Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pozdrav,

A ti Renči, moj mali renči več si postao dosadan i to ne samo meni, ja razpravljam sa nekoliko prijatelja i kažu mi da te stavim na OFF, jer si bezobr…….. i samo pišeš ako če biti ovo ili ono, ako če biti tako i onako,……, i negativno non stop svugdje, ništa pozitivno nigdje,…..pa kakav si moj dečače mali kaži mi,

Ja za razliku od tebe nisam nikog navlačio na kupnju ni jednje dionice , a pošto ne razumeš šta pišem, tako i odgovaraš – nepristojno , smiješno, kao dečko koji se još igra sa loptom na igralištu,….

Stavljam te na off, a sada prestani molim te pisati – odgovarati na moje postove, jer prijatelji su mi rekli, da ne znaš prestati i da si se več sa puno ljudi posvađao,
ja se neču ni s kim jer volim ljude, volim moju Hrvatsku i vjerujem da če Plenkovič, Ramljak i ekipa nešto smisliti dobro za nas, jer sve neče u pm, lp

I na samom kraju, jesam zaglavio na Agrokoru i što sada, ja ne plačem, samo vjerujem, da ču imati posle izvještaja više nade, a pogotovo na kraju jer Ramljak je rekao –da če vjerovnici biti namirani iz sve imovine koncerna – a imovina je velika , vidjet čemo za koji mjesec dana, a ostale stvari za koji dan kasnije, lp svim dioničarima koji imaju još nešto malo nade i za Ledo, Jamnicu, Zvijezdu, Belje,….lp

Citam ove postove, nekako sam vise uvjeren da je Renci u pravu . U vise slucajeva mali dionicari budu izigrani nego veliki, to je povijest pokazala, u ovoj drzavi i drugim drzavama.

A ovo da netko voli Hrvatsku , to se slazem, volim je i ja i jedina mi domovina, ali bas da vjerujem politicarima bilo koje stranke da ce mi nesto pomoc, to mi je u najmanju ruku smijesno 🙂

Havi,

Samo sam htio reči, da če Plenkovič, Ramljak i ekipa nešto smisliti, jer sa Lex Agrokorom su več spriječili lavinu problema i to velikih, a sada vjerujem, da če isto nekako srediti ili sprečiti ove vlike probleme u manje probleme i nekako srediti stvari u dobro svima jer u suprotnom smjerom obo ide sve u bananu , lp

sto je toronto pisao 17.3. 2017. tema VIADUKT
——————————————————————————————————————————————————————
avax10

ovo je stara vijest, a po tebi če biti ovdje novi agrokor, …

čitam tvoje postove i nemogu vidjeti ni jedan, da si napisao pozitivno bilo šta,

pa se pitam zašto, ili namjerno, ili bi htio dokupiti nešto povoljnije, ili imaš previše vrijemen, ili je problem o samom tebi , da ti je problem napisati nešto pozitivno.

kao prvo ; ovo je stara vijest, kao drugo VDKT ide sljedeči tjedan u Crobex, kao treče kroz koji dan če biti objavljeno za drugi krug – Pelješki most – , kao četvrto Viadukt je najbolja građevinska tvrtka u HR, kao peto ovo je vrhunska dionica koja če tek odraditi svoje,…..
zato molim te lijepo da si malo a ma baš malo pozitivniji i da ne pišeš glupos…….lp
————————————————————————————————————————————————————–
tipična navlakačka retorika kojim se služi toronto..tako je pisao i neposredno prije kraha VIADUKTA
tako je pisao i na ZVZD i Agrokoru..još je i hrvatski domoljub..dugo sam na burzi i dok je burza imala velike promete neki su ljudi ovakvim navlačenjem zaradili milione kuna..oprez ! pogotovo kada se pozivaju na domoljubje i napaćeni hrvatski narod 🙂

Status Quo: Roll Over Lay Down

Bizarna odluka trgovačkog lanca: Lidl uklonio križeve sa svojih proizvoda

Mozda sad pocmu bojkotirati Lidl pa se poveca promet Konzumu.
A kolko citam komentare po facebooku, portalima.., mnogi najavljuju da vise u Lidl nece nogom krociti.

