Riješit će se.
Dobit ćete 5% nakon 2-3 neg blokade i to je to.
Zadovoljan?
možda ti se želja i ostvari pa će biti tako kako ti kažeš… no onda je izvjesno da će uslijediti pravi egzodus ulagača i keša sa ZSE… ti pišeš kao da je burza jedino mjesto gdje se može ulagati novac, odnosno da je ZSE za ulagače iz HR jedina moguća burza za ulaganje što je kontekstu članstva RH u EU te sveopće globalizacije i svima dostupnog interneta -smiješno… ZSE odavno više nije niti prva niti jedina opcija ulagačima iz HR, ali kako izgleda mogla bi postati – zadnja!
Zadovoljan?
možda ti se želja i ostvari pa će biti tako kako ti kažeš… no onda je izvjesno da će uslijediti pravi egzodus ulagača i keša sa ZSE… ti pišeš kao da je burza jedino mjesto gdje se može ulagati novac, odnosno da je ZSE za ulagače iz HR jedina moguća burza za ulaganje što je kontekstu članstva RH u EU te sveopće globalizacije i svima dostupnog interneta -smiješno… ZSE odavno više nije niti prva niti jedina opcija ulagačima iz HR, ali kako izgleda mogla bi postati – zadnja!
Zadovoljan?
[/quote]
Ovoliko gorčine dugo nisam vidio.
Prestrašno.
Umjesto da ste sretni što ćete dobiti ma i 5% vi se tu prijetite i durite. Kome? I zašto?
I iskreno, nije mi želja da dobijete 5%, htio vih da dobijete 10-20 puta više. Ali to nije realno.
P.S.
Neće se nikakav egzodus dogoditi. Zašto? Zato jer se već dogodio. Imate fondove i par forumaša.
Ne znam nikog tko će otići jer ćete vi dobiti 5% ili slično. Pa već imate NULA. Što god dobijete dobro ste dobili. Je li to jasno?
Molim da ne odgovarate na ovo bez odgovora na ovo pitanje u obliku DA ili NE.
Nema smisla.
Doista nemogu vjerovati da tinjaju nade da će dioničari Todexa proći dobro.
Može biti samo manje ili više loše.
Budimo realni, burza je droga, a narkomani bez droge ne mogu.
Ovo je jedina i prava istina
Kako ne kužite da je što se tiče Agrokora sa burze još prije par mjeseci isparilo par milijardi kuna. Dakle tih para nema a i dalje se trguje ali sa daleko manjim prometima. Dakle svaki novi priliv novca od Agrokorovih izvedenica je priliv pa makar koliko mizeran bio. Propast je već došla, ona je tu.
serislave, očito je da si ljut i uvrijeđen što većina ulagača do daljnjega ne želi ulagati lovu na ZSE usprkos svim tim optimističnim linkovima koje ljepiš na sve strane… i nema smisla više nastavljati s pisanjem na tu temu, ti imaš svoje stavove, mi svoje i ostanimo na tome
ZSE je već odavno gotova priča i pravi igrači su se već odavno preselili na druga trzista ili svoje novca ulazu u sigurnije vode, sa manjim potencijalnim prinosima.
Ostala je burekdzinica, ali iskreno rečeno…..to je jedino što je ona većim dijelom oduvijek i bila. Nema tu mjesta za ozbiljne pare za one koji ulazu vlastite novce.
serislave, očito je da si ljut i uvrijeđen što većina ulagača do daljnjega ne želi ulagati lovu na ZSE usprkos svim tim optimističnim linkovima koje ljepiš na sve strane… i nema smisla više nastavljati s pisanjem na tu temu, ti imaš svoje stavove, mi svoje i ostanimo na tome
Nisam ljut i uvrijeđen. Samo žalostan jer se ne ostvaruje potencijal koji bi mogao. A svi preduvjeti su tu.
Banana je lijepo rekao: propast je već tu, dogodila se. Svaki priljev je dobar.
Inače, slažem se. Ne treba musti kozu kojoj se stisla sisa.
za mnoge je trgovanje Gazdinim perjanicama nadam se bila dobra škola, nekome skuplja, nekome jeftinija, netko će plaćati na rate, a ovo netrgovanje možete smatrati ljetnim raspustom, kada opet krene škola, knjige pred sebe, pamet u glavu
Koliko sam ja skužio Agrokor se gasi, neće više postojat, a dugovi će se pretvarat u udjel u vlasništvu svake pojedinačne firme.
nigdje to ne piše, sve opcije su još otvorene…
[/quote]
Ne piše ali je nekoliko puta rečeno da je to cilj i da postojanje Agrokora kao krovne organizacije više nema smisla. Agrokor je tu bio da objedini sve što je bilo pod vlasništvom jednog gazde. Pošto sad više neće biti jednog gazde nego se sve prodaje Agrokor više ne treba. Tako bi i ja napravio da sam krizni menadžer.
@kikac
to bi imalo smisla da su napravili odmah na početku. Kako ćeš sada prodavati tvrtke u sustavu agrokora kad su im neki dan opteretili svu imovinu zalogom u korist kreditora koji je dao agrokoru kredit od 480 mil. EUR?!? ovim potezom su zapravo poručili da agrokor opstaje i stavili pred gotov čin sve ostale vjerovnike koji su davali kredite bez zaloga, samo s nekakvim jamstvom tvrtki kćeri, a koje je ovime postalo praktički nenaplativo. zato je realnije da će vjerovnici na ime starih potraživanja dobiti udjele u agrokoru s kojima će moći vlasnički raspolagati
Ne znamo zapravo kako će se raspetljati to sve skupa, i stvarno je sve moguće, jer ne znamo:
– koliki su dugovi,
– kako uopće razmrsiti unutarnja i vanjska jamstva i dugove,
– koliko vrijedi imovina,
– koliko će imovine biti stvarno raspoloživo za nagodbu (vidi Srbija),
– koji realni modaliteti odgovaraju većini vjerovnika / tražbina.
I to su problemi o kojima mi zapravo ne znamo ništa, jer one pojednostavljene sheme koje su izlazile u novinama nisu potpune. Zapravo smo oskudno informirani.
Međutim, rokovi polako idu i 11.09. počinje teći rok od 60 zadnjih dana da objavi tablice.
Ako ih tada ne objavi, a finalno pročišćena izvješća najkasnije do tada, neka lijepo kaže da to nije u stanju i ode doma.
Anyway, rasplet počinje tada, a bilo koji rasplet je dobar rasplet, barem za većinu sudionika jer će znati na čemu su. Te za državu u cjelini i ovo naše tržište kapitala. Jer uklanja ono najgore, neizvjesnost.
The devil you know…