital uz otpis koji će biti >50%….

U svakoj normalnoj državi kada proces restrukturiranja završi može se kredit reprogramirat po značajno manjoj kamati. Znači mogle bi se sve obveze sabrat u jedan veliki kredit po nekoj “normalnoj” kamati 3-5 %
na neki rok 5-10 godina i podmirit SVE obveze

baš zato će se vjerojatno ići najprije na otpis dijela dugova, a za ostatak duga dobivanje udjela u samom agrokoru, a ne u tvrtkama kćerima kako se od početka računalo. nakon toga ne bi bilo zapreke da se tim udjelima u agrokoru trguje i da ih netko otkupi i postane novi većinski vlasnik tako stabiliziranog agrokora

Ignore: KressoM, delux

Dobro, ajmo sad konkretno:
1. Predali su tražbine sudu 11.09. Tako je bar bilo rečeno. Ili možda nisu?
2. Kad je revizijski izvještaj of PWC-a za 2016 i dr.? Da li je to ujedno i taj izvještaj koji je HANFA propisala za deblokadu?
Hvala.

New Report

Close