Bacite pogled na ovo:
Vaš link …
I slicno za ostale kceri iz koncerna…
Mama mia!
oni bi sada morali kupiti i helikopter
Dakle,gospodo,tako rade tzv “lesinarski fondovi”.
Kao sto sam napomenuo prije “iza njih trava ne raste”.
Sada je moguce da ce i SBERBANK “povuci” odredene pravne poteze,jer ce im “malo toga ostati”!
Da dodu do novca ,tvrtke kceri su ,nazalost,morale platiti vrlo veliku cijenu.Ovo je jako skup kredit i nema sada uzmaka i “muvanja”!
bisaković, u čemu je problem. ovo nije ništa novo – njastarija tražbna jednostavno znaći da oni prvo naplaćuju sebe svom imvinom, a tek onda svi ostali. pa zato se zove najstarija trazbina.
bisaković, u čemu je problem. ovo nije ništa novo – njastarija tražbna jednostavno znaći da oni prvo naplaćuju sebe svom imvinom, a tek onda svi ostali. pa zato se zove najstarija trazbina.
O cemu vi to?Ovo nije uopce najstarija trazbina?
Ovo je osiguranje roll-up kredita!
U cemu je problem?Sto ostaje BELJU od vlasnistva ako je sve zalozio?Kako ce vratiti dug?
Ovo je vrlo “sklizak teren” i “opasan teren”!
Dobro kako je ovo skup kredit kada mu je kamatao koliko ono? 3,5%?
Pa nisu luđaci da se nisu ničim osigurali ako se kredit ne bude vraćao.
Roll-up kredit znači da svaka kuna roll-up kredita ima status najstarije tražbine. To znači da nijedna, ponvaljam nijedna kuna bilo kojeg drugog kredita ne moze biti naplacena PRIJE NEGO ŠTO BUDE ISPLAĆEN ROLL UP KREDIT. tocno ili netočno.
to znači da davatelji roll upa imaju pravo prodati , zaloziti ili bilo sto drugo svu imovinu koncerna do iznosa svog roll-up plasmana.
pa ljudi moji, roll up podrazumijeva jednostavno samom svojom prirodom da ce roll up kreditori sjesti na svu imovinu i da se ne micu s nje dok se ne naplate u 100stotnom iznosu. A kako da se naplate ako ne stave zabiljeznbu na svu imovinu – zabiljezba znaci – mici prste dok se mi ne naplatimo.
U cemu je problem?Sto ostaje BELJU od vlasnistva ako je sve zalozio?Kako ce vratiti dug?
Ovo je vrlo "sklizak teren" i "opasan teren"!
[/quote]
Ko vi ne razumijete sto je roll-up, onda proguglajte. Nitko ne moze 1 kn izvuci iz Agrokora dok roll up ne bude podmiren.
Sve ostale trazbine su predmet nagodbe . otpis, konverzija, reprogramiranje itd.
@twrr
Ne radi se samo o kamati.Ovo je “opak kredit” bez uzmaka.
Ovo se brzo rjesava,oduzima,ako se ne vraca u roku!
Moje pitanje je jednostavno”kako BELJE misli vratiti(i drugi) ove pare”?
Po meni 3.5% kamate ili 6-7 je vrlo slicno,a BELJE je poljoprivredna tvrtka sa nikakvom ili ponekad malom dobiti.
Ha-ha.
Ako su TODEX kompanije upravo založile svoje nekretnine kao osiguranje za danu im likvidnost, pitam se koju će to imovinu dobiti vjerovnici koji su kao garanciju već dobili tu istu imovinu. Pa tako u vrijednosti X 10 od imovine. Prema svemu sudeći vjerovnički dogovor je vrlo izvjestan.
Ovo je vrlo "sklizak teren" i "opasan teren"!
[/quote]
Ko vi ne razumijete sto je roll-up, onda proguglajte. Nitko ne moze 1 kn izvuci iz Agrokora dok roll up ne bude podmiren.
Sve ostale trazbine su predmet nagodbe . otpis, konverzija, reprogramiranje itd.
[/quote]
Nista nije predmet nagodbe za stranu koja ne pristane na nagodbu,prije svega!To je valjda jasno.
Najstarija trazbina nema NIKAKVE VEZE sa roll-up kreditom i stoga ce vrlo vjerovatno doci do pokretanja sporova nezadovoljnih vjerovnika.
Vi ste ocito pravni laik koliko sam shvatio iz vasih komentara.