Lidl neće dobiti kune od mene, btw danas u Konzumu na Črnomercu gužva kao da badave robu dijele

Možda nebi bilo loše pričekat da se uopće objavi kojih je to Agrokor vlasnik oko 180 poduzeča i u oko 140 ima prevladavajući utjecaj ili vlasništvo ( npr.Izgleda da će udjel u Dalekovodu biti prodan što znači da ona velika obnova dalekovoda po EU koji su građeni nakon 2.svj.rata što znači da će netko drugi pobrat brdo love, znači firma koja je u stanju uzet bilo koji posao po sisitemu ključ u ruke projektiranje,proizvodnja, ugradnja/izvedba…, velika šteta. Okladio bi se da će novi vlasnik isplatit uloženo u kratko vrijeme)
Ovo što se piše da je dug veći od imovine su po meni gluposti jer je to dosta fluidno i trebalo bi revalorizirat svu imovinu jednom godišnje nanovo, bitno je koliko firma može proizvest dobiti npr. uzmite za primjer mali startup u informatičkoj industriji par ljudi otvori d.o.o. 20 000 kuna temeljnog kapitala imaju odličan projekt,založe taj projekt u banci i banka im da recimo milju kuna za izvedbu projekta, kako bi izgedala njihova bilanca po tim ekonometrijskim modelima?
Ovo koliko sam uspio isčitat iz svih izjava koje je dao Ramljak dug Agrokora je 40-45 mlrd.kuna a unutranji dug odnosno ono što su firme između sebe fakturirale je 20-50 mlrd. kuna ali po meni taj unutarnji dug nije toliko bitan on je više knjigovodstvena kategorija koja će se odrazit jednokratno na bilace i RDG ali u poslovanju poduzeća se neće osjetit.
Po meni jedini ozbiljniji problem je kako se dogovorit sa Agram osiguranjem da se dionice Agrolagune,Belja i ostalih vrate pod kapu Agrokora.
Ja mislim da firma vrijedi više od vanjskog duga ( sa imovinom prije Lex Agrokora )

Ali je cinjenica da Agrokor NIJE mogao vracati kreditne obaveze od oko 320 miliona eura godisnje. Zato je bankrotirao jer njegova novostvirena vrijednost nije bila dostatna za vracanje duga . I tada su unutrasnji dugovi bili knjigovodstvena kategorija, jos visw nego sada, pa nije pomoglo. Problem je tu i dlazem se za Agram kao i sto treba dodati Ruse. Kaa ada budemo znali haircut i barem nekakve fundamente zasto ne bi trgovali s tim dionicama. Samo je pitanje po kojoj cijeni. Ali Nece Ledo nestati ili Jmnc.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Naravno da nije mogao vracati.
Prvenstveno zbog visokih kamata i izvlacenja love kroz placanje visokih najmova i slicno.
Toga su svjesni svi potencijalni vlasnici.
Ovo je tvornica novca.
Pogotovo ako ulazis vlastitim novcem….

Polako Renči, Toronto se toliko uzbudio da je zaboravio kojeg ste spola 🙂

Kako će se priča završiti vidjeti ćemo, to baš nitko ne zna. Na rok od par godina vjerujem da je za ukupno gospodarstvo raspad Agrokora, pa makar i ovakav, super. Ali kako će proći mali dioničari i njihov vlastiti RDG tek ćemo vidjeti, bojim se da će tržište brzo demantirati optimiste kada se konačno otvori trgovina, pogotovo kada se odblokiraju pozicije onima koji drže dionica kao zalog.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Ako uopće odblokiraju.

do sada je Gazda imao privilegiju za otkup barem 70% proizvodnje, prošle godine preko 950 000 tona samo pšenice, ove godine manje od 500 000 tona, ove brojke su za Agrokor u rangu posija, tko li preuzeo najveći dio kolača?
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjX1PjM7o3WAhVEzRQKHT3kAC4QFgg0MAE&url=http%3A%2F%2Flokalni.vecernji.hr%2Fzupanije%2Fagrokorove-kompanije-otkupile-i-platile-gotovo-55-000-tona-psenice-jecma-uljane-repice-i-zobi-5305&usg=AFQjCNHZUK0RWNTU2RxdKba6-PFAFMGOxg

Naravno da nije mogao vracati.
Prvenstveno zbog visokih kamata i izvlacenja love kroz placanje visokih najmova i slicno.
Toga su svjesni svi potencijalni vlasnici.
Ovo je tvornica novca.
Pogotovo ako ulazis vlastitim novcem….

To nije “tvornica novca” vec “spalionica novca”!

New Report

Close